İki arkadaş arasında kalmak

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhaba herkese, biraz hassas ruhlu, düz düşünen bir insan olarak danışmak istediğim bir konu var.

Çok iyi anlaşan 4 li gruptuk, sonra ikisi bozustu. Sözlü savaş değil de, soğuk savaş.

Bir yere gidilecek, biri gidiyorsa diğeri gelmiyor. Biri organizasyon yapıyor öbürünü çağırmıyor. Bu durum bizi yoruyor. Arada kalıyoruz.

Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. 30-40 arası yaşlar. Çok saçma sapan ilişkilere döndü ortam. Kendimizi bu ortamda tuhaf hissediyoruz. Çocuklarımız çok iyi arkadaşlar. İpleri koparmak da olmuyor.

Bir organizasyon yapılmış, herkes katılıyor10 kişilik), sadece küstügü kişi davet edilmiyor. Gün boyu o kişi ile beraber İdik. Aksamki organizasyon a cagirilmamis. Söylesek bir dert, söylemesek ayrı dert.

Çocuklarla kurslar vs de ortak. Bu işi ciddi anlamda sağlıklı bir şekilde çözmek istiyorum.

Koca insanlariz. Çocuğum etkilensin istemiyorum küslüklerden. Ne yapmalıyım?

Not: Dalga geçecekler lütfen yazmasın, işin içinde n çıkamıyorum, moralim bozuk zaten.

Merhaba herkese, biraz hassas ruhlu, düz düşünen bir insan olarak danışmak istediğim bir konu var.

Çok iyi anlaşan 4 li gruptuk, sonra ikisi bozustu. Sözlü savaş değil de, soğuk savaş.

Bir yere gidilecek, biri gidiyorsa diğeri gelmiyor. Biri organizasyon yapıyor öbürünü çağırmıyor. Bu durum bizi yoruyor. Arada kalıyoruz.

Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. 30-40 arası yaşlar. Çok saçma sapan ilişkilere döndü ortam. Kendimizi bu ortamda tuhaf hissediyoruz. Çocuklarımız çok iyi arkadaşlar. İpleri koparmak da olmuyor.

Bir organizasyon yapılmış, herkes katılıyor10 kişilik), sadece küstügü kişi davet edilmiyor. Gün boyu o kişi ile beraber İdik. Aksamki organizasyon a cagirilmamis. Söylesek bir dert, söylemesek ayrı dert.

Çocuklarla kurslar vs de ortak. Bu işi ciddi anlamda sağlıklı bir şekilde çözmek istiyorum.

Not: Dalga geçecekler lütfen yazmasın, işin içinde n çıkamıyorum, moralim bozuk zaten.
aslında arada kalınacak bırsey yok araları ıyı olmayan gorusmek zorunda degıl kı ? ıyı anlasamıyorlar gorusmek ıstemıyorlar gayet normal... yetıskın ınsanlar ellerınden tutup hadı gorusun mu dıyeceksınız nasıl cozeceksınız kı :) gorusmek ıstemedıgım bırıyle aynı ortama benı zorla sokmaya calıssalar fıkrıme ıstegıme saygı duymadıkları ıcın bunu yapan herkese mesafe koyardım

ıkısınınde aynı ortamda oldugu bır gorusme yapmak zorunda degılsınız yanı aynen boyle devam etsın

sız hepsını cagırmak ıstersenız cagırırsınız herkesı cagırdım x ıde y yıde cagırdım gelebılırsenız sevınırım dersınız gelen gelır gelmeyen gelmez kendılerının bılecegı ıs ...

Tabiki öyle
aslında arada kalınacak bırsey yok araları ıyı olmayan gorusmek zorunda degıl kı ? ıyı anlasamıyorlar gorusmek ıstemıyorlar gayet normal... yetıskın ınsanlar ellerınden tutup hadı gorusun mu dıyeceksınız nasıl cozeceksınız kı :) gorusmek ıstemedıgım bırıyle aynı ortama benı zorla sokmaya calıssalar fıkrıme ıstegıme saygı duymadıkları ıcın bunu yapan herkese mesafe koyardım

ıkısınınde aynı ortamda oldugu bır gorusme yapmak zorunda degılsınız yanı aynen boyle devam etsın

sız hepsını cagırmak ıstersenız cagırırsınız herkesı cagırdım x ıde y yıde cagırdım gelebılırsenız sevınırım dersınız gelen gelır gelmeyen gelmez kendılerının bılecegı ıs ...
Tabiki öyle. Çalıştığımız ortamda herkes organizasyon da, diğeri dislaniyor. Ortamdaki herkes gelmeyenle de samimi. Valla kafam allak bullak,

Tabiki öyle

Tabiki öyle. Çalıştığımız ortamda herkes organizasyon da, diğeri dislaniyor. Ortamdaki herkes gelmeyenle de samimi. Valla kafam allak bullak,
dıgerını ozellıkle dıslayanların kendı sorunu dıye dusunuyorum kafanızın bu yuzden karısacagı bırsey yok kımsenın etkısınde kalmayın sız bugun kotu olurlar yarın ıyı hıc bellı olmaz sızın kımseyle bır sorununuz yoksa tarafda olmayın herkese esıt olun derım arada kalacak da bırsey yok soyle dusunun kendı akrabalarımızda aılemızde de bırbırıyle gorusmeyen ınsanlar var onlar gorusmuyor dıye bızler uzak duruyormuyuz ? bızı ılgılendırmıyor dımı ... aynen oyle dusunun

, yanı ben kımseyı dıslamam kendı organızasyonumda herkesı cagırırım gelırsenız sevınırım derım kımlerı cagırdıgımıda ozellıkle soylerım kı gelecek olan bılsın gelsın dıye ama baskaları ne yaparsa da saygı duyarım ınsanlar kımınle gorusmek ıstedıgıne kendısı karar verır sonucta...

