İki farklı şehirde düğün yapan var mı?

lokum34

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
44
1
6
35
İstanbul
Merhabalar,

Kısmetse Ağustos sonunda düğün yapmayı planlıyoruz. Ancak nikah İstanbul'da düğün de Ankara'da olsun istiyoruz. Dolayısıyla düğün ile nikah arasında 1 haftaya yakın bir süre olacak. Ancak bana nikahtan sonra eve gelip baba yanında oturmak çok zor bir süreç olacakmış gibi geliyor. Açıkcası o nikahtan sonra eve dönme dönemini yaşamayı hiç istemiyorum.

Daha önce aynı benim gibi 2 ayrı düğün yapıp bu süreyi ailesinin yanında geçirenler var mı? Sizce bu normal bir durum mu, bana mı çok sıkıntılı olacakmış gibi geliyor.

Benim cok sevdgm bi ablam ole yapmisti nikahi once yaptilar tayin islemleri falan diye sonrasindada dugun olmuştu yaklasik 3 ay kadr sonra. Bi skntisi olmamisti diye biliyorum gundelik yasama devam etti dugun hazirliklari falan. Sen ne gibi bi siknti olcgni dusunuosun

ben de nikahtan sonra baba evine geleceğim
başlarda yadırgamıştım ama yapacak birşey yok :34:

Ne sIkIntisi olabilir ki :44:
Dügünden alti ay önce nikah kiyanlar var ve bu sürecte ayri yasayanlar, sizinki tek bir haftaymis, zaten son hazirliklar falan derken göz acip kapayana kadar gecer...:ssz:
Simdiden Mutluluklar dilerim...

Son düzenleme:
bizde 25 ağustosta nikah apmıstık 13 eylülde benm memleketim hatayda kınayla karısık düğün gibi olmustu ben gene gelinlik giymiştim kına falan yaktık sonra gene baba evine döndüm 14 eylülde yola cıktık eşimin memleketine aydına gittik 15 eylülde de orda düğün yaptık.

Bu şekilde evlenen o kadar çok insan var ki. Hoş bana da hep değişik gelmiştir. Artık resmi nikahlı eşin olup sen babanın evine ben babamın evine gitmek. Hele bir de bazı şeyler için evliliği bekliyorsan artık yasal/dini engel yokken gene de eşine hasret kalmak. Ama dediğim gibi bu şekilde yapan çok fazla insan var.

Canım ben sana farklı bişey diyeceğim bizzat öyle yaptım 5 ay önce.

Ben İstanbulda kına düğün bir yaptım perşembe akşamı düğün salonunda. Bi kere evden duayla çıkıyorsun gelin çıkarılıyor sonra eve dönmek bana abes geldi.
Ha sadece nikahsa hani misafirsiz tek çiftin gittiği, tabi, ki dönersin baba evine. Ama diğer türlü mantıklı gelmiyor milleti kandırıyor gibi.
Bak anlatayım bende;
Babam tutturdu nikahsız yollamam diye dini nikahı yaptık bi kaç gün önce, Buradaki kına düğün sonrası arkadaşım ve kardeşimle çanakkale ye yolladılar kaynanamlar zaten otobüsle gelmişti bizde gitik onlarla.Bu arada düğün sonrası kına yakılacağı için gelinliği çıkardım bol bindallı giymiştim onla gittim.
3 gün kaldık orada düğüne kadar tabi erkek kınası felan da oldu. Düğün sabahı annemler bir otobüs geldi istanbuldan, akşamı beni evlendirip kardeşimi arkadaşımı alıp döndüler. Bence bu daha mantıklıydı çünkü ben evden dualarla çıkmayı formalite gibi düşünmüyorum hani sonra eve geleyim felan.

Bu tarz şeylere takılıp kalma.Önemli olan mutlu olmak.Ne olmuş yani nikahtan sonra mecburiyetten dolayı baba evine dönmende.Utanuılacak birşey mi yaptın ki.İnsanlar aylarca kalıyor tayin bekliyor atama bekliyor yurt sışıysa vize bekliyor.

canım benimde ekimde düğünüm ve seninle aynı İstanbulda nikah Ankarada düğün :)
ama hiç öle bişey düşünmedim valla hatta kayınvaliden alır geliriz diyor ama ben de çarşamba gelirim düğünden bikaç gün önce diyorum :)))

Merhabalar,

Kısmetse Ağustos sonunda düğün yapmayı planlıyoruz. Ancak nikah İstanbul'da düğün de Ankara'da olsun istiyoruz. Dolayısıyla düğün ile nikah arasında 1 haftaya yakın bir süre olacak. Ancak bana nikahtan sonra eve gelip baba yanında oturmak çok zor bir süreç olacakmış gibi geliyor. Açıkcası o nikahtan sonra eve dönme dönemini yaşamayı hiç istemiyorum.

Daha önce aynı benim gibi 2 ayrı düğün yapıp bu süreyi ailesinin yanında geçirenler var mı? Sizce bu normal bir durum mu, bana mı çok sıkıntılı olacakmış gibi geliyor.

Banada nikah kıyıldıktan sonra,
baba evine gidip düğünü beklemek,
mantıklı gelmediği için, biz nikah ve düğünü,
bir arada yapmıştık.. Ama bizim sizin gibi,
Ayrı şehirlerde düğün yapma gibi
bir durumuzu yoktu tabi..
Aslında bakarsanız olabilir, ankarada aileler varsa ki,
istanbuldan ankaraya gidemeyenler olur, istanbuldakiler
nikahınıza, ankaradakiler düğünüze gelir..
Gayetde güzel olur..
:34:

Benimde düğünüm iki farklı yerde olmuştu, İstanbul da diğer düğünüme gelemeyecekler için önce düğün gibi başlayıp son 1 saatini kına ile bitirdik, bir hafta sonra da başka şehirde düğünüm ve nikahım aynı anda oldu :)

Gayet çıkıp kendi evine de geliyorsun hiç abes olmuyor mutlu olmaya keyfini sürmeye bak bence hızlıca o hafta gelip geçiyor.

