Iki çoçuk arasında ki ufak yaş farkı ve hamileliğin nası geçtiğine dair

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Iyi geceler hanımlar
Oğlum 12 aylık, ben doğumdan 6 ay sonra tekrar ikinci bi bebeği düşünmege başladim. Başlarda heves sandım gerçi kolikli bir bebekti ve tabiri caizse hayatım kaymıştı :D 28 yaşina girecem böylelikle ikincide "aradan çıkmış" olur beraber büyütürum diye düşünüyorum(eminim çok zor olacak ikisinede bez bağlayacam ikiside çok ilgiye muhtac olacak vs.) Oğlum henüz yürümüyor zaten emeklemeyede 10 aylık iken başladı.
Doğum kontrol hapımin bitimine bir hafta kaldi, az çok istediğim kiloyada ulaştım. Eşimle çok konuştuk bu konuyu. Kendisi cocuklari sevmesine ragmen yok filan diyince sasirdim sen zorlanirsin dedi bende ona sen beni herhalde provoke edip gaza getiriyorsun ikinciyi yapalim diye dedim. Bugün tekrar sordum alim mi devam haplardan yoksa bitireyim mi oda yeni paket almamami ve oğlumuza bakarak buyudu artik abi oldu dedi( ebeveyn piskolojisndenmidir nedir cocuk buyudukce insan bebek mi ozluyor yoksa heves mi bizimki?..)

Konuyu cok uzattim yani simdi hamile kalsam haziran temmuz gibi dogum olur oglumda insallah yurumeye baslamis olur.
Bu kucuk yas farkina siz ne dersiniz? Neler yasadiniz sizin icin avantaji buyukmuydu?

Durun bakalım garantisi var mı hemen hamile kalacağınızın :nazar: Neyse olursa da iyi olur beraber büyürler

Yazık, 2 yaşına fln gelsin bari, 30da doğurursunuz ne var yani

Cevaplarinizi okudum tsk ederim
Evet hamile hemen kalmayabilirim ilkinde hapi biraktigim hafta kalmistim ama garantisi yok tabii. Yuruyunce evet bizi eminim bi kaos bekleyecek:) en azindan tasimak zorunda kalmam kisa mesafede olsa elimden tutar yururuz misal arabaya kadar diye dusundum
Arkadasimin oglu 3 yasinda ikinci simdilerde 40i doldu, cocuk cok uslu tertipli olmasina ragmen tam anlamiyla 3 yas sendromu geciriyor o aslinda gozumu korkuttu. Sabahlari ana okuluna gidiyor ama gelince bebek gibi bana bakin agzima yemek verin ayakabimi giydirin beklentileri oluyor( cocuk yasina gore gayet iyi kendi islerini becerebiliyor ama dogal bi kiskanma olur galiba)

Oglum 1 buçuk yasinda. Bende 1 yaşından beri kararsizim. Hazır calismaya ara vermişken sonra bir daha başla bir daha ara olmaz gibi geliyor. O yüzden ikisi bir büyüsün diye düşündüm hep
Öte yandan zor hamilelik geçirdim. Bulantı vs coktu
Ve oğlum şu an o kadar hareketli ki annem de kV de de bakmak istemiyor.
Bir de çocuğun tuvalet eğitimi vs zamanında diğeri olacak kıskançlık olur mu inat olur mu diye düşünüyorum.
Olumsuz yönün ağır basmasina rağmen hala daha ben olumlu bakıyorum.
Kısacası konuyu takipteyim :)

Oglum 1 buçuk yasinda. Bende 1 yaşından beri kararsizim. Hazır calismaya ara vermişken sonra bir daha başla bir daha ara olmaz gibi geliyor. O yüzden ikisi bir büyüsün diye düşündüm hep
Öte yandan zor hamilelik geçirdim. Bulantı vs coktu
Ve oğlum şu an o kadar hareketli ki annem de kV de de bakmak istemiyor.
Bir de çocuğun tuvalet eğitimi vs zamanında diğeri olacak kıskançlık olur mu inat olur mu diye düşünüyorum.
Olumsuz yönün ağır basmasina rağmen hala daha ben olumlu bakıyorum.
Kısacası konuyu takipteyim :)
Evet bahsettiginiz gibi wc egitimide var, insan cocugunu ayaklari ustune saglam basabilen hayirli guzel ahlakli bi birey olarak yetistirmek istiyor...pedagoji okuyorum o kadar ilgimi cekiyorki insan hepsini uygulayacam diye havaya giriyor: D kararsizim cok

