Ikı yasındaki oglumun atesı var dusmuyorda ne yaptıysam kotuyum

sonbaharask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
327
194
103
34
Ikı hafta once acile gittiğimizde Dr antibiyotik yazdı bitene kadar kullan dedı ama uc gun kullandım sonra vermedim bugunde ıkı yas asımızı olduk sabah bır baktım bıraz atesı vardı surup verdım bıraz gectı sonra parka goturdum oynadı naptı aksam oldu atesı gene basladı donusumlu surup verdım komsudan fitil istedim dusmedı sımdıde alın, ayak bileği, koluna ıslak bez koydum birazdan surup verıcem ama, ne bılım korkuyorum oyle asırı yuksek atesı yok ama yınede korkuyorum ıste annelik ne zormus onun bır acı acıyorsa senın ıkı acıyor Rabbım butun evlatlara saglık versın amın. Oylesıne yazmak istedim ıcın rahat degıl keske verseydim antibiyotik surubunu belki sımdı atesı olmazdı(

Amin.Geçmiş olsun keşke kullansaydınız.Doktor vucuduna göre söylüyor zaten ateş düşürücü kullanın,38 felansa normal ateş zaten.Paniklemeyin duş aldırın ılık suyla.Bu arada bol bol da su içirin.

Antibiyotige basladiysaniz icirecesiniz yarida kesmeniz baslamis olmanizdan daha zararlı inanin... en az 5 gün kullanmak zorundasınız , oğluma kulakta sorun diye cocuk doktoru yazdi sonra kbb ye götürdüm hayr gerek yoktu dedi ama başlığımiz için 5 gün de sonlandirdik...
Ayrica antibiyotik verirken probiyotik tozlardan verirdeniz daha iyi olur

Pamugu ıslatıp koltuk altlarina ve kasiklarina ılık uygulama yapin kucuk bi legene yada kocaya cok soguk olmayacak kadar ılık su koyup ayaklarini koyun icine kıyafetlerinide cikarin sık sık atesini olcun ates dusurucuylede dusmuyorsa hastaneye goturun

Cok gecmis olsun

doktor antibiyotiği laf olsn dıye vermemstrı 3 gun yetmemıs demekki
Allah ım şifa versın

Öncelikle sakın ol
Eğer asiya bağlı ateş ise müdahale etmene gerek yok genelde 37.5 üstünü geçmez inatçı olmaz ılık duş ya da hava alması rahatlatir

Doktor antibiyotik gerekli gördüyse kafana göre kesmen doğru değil ,o ilacın 7-10 gün arasında kullanılması gerekiyor

Ayrıca hasta çocuğa aşı yapmazlar direnci daha da düşmesin diye

Komşudan fitil aldım ne demek her ilaç her insana iyi gelmez ezbere yapmayın böyle şeyleri çocuk nihayetinde daha dikkatli olmaniz lazım

Antibiyotik başladığınızda bitirilmeden bırakılmaz

Verilen süre boyunca antibiyotiği kullanmak ZORUNDASINIZ!! Bununla ilgili bi sürü doktor yazıları uyarılar kamu spotları dönüyo. Antibiyotiği yarıda bırakmak içmekten çok daha zararlı. Çünkü vücut bağışıklık geliştiriyo ve ilaçtan fayda görmemeye yani tedaviye cevap almamaya başlıyosunuz. Yapmayın bunu.

Ayrıca dönüşümlü ateş düşürücü vermek de çok zararlı. Çok yüksek ateşi varsa fitil atabilirsiniz. Günde maksimum 3 defa olacak şekilde veya şurup vercekseniz en fazla günde 4 defa verebilirsiniz. Çok yüksek ateşi yok diyosunuz. Ilık suyla vücudunu yıkayın. Havalar hoş üstünü soyun öyle gezsin veya atlet baksır gibi şeyle dursun..

O ilaçlar bilinçsiz kullanıldığında organlara zarar veriyo hele minicik bedenlere yazık.. bu konularda daha hassas davranmalısınız bence..

Çocuğun ateşi kaç ve ne zamandır var?

Ateş yek başına zararlı değildir, çocuğunuz ayrıca halsiz ve hasta görünüyorsa doktora götürün.

Sadece ateş varsa ateşini takip edin, çok yükselmediği sürece müdahale etmeyin diyeceğim de zaten her bir şeyi yapmışsınız. Çok mu paniksiniz acaba?

39 derece ateş hastalıkla savaşmak için birebirdir, benim 4 yaşındaki oğlumun o civarda ateşi çıkar, bir ya da bir buçuk gün sürer ve 2 gün dinlenmeyle iyileşir.

1 yaşındaki oğlum için de 38,5 olursa ateşi müdahale ederim, onun altına müdahale etmem. Siz de sürekli ateşini takip edip çok yükselmediği sürece sakin kalın.

ateşi kaç bizimkide 2 yaş 3 aylık ateşi 39 olmuştu calpol verdim 4 saat sonra pedifen ıkı gun böyle bi düştü bi çıktı en son düştü geçmiş olsun

Kızlar gece donusumlu surup verdım gecmedı sabah Dr a goturdum acile atesı 36 polınıklıge gıdın dedi ama cocuk nasıl yanıyor sarı yumurta akı gıbı de kusuyor du tmm dedım sıraya gectım fıs almak ıcın mubarek nasil bır kalabalik var yarısı Suriyeli cocuk daha da aglıyor sırada da kustu esimi aradım ozele nasıl guzel ilgilendi Dr bakti serum falan taktı kan aldı Ins gecmis tir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…