Ben ilkinde stresini atıp ikincisinde sadece keyfini sürmüştüm gelinliğimi iki kere giymekte büyük keyifti :1::1::1::1:

benimde iki farklı şehirde nikah ve düğünüm olmuştu
şöyleki; cuma akşamı kına, cumartesi nikah, pazarda düğün
çok çok yorucuydu. peşpeşe 3 gün boyunca organizasyon
ama misafirlerin davetli olduğu, gelinlik vs. giyildiği nikah sonrası tekrar baba evinde kalmak bana da garip geliyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse yanlış anlamasın ama, nikah kıyılcak oynucaz göbek atcaz sonra babamın evine geri dönücem. Sanki bir partiye katılıp gelmiş gibi. Bana çok güzel gelmedi açıkçası .
Bir de o çok başka bir gece ya ...
Büyüsü var . Ben kendi evime gidip eşimle uyumak isterim. :16: :23:

Son düzenleme:
benımkı ayrı sehırlerde olmadı ama nıkahımı 1 hafta önceden kıydırdık..
zaten sıkışık bı dönem o aradan çıksın dedık..
baba evıne dönmek hııcte zor gelmedı..
zaten sırada kına gecesı ve dugun telası vardı..
hıııc aklıma bıle gelmedı,nıkahlı olarak baba evınde olduğum..
şimdi sen soyleyınce farkettım:1:

Birak iki ayri sehri benimki iki ayri ulkede oldu. Once yurtdisinda nikahimiz kiyildi ve dugun yapildi aradan tam 3 ay gecti ve Turkiye de dugun yaptik. Bu uc aylik surecte esimle ayriydik tabi. Nikahli kocam istedigim gibi yasarim olmuyor ne yazikki. Asil onemli olan dugun. Evet bizim icin de cok zor bir surecti ama gecti gitti bir sey de kaybetmedik. Cok abartmamak lazim diye dusunuyorum ki sizinkki sadece 1 haftaymis

Benim de nikah ve kina gecesi IStanbul'da oldu. Esimin ailesi de Kayseri'de..Istanbul'daki nikahtan sonra hemen Kayseri'ye gittik. Orada da 1 hafta sonra dugun olacakti. Ama ben cok sansliydim. Kayinvalidemlerin 2 evi var. Birini bize tahsis ettiler. :) Ben ikinci dugune kadar esimle yalniz kaldim evde..Cok guzeldi valla. Gunduzleri dugun hazirliklariyla ugrasioduk gecelri yalniz kalioduk evde.ohhh. :) Ailelere bagli biraz. Nikah olsa da ayni evd3 kalmayin dedi once esimin ailesi. Kayseriye gelin ama ayri evlerde kalin. Been olmaz dedim:) Oyle olursa ben gelmem dedim,Istanbul'da kendi ailemle kalirim dedim..Hic de abes degil. Kayimvalidem coooook seker biridir. Kabul ettiler de rahatladik:) Nerde rahat edeceksen orda kal. Etraf ne derse desin..Hic de takmam...Herkes herseyi mukemmel yapiyo da sanki....

Benim de iki düğünüm olacak,hem de ikisi de farklı ülkelerde :)
Kıbrıslı sözlüm, eşi dostu akrabası da öyle çok ki mecburen orada bir düğün yapacağız.
Bizim ilk düğün Kıbrıs' ta olacak,kayınpederim şu an ev yaptırıyor bize orada,evimizde kalırız düğünden sonra diye düşünüyorum. Biz de Makedonya Türküyüz, Türkiye' de çok az akrabamız var herkes orada. Bir de orada düğün yapılacak.
Bakalım bizimki nasıl olacak :)

Merhabalar,

Amcamin kızı aynen sizin gibi hem ordu'da hemde istanbulda yaptı.Istanbulda ki düğünden sonra baba evine geldi.eniste ordu ya dönmüstü.daha sonra o da gitti.orda da dügn yaptılar

Merhabalar,

Ben:) hiç de zor olmadı.

ben yapmadım valla eşimin babası trabzonda olacak benim akrabalarım hep burda dedi ama bana saçma geldi neymiş benim akrabalar ile ankarada bi düğün eşimin akrabaları ile trabzonda bi düğün daha ailemin durumuda yoktu o kadar zaten düğünü eşim karşıladı tüm masrafları çift masraf yapacaktık o zamanda eşyalarımızı alamayacaktık eşimle düşündük arkadaşlarımızın ankarada olması sebebiyle ankarada düğün yaptık eşimin babası gelmem ben dedi eğer sade nikah olursa gelinlikte giymezse o zaman gelirim dedi eşimde benim nişanlıma hakaret ediyorsnuz diye gelinlik aldı en iyi yeri tuttu yaptık düğünü babasıda seve seve geldi :D diyeceğim o ki masrafları bu zamanda gelinle damat ödüyor aileler bişey yapmıyor çift masrafa ne gerek var tek yerde yapıp bitirmke gerek hep şehir değiştirme stresi bi yerden hemde bana gelinliği iki kez giymek iki kez saç makyaj parası ödemek biraz garip geliyor

Back
X