Cevaplarinizi okudum tsk ederim
Evet hamile hemen kalmayabilirim ilkinde hapi biraktigim hafta kalmistim ama garantisi yok tabii. Yuruyunce evet bizi eminim bi kaos bekleyecek:) en azindan tasimak zorunda kalmam kisa mesafede olsa elimden tutar yururuz misal arabaya kadar diye dusundum
Arkadasimin oglu 3 yasinda ikinci simdilerde 40i doldu, cocuk cok uslu tertipli olmasina ragmen tam anlamiyla 3 yas sendromu geciriyor o aslinda gozumu korkuttu. Sabahlari ana okuluna gidiyor ama gelince bebek gibi bana bakin agzima yemek verin ayakabimi giydirin beklentileri oluyor( cocuk yasina gore gayet iyi kendi islerini becerebiliyor ama dogal bi kiskanma olur galiba)
Ama benim kiz benim elimden tutmuyorki almis basini gidiyor yuruyunce rahatlarim diyordum daha cok yoruluyorum surekli bi yerleri dagitiyor toparliyorum.hani bi bebegim olsa ikisine ozverili zaman ayiramamaktan korkarim.

Bence bir süre daha beklemelisiniz. Çocuklar yürümeye başladıktan sonra inanın daha çok zorlanıyorsunuz. Rahat edeceğinizi kesinlikle düşünmeyin yani :KK70:Hamile halinizle yetişemezsiniz çocuğunuza. Ve daha çok küçük onunda ilgiye ihtiyacı var. Bence yaş farkı az olunca büyük çocuğa haksızlık oluyor. Anne içinde gerçekten çok yıpratıcı olur. İki çocukla ilgilenmek çok zor. 21 aylık bebeğim var benimde. İkinci çocukla kendimi hayal bile edemiyorum. Sizdeki iyi cesaret :KK9:Ama bence önce bebeğinizi büyütün onun çocukluğunu doya doya yaşayın onada yaşatın. Sizden tamamen bağımsız olsun (Tuvalet eğitimi vs) Anne baba ilgisini sevgisini bölünmeden alsın. Sonra ikinciyi düşünün. Hem özlemiş olursunuz o zamana kadar :KK66:

kizim subatta 3 yasina girecek ve ben aslaaaaaaaa 2. cocuk diyorum kendime...daha 1.ye zor bakiyorum cunku...daha bebek hayati anca kesfediyor bana okadar ihtiyaci var ki. ürkek kus gibi disarlarda falan evde bile cit olsa bana kosuyor ...surekli oyun oynamami istiyor surekli parka gitmek istiyor zor yemek yiyor cis egitimi var derken birde kucuk bebek ...aman allahim rabbim isteyene versin....ama bazi kadinlar var gercekten severek 2 cocyk 3 cocuk pespese buyutebiliyirlar..demem o ki kendinizle alakali birsey bu...eger kendinize guveniyorsaniz ve bu bir heves degilse elbette yapin ama lutfen ebeveyn hevesine kurban etmeyin yeni dogacak bir bebegi ...bakabilecekseniz dogurun

Iyi geceler hanımlar
Oğlum 12 aylık, ben doğumdan 6 ay sonra tekrar ikinci bi bebeği düşünmege başladim. Başlarda heves sandım gerçi kolikli bir bebekti ve tabiri caizse hayatım kaymıştı :KK70: 28 yaşina girecem böylelikle ikincide "aradan çıkmış" olur beraber büyütürum diye düşünüyorum(eminim çok zor olacak ikisinede bez bağlayacam ikiside çok ilgiye muhtac olacak vs.) Oğlum henüz yürümüyor zaten emeklemeyede 10 aylık iken başladı.
Doğum kontrol hapımin bitimine bir hafta kaldi, az çok istediğim kiloyada ulaştım. Eşimle çok konuştuk bu konuyu. Kendisi cocuklari sevmesine ragmen yok filan diyince sasirdim sen zorlanirsin dedi bende ona sen beni herhalde provoke edip gaza getiriyorsun ikinciyi yapalim diye dedim. Bugün tekrar sordum alim mi devam haplardan yoksa bitireyim mi oda yeni paket almamami ve oğlumuza bakarak buyudu artik abi oldu dedi( ebeveyn piskolojisndenmidir nedir cocuk buyudukce insan bebek mi ozluyor yoksa heves mi bizimki?..)

