Peki nasıl bir yol izlemeliyim aileme karşıSiz kimseyi kırmak istemedikçe, kırılan her zaman siz olacaksınız. Ağırlığınızı karşı tarafa hissettirmeniz şart.
Peki nasıl bir yol izlemeliyim aileme karşı
Hayatta izin vermezler kıyamet koparırlardan biraz da suçun sana ait olduğunu düşünüyorum. Onlara 30 yaşında "hür iradeli yetişkin" olduğunu aşılamamışsın. Tavizler vermişsin ve onların güdümüne girmişsin. Ve birazcık bencil olmalısın ki hayatından zevk alabilesin. Biraz mücadeleci olmalısın ki özgür olabilesinMerhabalar herkese :)
Sizden yorum beklediğim konu olumsuzluklardan çok çabuk etkilenmem. Ozellikle ailemden biri olumsuz konustugu zaman modum çok çabuk düşüyor. Yada mesela ablam çok laf sokup ters konuşan birisi yillar icinde bende ona benzedigimi farkediyorum ve bu beni çok urpertip psikolojimi bozuyor. Cok sakin ve sabırlı biriyken artik insanlara karsi hemen cikisan birisi olmaya basladim. Bu durumu nasil asip durdurabilirim?
İkinciside ailemdeki baski.. neredeyse 30 yaşıma yaklasmis ekonomik özgürlüğü olan birisiyim. Ama mesela erkek arkadasim oldugu zamanlarda disari cikarken geriliyorum. Yada aksam nerdesin, gec kalma bu saate kadar ne isin var , neden bu kadar sık dışarı çıkıyorsun soylemleri beni ciddi anlamda bunaltiyor ve psikolojik olarak yipraniyorum. Ben sabahlara kadar egleneyim eve gelmeyeyim modunda degilim ama saat 7 de neredesin diye soylenmeye baslamalari 9-10 da gelince acayip muamele gormek bunaltiyor beni. Kazancim iyi aileme destek oluyorum babamin borclarini oduyorum. Zaten farkli bir eve cikma durumumu hayatta kabul etmezler kiyametler kopar. Bende onları uzmek kirmak istemiyorum ölümlü dünya.. ama artik istedigim.gibi cikip gezmek ve laf duymak istemiyorum. Sizce nasil bir yol izlemeliyim bu konudada fikir verirseniz cok mutlu olurum
Evet haklısınız ben hep peki tamam diyen biri oldum benimde suçum var. Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?Hayatta izin vermezler kıyamet koparırlardan biraz da suçun sana ait olduğunu düşünüyorum. Onlara 30 yaşında "hür iradeli yetişkin" olduğunu aşılamamışsın. Tavizler vermişsin ve onların güdümüne girmişsin. Ve birazcık bencil olmalısın ki hayatından zevk alabilesin. Biraz mücadeleci olmalısın ki özgür olabilesin
Bu döngüyü kırmak için peki tamam diyen biri olmayın. İlk zor gelecektir sonra alışacaklardır. Baktınız olmadı ayrı eve çıkın aman kıyamet kopar derseniz bi adım yol gidemezsiniz. Özgürlüğünüz için biraz zorluktan bişey olmaz. Zorluk çeken özgürlüğü hakeder.Evet haklısınız ben hep peki tamam diyen biri oldum benimde suçum var. Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Merhabalar herkese :)
Sizden yorum beklediğim konu olumsuzluklardan çok çabuk etkilenmem. Ozellikle ailemden biri olumsuz konustugu zaman modum çok çabuk düşüyor. Yada mesela ablam çok laf sokup ters konuşan birisi yillar icinde bende ona benzedigimi farkediyorum ve bu beni çok urpertip psikolojimi bozuyor. Cok sakin ve sabırlı biriyken artik insanlara karsi hemen cikisan birisi olmaya basladim. Bu durumu nasil asip durdurabilirim?
İkinciside ailemdeki baski.. neredeyse 30 yaşıma yaklasmis ekonomik özgürlüğü olan birisiyim. Ama mesela erkek arkadasim oldugu zamanlarda disari cikarken geriliyorum. Yada aksam nerdesin, gec kalma bu saate kadar ne isin var , neden bu kadar sık dışarı çıkıyorsun soylemleri beni ciddi anlamda bunaltiyor ve psikolojik olarak yipraniyorum. Ben sabahlara kadar egleneyim eve gelmeyeyim modunda degilim ama saat 7 de neredesin diye soylenmeye baslamalari 9-10 da gelince acayip muamele gormek bunaltiyor beni. Kazancim iyi aileme destek oluyorum babamin borclarini oduyorum. Zaten farkli bir eve cikma durumumu hayatta kabul etmezler kiyametler kopar. Bende onları uzmek kirmak istemiyorum ölümlü dünya.. ama artik istedigim.gibi cikip gezmek ve laf duymak istemiyorum. Sizce nasil bir yol izlemeliyim bu konudada fikir verirseniz cok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?