Ikilem

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.362
20.399
598
Hamilelikte sac boyama konusunu cok arastirdim. Sonuc olarak zararlı olduğuna dair herhangi bir çalışma yok. Tabii kesin olarak zararlı degildir de denemiyor. Amonyaksiz boyayla boyasam mi diyorum ben de. Hamileliğinde sac boyayanlar hangi markayı tercih ettiler? Dip boya yapmak zorundayım cunku cok beyazım var. Vicdan azabından ölmemek icin olumlu hikayeler duymaya ihtiyacım var ;(

Boyamayın kafanız, içiniz rahat etsin arkadaşım.
Benim de beyazlarım bol, biraz geçse Akgandalfa bağlayabiliritem mevcut; hamilelikte boyamadım, emzirmenin ilerleyen günlerinde boyadım bir iki gün boşa sağdım tamam. Az zamanınız kalmış, çok mu kötü hissediyorsunuz kendinizi? Biraz daha bekleseniz? Şey gibi düşünün, saçınızı dinlendirdiğiniz mola gibi.

Ben boyattım hamileyken. Benımde beyazım var Dip yaptırmadım, organik boyaların hem fiyat hem performans bakımından memnun kalınmadıgını biliyorum. İndirimleri yakalarsan ha ne ala. Peki naptırdım benim sacım ombrelı dip boyanın Uzerıne ombre ler basılıyor kulak hizasından. Fakat hamilelikte dibe 1 cm kala dibe degdırmeden paket attırdım ince ince beyazların dikkat cekme sını engelledik iki kere yaptırdım. Daha sonra dogum dan 20 gun sonra tamamen eski usul boyamaya devam ettım

Boyamayın kafanız, içiniz rahat etsin arkadaşım.
Benim de beyazlarım bol, biraz geçse Akgandalfa bağlayabiliritem mevcut; hamilelikte boyamadım, emzirmenin ilerleyen günlerinde boyadım bir iki gün boşa sağdım tamam. Az zamanınız kalmış, çok mu kötü hissediyorsunuz kendinizi? Biraz daha bekleseniz? Şey gibi düşünün, saçınızı dinlendirdiğiniz mola gibi.
Saçım rengarenk olmasa takmayacağım ama beyazlarim, acik kahve kendi rengim ve uçlar sarı:/

Ben boyattım hamileyken. Benımde beyazım var Dip yaptırmadım, organik boyaların hem fiyat hem performans bakımından memnun kalınmadıgını biliyorum. İndirimleri yakalarsan ha ne ala. Peki naptırdım benim sacım ombrelı dip boyanın Uzerıne ombre ler basılıyor kulak hizasından. Fakat hamilelikte dibe 1 cm kala dibe degdırmeden paket attırdım ince ince beyazların dikkat cekme sını engelledik iki kere yaptırdım. Daha sonra dogum dan 20 gun sonra tamamen eski usul boyamaya devam ettım
Benim de saçımin yarısı balyaj diplerden diger yarıya kadar da beyazla karışık kahve. Acaba diplere değdirmeden üste de balyaj mi attirsam ben de? Yıkarken tene temas ediyor gerci.

Doktorum diplere gelmeden boyayabilirsin demişti. Ben boyatmadım biraz dinlensin istedim kendi saçım çıksın istedim ama meğerse ben epey yaşlanmışım :işsiz:

Saçım rengarenk olmasa takmayacağım ama beyazlarim, acik kahve kendi rengim ve uçlar sarı:/

Bi sürecik idare edecek yerim kalmadı, çok takıyorum derseniz doktorunuza danışarak karar verin derim. Ben pek sallamadım hani, benim de sürekli renk değişimi olur saçlarımda; bak bundan 3 ay kadar önce belki mavi saçlıydım, ondan önce de çok renk denedim ama çocuk zamanı işte bıraktım ne olur ne olmaz diye. Ekleyeyim hatta bi saç boyama maceramı buraya:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sonunda-saclarimin-basina-ciktim-d.1086463/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/derdim-kaynanam-degil-ama.1086481/

Ben elimden geldiğince sabrettim, beyazım da çoktur, 3-4 renk olduğu da oldu saçlarımın. İşte dinlence, bakım gibi düşünürseniz daha rahat hissediyorsunuz. Saçınız uzunsa modelleri ona göre seçersiniz, toplarsınız saçı, çok belli etmez vb. Tabi ben böyle yaptım ama siz doktorunuza danışarak kendinize uygun karar alırsınız, içiniz daha rahat eder.