Konuyu cok uzattim yani simdi hamile kalsam haziran temmuz gibi dogum olur oglumda insallah yurumeye baslamis olur.
Bu kucuk yas farkina siz ne dersiniz? Neler yasadiniz sizin icin avantaji buyukmuydu?
Emiyor mu hala dicem ama hap kullanıyorsanız emmiyordur herhalde.

16 ay arayla doğurdum çocuklarımı. İkincisi planlı değildi. Şimdi biri 4 biri 5.5 yaşında. Büyüttüm çocukları ama nasıl büyüttüm gel bir de bana sor. Daha yeni yeni rahatladım. Bu dönemde en çok yetememe hissi ve ilk çocuğuma haksızlık etmişim gibi hislerle bogustum.

Kararını verdiysen bil ki çok zor olacak. Kızım doğunca oğlumun büyük uğraşlarla oturttugum bütün uyku düzeni bozuldu. Kucugu emzirirken büyüğü sırtımdaydi. Birine sağ elle yemek yedirdim aynı anda diğerine sol elle :D birini gogsumde uyuturken digerini ayagimda salladim.daha anlatayım mı?

Canım benimki 2 aya 2 yaşını dolduracak ,bezi bıraktık 18. Ayda e şimdi konuşmaya da başladı ,ikinci doğduğunda 2 yaşından biraz büyük olacak ve sanırım daha rahat olacak,biz böyle yaptık tavsiyem sende bu evreleri tamamlamadan yapma yoksa çok zorlanırsın gibi geliyor

Ben de ilk bebegime hamileyim. Bu dogup 1 yasina geldikten sonra tekrar korunmayi birakip ikinciyi dusunuyorum. Hamile kaldim dogdu diyene kadar ilki 2-2,5 yasina gelmis olur. Zor olcak evet ama ara veren arkadaslarim da benim fikrimi destekliyorlar.

:KK57::KK57::KK57:
Kızım 3,5 yaşında
Eşim 2 senedir başımın etini yiyor çocuk diye de hala erken diyorum
millet iki üç çocuğu Nasıl bakıyor ya:eek:
Bak gene sezaryen yerim sızladı :KK61:

14 ay var bizimkilerin arasında
Annemleri yanıma aldım hep beraber büyütüyoruz
Hem çok zor hem de çok eğlenceli

bnm oglum 3 yasinda olcak kizim saglikla dogarsa insallah ve hamileligim cok zor gecti ilk 25 hafta stresten surekli ara kanama yasadım.
stresten diyorum çünkü hiçbi sebep bulamadı doktorlar.
bebeğiniz çok küçük ve asıl huysuzlukları yürüyünce başlicak,pedagoji okumuşsunuz.
çocuklar arası yas farkı 3 yas olarak ideal deniyor,enazından büyük size okadar bagımlı olmaz..
daha cıkaracak azı dişleri 2 yas krizi ve tuvalet egitimi var.
oyun grubu veya krese baslamdan bn cesaret edemedim çünkü evde hamile halle çocukla bütün gün uğraşmak kabus gibi

Bence sen bir Pedagog ile görüş. Ben çünkü 2 yaşına kadar arada fark olursa çok büyük problemler olmaz diye okudum ama eşimin abisi ile tam iki yaş fark var. Abisi yeni dogdugunda kardeşini öldürmek için veya ciddi zararlar vermek icin çok girisimde bulunmuş. Sizin için kolay mı zor mu olur bilemem ama çocuk için hiç kolay olmuyor

Kızım yaşını doldurdu hamile kaldım 22 aylkknde doğum yaptm biri 4 dğri 2 yaşında 2 kız karder benm haylmdi aynı anda büyüdüler paylaşmlrı çok gzl kıskançlık hiç olmadı ama desteğim eşim eğer yardımcı olmuyrsa braz zrlar sizi

Bende oglum 6 aylikken dgerine hamile kalmistim su an rahat bi sekilde gdiyoruz:anne: hamilelikte hic bir sorun yasamadim sezeryan olmstum ilkinde

Back
X