Iki cocuga yetersiz hissetmek kendini

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
2 yas ve 5 yas. Ikisi bir arada oynamiyo ne yapacagimi sasirdim kaldim. Kucugun pesinden daha cok kosuyorum zarar gormesin diye ama 5 yasinda olanda cok ilgisiz kalmis oluyor zaten cok duugusallasti en ufak birseye gozleri doluyor. Vijdanen de kendimi kotu hissediyorum ama kardesi en cok yanliz kalmasin iyidir kardeslik diye dusundum. Pisman degilim ama ikisine yetemiyorum. 2 yasinda olan beni cok yoruyor o yorgunlugun ustune 5 yasinda ki olan anne dedi mi bazen yine ne var diye istemsizce kiziyorum gozleri doluyo hemen Pisman oluyorum tabi. Ev isi yemek cocuklar yiprandim. Allah acilarini gostermesin ama cocuk buyutmek cidden zormus. Ikisi bir arada oynasa biraz sorun yok ama hicbirsey paylasamiyolar yas farkindan en cok buda. Yani Biri Anya oynuyo digeri konya:))) oyunda bile uyum yok. Uzuluyorum 2 yasina gelince rahatlariz diyodum dahada hareketlendi zaten. 5 yasinda olan hafta ici okula gidiyo 2 ye kadar arkadaslarin baya seviyor o iyi oldu diyorum iste.

5 yaşında olanın okul öncesi yaşı gelmiş zaten, geç bile kalınmış verilmemisse.

Reactions: Cac
İki farklı gelişim dönemindeki çocuğun tabi ki oyunları farklı olacak, birlikte oynamayacaklar. İkiz değiller ki bunlar. İkiz dahi olsalar iki yaş zaten birlikte oyun dönemi değil ki.

Büyük olanı fazla dışlamış ve örselemişsiniz belli ki. İlerde sorunlu anne kız ilişkiniz olmaması için hemen önlem almalısınız. Hafta sonu ufaklığı babaya bırakıp anne kız gezmesi yapın mesela.

Iyi fikir tesekkurler

Kreşe verin 5 yaşındakini diyecektim ama zaten gidiyormuş.
O gittiği halde bu durımdaysanız oyun ablası düşünebilirsiniz maddi durumunuz varsa. Gerçi oyun ablalığını genelde yaşı 17-18 civarında olanlar yapıyor ve harçlık çıkartmak için öyle çok yüksek ücretler olmuyor.
Hergün olmasada gün aşırı 1-2 saat gelse yeter. Onları oynatır sizde nefes alırsınız.
Allahtan ikiz doğurmuşum dedim sayenizde yaş farkının zorluğuda başka oluyormuş

O kresteyken kucukle ilgileniyorsunuz onhalde kendinizi kötü hissetmeyin. Malesef cocuklardan birirsiyle biraz daha fazla ilgilenmek zorunda kalınıyor. Biraz daha buyusunler birlikte oynamaya başlarlar.
Parka gidiyoruz mesela 5 yasinda Moyle degil de 2 yasinda kitle vakit geciriyorum tamam bu normal ama iste vijdanen uzuluyorum bana karsi soguk olmaya basladim gibi sanki buyuk olan

Yasadigim yerde varmi bilmiyorum ogrenci oyun ablasi

Çocuğun anneyle zaman geçirmeye ihtiyacı var belli ki. Oyun ablası bu sorunu çözmek yerine daha da büyütür sadece.

Küçükle büyuk kızınız okuldayken birebir vakit geçiriyorsunuzdur zaten. Küçüğün uyku saatini ablanın okulda gelmesine göre ayarlayıp, büyükle bir saat bile tek başınıza vakit geçirebilseniz, kendini iyi hissetmesini için ona yeter. Gündüz olmuyorsa, akşam, eşiniz işten geldikten sonra ama bir şekilde bir ayarlama yapmanız lazım.
Birde ev işi, yemek konusuna fazla takılıyorsunuz gibi kalmış aklımda, öyleyse de onları asgarî düzeyde tutabilirsiniz bir müddet.