Yani gelmem o ortama demiyor diğeri,cagirilmiyor.
tamam anladım ben durumu
sız kendınız organızasyon yaptıgınızda bunu yapmayın ama yapanlarında kendı bılecegı ıs
eger ortam ıcınıze sınmıyorsa sohbetler canınızı sıkıyorsa haksızlık yapıldıgını dusunuyorsanız ufak ufak kucuk mesafeler koymaya baslayın derım...

bırde cocugunuzun etkılenmesını ıstemıyormussunuz kusluklerden ya
cocugunuz nereden bılecek kusluk oldugunu ?
cocukların yanlarında oturup kısılerı konusuyorsanız zaten yanlıs olur

kurslar falan da ortakmıs ya cocuklarla ... sızlerde buyukler hep bı aradasınız anladıgım kadarıyla , soylesem bır dert soylemesem bır dert dıyorsunuz ... ozellıkle saklamanız gereken bır durum yok aslında ya da ozellıkle bız bugun suradaydık demenıze de gerek yok cagırılmayan kısıye.

cocukda sorarsa nıye x ler gelmedıler dıye cagıran kısı ıstedıgını cagırır veya gelmeyen kısı belkı musaıt degıldır, ya da buyuklerın kendı arasındakı mesele sız cocukları etkıleyecek bır durum yok dıyebılırsınız cocuklara ...

Çocuk konusu şu şekilde, benimle bozuşma durumları olduğunda, biz bir araya gelmeyeceğiz. Bu durumda çocuklarda etkilenecek ister istemez. Yaşları daha 7. Ebeveyn olmadan bir araya gelmeleri mümkün değil. Ya da ben çok abartiuorum konuyu.gereksiz kafamı yoruyorum.

önce ikisiyle de konuyu ayrı ayrı sakince, kızıştırmadan konuşup gerçek sorunu anlamaya çalışıp yumuşatsanız sonra da kalabalık olmayan bir ortamda barışma buluşması ayarlasanız. konu çok büyük bir konu değilmiş eminim aşmaları mümkün olur. siz gruptaki diğer arkadaşlar olarak aralarını düzeltme görevini üstlenmelisiniz gibi duruyor. ama dediğim gibi önce ikisinin de gerçek sorunu, onları gerçekten üzen şey nedir samimi bir şekilde öğrenin ki olay daha büyük bir çıkmaza girmesin.
Bahsettiğim buluşma dizilerde filmlerdeki gibi diğerinin orda olacağından haberi olmadan gerçekleşirse ikisi de gelmeyi sorun etmez diye düşünüyorum

Maalesef heryerde olan şeyler. Bence siz pek karışmayın. İnsanların arasında küslük falan olabilir. Sizlik bir durum yok ki samımıyetınızı devam ettirebilirsiniz

Çocuk konusu şu şekilde, benimle bozuşma durumları olduğunda, biz bir araya gelmeyeceğiz. Bu durumda çocuklarda etkilenecek ister istemez. Yaşları daha 7. Ebeveyn olmadan bir araya gelmeleri mümkün değil. Ya da ben çok abartiuorum konuyu.gereksiz kafamı yoruyorum.
durduk yere sızınle nıye bozussunlar kı ?

Yani aradaki samimiyetin derecesini bilemiyorum kac yıllık arkadassiniz hepiniz? Eski dostluksa sizler arabulucu rolü ustlenip sorun neyse konusacaklari ve çözüm bulacaklari bir ortam saglayabilirsiniz. Ama tabii arada ciddi bir sebep yoksa. Önce birebir konusup bunu anlayin sonra herkesi toplayin onlari da bir araya getirin. Ama bi iki yıllık yeni gruplarsa hiç o toplara girmeyin. Sonucta kimse kimseyi sevmek zorunda degil

Ayyy kadinsal çekişmeler ayyyy çok zor. Allah sabir versin yukari tükürsen bıyık asagi tükürsen sakal. Daveti soyleyin bi sefer gizli gizli oluyor gibime gelecek daha üzülecek cocuklar icin saygılı olacağız birbirimize deyin sorunu yaratan kimse cocuklara yansitmadan halledin diyin 1 sene cekerseniz sonra zaten kopuyor bazi seyler.

sevmediği kişiyle samimi oldu diye küsüyorsa bayağı çocukluk ediyor demek ki. aslında sizin burada canınızın sıkılacağı bir durum yok. siz kendi aranızın iyi olduğu insanlara bakın boşverin yani. onların da aralarına girmeyin naparlarsa yapsınlar. çok saçmaymış ama insanlar saçmalıyorlar zaten her daim.

Ben her şeyin net olanını severim. İnsanlar da ya siyahtır ya beyazdır, gri olanını sevmem. Tarafsız olmakla haksızlığa susmayı karıştırmayın aman. Ben böyle durumlarda önce tarafları yatıştırmaya barıştırmaya çalışırım. Sonrası kendi bilecekleri iş. Ama birinin yanında diğeri hakkında kötü konuşuluyorsa müdahale ederim. Diğerini kendime daha yakın hissediyorsam kesinlikle onun hakkında kötü konuşulmasına müsade etmem. Eğer edersem zaten bu beni iki yüzlü yapar. Nasıl davranacağınız ilişkilerinize ve konuya bağlı. Birine haksızlık yapılıyorsa ve aman banane, ben herkesle iyi olayım derseniz sizin de aranız bozulacaktır

Back
X