Doğuma Hazırlık İki isim mi tek isim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sloppy

Mother to be
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
62
0
286
İstanbul
Arkadaşlar, ben tek isimden yanayım ancak eşim iki isim de ısrarlı. Öyle iki isim olsun ki birlikte okunsun istiyorum. Mesela ' Melek duru' gibi. Arkadaşım verecek kızına bu ismi.
Deniz e ya da Nil 'e uyacak bir isim önerin bana. Nildeniz'e ne dersiniz?

Tek isim daha iyidir tabiki ama birbirini tamamlayan iki isimde güzel oluyor ve Nil Deniz benim hoşuma gitti tek isim gibi telaffuz edilebiliyor

Bence iki isim. Deniz güzel bir isim değil bence canım koyma. Kızım olursa bir gün,

Ece Su,

Almira,

Mira,

Alya,

gibi isimler koymayı düşünüyorum. Hepsinin yanına su ismini ekleyeceğim.

Deniz neden güzel isim değilmiş anlamadım zevk meselesi tabii benim kızımın iki ismi var;öykü deniz
deniz benim ismimin anlamı :)
şimdi de kız olursa iki isim koyacağız,erkek olursa da
ama ben erkek için düşündüğümüz ismin yanına isim beğenemiyorum ve onun tek isim olmasını düşünüyorum bakalım zaman gösterecek
iki simin zararı yok bazen öyküm denizim diyorum:) genelde öykü kullanlıyor bazı öğretmenleri deniz diyorlarmış

nil deniz gayet güzel deniz nil de olabilir ama genelde ilk isim söyleniyor hangisi söylensin istiyorsan onu ilk koy

nilsu,nilay,deniz berra,deniz selin,neslihan nil,buğlem deniz,gökçe deniz,nil beren,nil alara,nil deniz olur

Ece Naz nasıl?birleşik gibi de söylenebilir.Veya tek başına Nil iyidir derim ben.

Tek isim daha asil duruyor bence.
Nil güzel bir isim, Ayşenil diye bir oyuncu var, o ismi de düsünebilirsin.

Ayşenil'i ben de sevdim.Ayşe ismini hep çok sevmişimdir zaten.Tek isim daha iyi bir seçim.Ne kadar sade o kadar iyi.

Nilay da benim önerim olsun

ayse nilsu olacak benımde ebebgımın ısmı ınsllah tabı once hamıle kalmayı basarabılmem lazım

bence de deniz ismi çok hoş ve modası geçmeyen isimlerden. öykü deniz de çok hoş.sagol arkadaşım

Nildeniz, çok güzel bi isim olmuş.ben çok beğendim.

2 isim iyi ayarlanabilirse yani hoş bir tınısı olursa iyi ama kalabalık etmeye de gerek yok. Tek isim olsun anlamlı olsun yeterli. Hele hele 2 isimden biri kullanılmayacaksa veya biri ilk ismiyle diğeri 2. ismiyle seslenecekse 2 isme hiç hiç gerek yok diye düşünüyorum.
Nil ismi çok kısa ve güzel. Denizi beğenmiyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…