Ikilem

Ben boyattim 2 hamileligimde de, organik boyayla. Dr’um ilk 3 aydan sonra izin vermisti bana. Kaldi ki hamilelikte annenin kendini iyi hissetmesi de onemli.

Bu arada cevremde boyatanlar cogunlukta

Hamileyken tuy dokucu krem bile kullanmayin diyolar kaldi ki boya teninize temas edecek soluyacaksiniz icinizde minicik bir kalp var en son gelisen organ cigerlerdir henuz gelismemis cigerleri etkilenebilir bence bebeginizden onemli olmamali beyazlariniz. Gecici boyalar var ama hepsi neticede kimyasal ben boyatmadim yine olsa yine boyatmazdim

Hamilelikte sac boyama konusunu cok arastirdim. Sonuc olarak zararlı olduğuna dair herhangi bir çalışma yok. Tabii kesin olarak zararlı degildir de denemiyor. Amonyaksiz boyayla boyasam mi diyorum ben de. Hamileliğinde sac boyayanlar hangi markayı tercih ettiler? Dip boya yapmak zorundayım cunku cok beyazım var. Vicdan azabından ölmemek icin olumlu hikayeler duymaya ihtiyacım var ;(
Benim de bana çok gelse de çevremdekilerin yok ya bir şey değil şeklinde tabir ettikleri beyazlarım mevcut. İlk bebeğimde boyamadığım için içim elvermediğinden yine boyamadım.

Hamilelikte sac boyama konusunu cok arastirdim. Sonuc olarak zararlı olduğuna dair herhangi bir çalışma yok. Tabii kesin olarak zararlı degildir de denemiyor. Amonyaksiz boyayla boyasam mi diyorum ben de. Hamileliğinde sac boyayanlar hangi markayı tercih ettiler? Dip boya yapmak zorundayım cunku cok beyazım var. Vicdan azabından ölmemek icin olumlu hikayeler duymaya ihtiyacım var ;(
Bir de şöyle bir durum var benim kuaförüm de boyamayı kabul etmedi :) 4. ayda doktoruma sordum, organik boyalarla boyayabilirsin dedi. Aynı şeyi kuaförüme söylediğimde net bir şekilde ben boyamam organik boya mı varmış hepsinde kimyasal var dedi. Kendi saç rengin de daha güzelmiş dedi (evet biraz değişik bir kuaför :KK70: ) ben de bıraktım boyamadım.

Hamileyken tuy dokucu krem bile kullanmayin diyolar kaldi ki boya teninize temas edecek soluyacaksiniz icinizde minicik bir kalp var en son gelisen organ cigerlerdir henuz gelismemis cigerleri etkilenebilir bence bebeginizden onemli olmamali beyazlariniz. Gecici boyalar var ama hepsi neticede kimyasal ben boyatmadim yine olsa yine boyatmazdim
Boyatmicam ben de sanirim ;/

Benim de saçımin yarısı balyaj diplerden diger yarıya kadar da beyazla karışık kahve. Acaba diplere değdirmeden üste de balyaj mi attirsam ben de? Yıkarken tene temas ediyor gerci.
Sızın cok az zamanınız kalmıs, suanda sadece beyaz kapatıcı sprey kullanmanızı onerıyorum

saç boyasi bebeginden önemli miii.?
neden boyamaya taktin kafana..
doğumdan sonra sürekli boyarsin az bişey kalmiş sabret.

Saçlarım 3 renk. Yarıdan sonrasi sari. O yuzden kapatici is gormez. Zaten o da kimyasal.
Ya açıkçası o kadar dusunmedım. Ben gebelıgımı , cok meşhur bır doktorda gecırdım. Gayet unlulerın gıttıgı en son gızem hatıpoglu onda doğum yaptı yıne. Bana boyat dedı , boyat dedı ama ben diplere degdırmedım ha yıkanırken dıbe degdı, kapatıcı spreyde kımyasal var, gayet makyajlı gezdım .Gunes kremlerı surdum.
Bu kadar takılacaksanız doğumunuza cok az kalmış ben daha erken haftalarda boyattım 32 den sonra boyatmadım

Bir arkadaşım işin araştırmıştık. İlk 3 ay riskli yazıyordu çoğu yerde. Kuaförlere sorup organik boya kullanıyorsanız gelecem deyin falan diye tavsiyeler almıştık ve asla evde boyamayın demişlerdi

3 aydan sonra boyamada doktor sakınca görmez piyasada cidden organik doğal saç boyaları var canım kullanabilirsin
Önemli olan senin iyi hissetmen doğuma az kalmış olabilir ama bi o kadar da emzirme derken süre uzar gider bence boya

Back
X