Büyüğün suan oyun ablasına falan ihtiyacı yok anneye ihtiyacı var. Aranızda uçurum olmaması adına büyük olana biraz daha faZla zaman ayırın . Yok mu yardım edebilecek kimse biraz küçükle ilgilense siz de büyükle bas basa birseyler yapsanız.

Bence iyi bir annesiniz ki bunu dert etmişsiniz

Farklı dönemleri yaşayan 2 çocuğa yetmek zor ve bu çok daha uzun süre böyle gidecek 10 yıldan fazla belki.
Büyük de büyük değil ki çünkü 2ye göre büyük sayı sadece 4e göre büyük olması gibi

1 çocuğum var baska cocuk yapmayi zaten düşünmüyorum ama bu durum hep beni korkutmuştur. Yetememe korkusu.arkadasim çocuğu 2 yaşında bile degil hamile olduğunu söyledi.hayirli olsun demek icimden gelmedi.sen kafayimi yedin dedim nasil bakicaksin simdi ikisine diye sitem ettim. Bana noluyosa artik kizinin sana ihtiyaci var.sende farkindasin zaten bunun.kucugunu annene esine kime birakabilirsen artik.buyugunu alıp neyden hoşlanıyorsa onu yapin beraber. Sende vicdan azabindan kurtulursun kızında kendini iyi hisseder

Çocuğun anneyle zaman geçirmeye ihtiyacı var belli ki. Oyun ablası bu sorunu çözmek yerine daha da büyütür sadece.

Anne önce kendini toplasa daha sağlıklı olmaz mı. Şuan çocuğunu kırmaktan başka birşey yapmıyor. Her çocuğun sağlıklı anneyle zaman geçirmeye ihtiyacı var. Bağıran, çağıran, sabırsız, gergin anneyle bu iş olmaz.

Evet ama beş yaşındakine farkettirmeden yapmalı bunu. Çocuğun ihtiyacı daha acil. Anneden uzaklaşma başlamış, ergenlikte kopma olacak bu gidişle. Anneyle çatışan, anneden kopmuş kız çocuğunun ergenlik yıllarında yapacağı hatalar çok korkunç olur. Önlemin şimdiden alınması gerek. Sonra toparlamak çok zor hatta imkansız çünkü.

İkisi aynı yaslarda olsalar da oturup güzel güzel oynamayacaklardi emin olun :) Bu sefer de kavgaları bunaltacakti sizi.

Yani onlar kendileri oynasın ben de işlerimi haledeyim gibi bir durum söz konusu değil.Onu unutun.

Siz de "dahil" olup birlikte pek çok şey yapabilirsiniz.İnternette tonla eğitici aktivite örneği var.Her gün bir etkinlik yapsanız,biraz kendileri yalnız takilsa,büyük okuldayken küçükle,küçük uykudayken büyükle ilgilenseniz zaten gün bitti.

Eşiniz nerede? Size destek olamayacak kadar yoğun mu çalışıyor. Baba gelince büyüğü alıp bir markete bile gitseniz ona iyi gelir.

Sizi çok iyi anlıyorum neredeyse aynı yaşta çocuklarımız. Ben okuldan gelince küçük ayağıma dolansa da büyükle konuşur günü hakkında muhabbet ederim. Sonra yemek biraz da tv veya tablete izni var. Haftasonları da eşim evdeyse çocuklar tamamen ondayken ben işlerimi hallederim. Sonra duruma göre çocukları paylaşırız.

Küçük uyurken zamanımın tamamına yakınını büyüğe ayırırım. Kardeşi varken oynayamadığımız oyuncaklarla oynar ya da mutfakta tatlı kek pasta bir şeyler yaparız.

Mesela küçüğü erken yatırıp büyükle 1 saat olsun başbaşa vakit geçirebilirsiniz.

Bu arada açıkçası dört dörtlük ev işi yapmam. Ona harcayacağım vakti çocuğa harcamayı tercih ediyorum.

Çocukları hakkıyla büyütmek gerçekten çok zor. İmkan varsa anneniz ya da kardeşinizden destek alıp arada kendinize de vakit ayırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…