İki başarısız ameliyat ve sonrası...

dudu643

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
9
0
36
İstanbul
Merhabalar doktor bey, ben 2 defa zorunlu olarak ameliyat oldum, ilk ameliyatımı 17 yaşında iken oldum, ilkokuldayken bir kaza geçirmiştim ve burnum kırılmıştı, burun ucu eğrilmişti ve nefes alamıyordum, bu yüzden ameliyat oldum, ancak doktorum burun kanadı denilen kısımlardan da çok fazla kıkırdak çıkarmış, burun kanatları dışarı doğru kıvrık durmaya ve geniş bir görüntü vermeye başladı, ayrıca burnumda bir de düşme vardı, zaten bu düşme 2. ameliyatımın başlıca sebebidir, gece yatarken sola yatıyorsam sola doğru eğriliyordu ve tek tarafı kapatıryordu, nefes alamıyordum, bu durum da gün geçtikçe ağırlaşmaya başlayınca ikinci ameliyatı oldum, aradan 2 yıl geçti ve yine bu burun düşmesi var, üstelik sağ kulağımın arkasından da boylu boyunca kıkırdak alındı, burun kanadını yapmadı, bunun kemğininin bitim hizasına kulağımdan aldığı kıkırdakları koymuş ve sanırım bu kısımlar içten çok dar, bu yüzden burnumda bazen yapışıklık oluyor nefes alma güçlüğü çekiyorum, burun ucu da hayli geniş oldu, bir de kanatlardan dolayı da geniş kaldığı için zenci burnuna benzer bir halde. Üçüncü bir ameliyat olmak zorundayım, bana ne gibi tavsiyeleriniz olur, bundan sonra nelere dikkat etmeliyim, burnumun hem görsel hem de vazife manasından istediğim seviyeye gelmesi ihtimali ne kadardır sizce? Şimdiden çok teşekkürler, biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Merhaba,

Öncelikle iyi yapılmış bir rhinoplasti işleminde burun düşmesi gibi problemler olmaz. Sizi değerlendirmek için endoskopi ile burun içi muayenesi yapıp daha kesin bir değerlendirmede bulunabiliriz.

Back