Bebeğiniz mi önemli güzelliğiniz mi?
Ben yaptım çocuğuma bir şey olmadı diyenler nereden biliyor çocuğun içten içe nasıl etkilendiğini?

Mirage diye şampuan gibi uygulanan bir saç boyası var ben onu kullanıyorum acil durumlarda iyi oluyor ama bir ay iki ay sonra etkisi geçiyor. Doğal diyorlar ama bebek durumlarında bunu kullanan var mı merak ettim buraya sorayım.

canım artık herkes boyuyor.gün içerisinde sokakta yürürken soluduğun egzoz dumanı bile daha zararlı o boyadan.hamileyken saçımı boyamam diyenlerin de yarısı hamileyken pöfür pöfür sigara içenler.neyse kısaca boya kuzum sen kendini daha da güzel hisset.

Bebeğiniz mi önemli güzelliğiniz mi?
Ben yaptım çocuğuma bir şey olmadı diyenler nereden biliyor çocuğun içten içe nasıl etkilendiğini?
Tabi ki guzelligim diyecek halim yok elbette ama sac boyasına gelene kdr su an elimde tuttuğum tel bile daha zararlı olabilir. Zaten ful kimyasallarla dolu bi dunyaya doğacak. Sadece sac boyasından sakınarak ne kdr koruyabilirim onu diye düşünüyorum.

Çok az kalmış zaten dogmasına boyatip "acaba? " Demektense hiç gerek yok. Sonra istediğiniz gibi boyatın dicem ama emzirirken de aynı sorun olcak sanırım.
Sonuc: anaç bir insan olmamama rağmen ben boyatmam.

Bi sürecik idare edecek yerim kalmadı, çok takıyorum derseniz doktorunuza danışarak karar verin derim. Ben pek sallamadım hani, benim de sürekli renk değişimi olur saçlarımda; bak bundan 3 ay kadar önce belki mavi saçlıydım, ondan önce de çok renk denedim ama çocuk zamanı işte bıraktım ne olur ne olmaz diye. Ekleyeyim hatta bi saç boyama maceramı buraya:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sonunda-saclarimin-basina-ciktim-d.1086463/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/derdim-kaynanam-degil-ama.1086481/

Ben elimden geldiğince sabrettim, beyazım da çoktur, 3-4 renk olduğu da oldu saçlarımın. İşte dinlence, bakım gibi düşünürseniz daha rahat hissediyorsunuz. Saçınız uzunsa modelleri ona göre seçersiniz, toplarsınız saçı, çok belli etmez vb. Tabi ben böyle yaptım ama siz doktorunuza danışarak kendinize uygun karar alırsınız, içiniz daha rahat eder.
Doktorum boyatabilirsin diyor. Ama bi önceki doktorum organik vs yalan hicbir sekilde boyatma demisti. Zaten nette yerli yabancı makaleler dahil bayagi bir araştırdım. Bu konu tip dünyasının uzlasabildigi bi konu değilmiş cunku hamile insanlar uzerinde deney yapilamiyor hâliyle . Mantıken kimbilir farkına vermediğimiz neler neler etkiliyo anne karnındaki bebegi ama bari boyası eksik kalsin denebilir tabii. Veya bu da olsun bsy olmaz denebilir.
Saçım orta uzunlukta hatta kisa da denebilir. Omuzların biraz ustunde. Hamile kalmadan once asimetri kut kesimli ve sarışındım. Şimdi hem şekli kayboldu hem rengi :(

Back
X