:(( İkilemde kaldm yeni evliym yardm lütfen :(

_HaNDaN_

Allah oL der ve oLur !!
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.492
79
158
1 aylık evliym ağrılarmdan dolayı doktora gittm ve yumurtalıklarmda çikolata kisti olduğunu öğrendm.doktorm ameliyat olmamı istemediğini bunun ileride hamile kalma ihtimalimi düşürdüğünü "Diane" isimli doğum kontrol hapıyla zamnla bu kisti küçülteceğimzi söyledi.6 ay kullandıktan sonra kontrole bekliyor beni.beni asıl üzen çevreden "yeni evlisin çocuğun olmadan doğum kontrol hapı kullanma çocuğun olmaz" demeleri arada kaldm annemler filanda istemiyo kullanmamı kullanırsam bu ihtimal söz konusu kullanmazsam kistim büyüyüp daha kötü sonuçlar doğurabilir, ameliyatta istemiyorm ne yapacağımı şaşırdm yorumlarınızı bekliyorum lütfennn uzun süre bu hapı kullanp anne olanlar varmı aranzda..ne gibi sakıncaları olabilir mafoldumben

ya diane 35 değil mi ne var ki ben bekarım adetim düzenlesnin diye bile verdi doktor hemde
yumurtalıklarını düzenler...

bişicikler de olmaz allahın iznyle bi sürü kişi o yöntemle korunuyor ve bebek istedğinde bırakıyor hatta bu şekilde krunup yanlışlıkla hamile kalıyorlar...sende bunu sorun etme bence psikolojini o yönde etkileme...sağlığın için kullanıcaksın...

herşeyin hayırlısı...

sıkma canını...sağlıklı günler dilerim...

ya diane 35 değil mi ne var ki ben bekarım adetim düzenlesnin diye bile verdi doktor hemde
yumurtalıklarını düzenler...

bişicikler de olmaz allahın iznyle bi sürü kişi o yöntemle korunuyor ve bebek istedğinde bırakıyor hatta bu şekilde krunup yanlışlıkla hamile kalıyorlar...sende bunu sorun etme bence psikolojini o yönde etkileme...sağlığın için kullanıcaksın...

herşeyin hayırlısı...

sıkma canını...sağlıklı günler dilerim...

canmm çok saolya moral oldu bana..kafayı taktm bayağı eyvahedigeldismile

benim bir tanıdığımda çikolata kisti içn ilaç kullandı ve sonrasında hamile kaldı. şimdi 2 yaşında oğlu var. sen bunları kafana fazla takma

öncelikle mutluluklar dilerim :nazar:

Büyükler genelde söylerler onu Yeni evlisin uzun süre korunursan çocuğun olmaz diye.. ama doktordan iyi bilecek değiller herhalde sen doktorunun sözünü dinle bence canım. çok geçmiş olsun..

BILENDE bılmeyende konusuyo işte bende ıctım dıane hemde yıllarcaaaaa
hem reglım cok duzensızdı hemde benımde kıstım vardı..
doktorunu dınle ve iç ...komsular dok kesılıyo ya delı oluyorum..
kalmasam ben kalmazdım 9. ay hamıle kaldım..
hayırlısı sakın uzulme.hersey allahtan zaten takma sen

canım bende hemşireyim bende bekarken hem diane hemde yasmin kullandım. polikistik overden dolayı. sonuçmu evlendiğimde 2. ayda hamileydim... onun için korkma yalnız bıraktıktan sonra en az 3 ay korun ve hamilelik düşünme. ha bu arada 6 aydan fazlada kullanma kesinlikle ara vereceksin...

1 aylık evliym ağrılarmdan dolayı doktora gittm ve yumurtalıklarmda çikolata kisti olduğunu öğrendm.doktorm ameliyat olmamı istemediğini bunun ileride hamile kalma ihtimalimi düşürdüğünü "Diane" isimli doğum kontrol hapıyla zamnla bu kisti küçülteceğimzi söyledi.6 ay kullandıktan sonra kontrole bekliyor beni.beni asıl üzen çevreden "yeni evlisin çocuğun olmadan doğum kontrol hapı kullanma çocuğun olmaz" demeleri arada kaldm annemler filanda istemiyo kullanmamı kullanırsam bu ihtimal söz konusu kullanmazsam kistim büyüyüp daha kötü sonuçlar doğurabilir, ameliyatta istemiyorm ne yapacağımı şaşırdm yorumlarınızı bekliyorum lütfennn uzun süre bu hapı kullanp anne olanlar varmı aranzda..ne gibi sakıncaları olabilir mafoldumben

selam yeni evliliğini kutlayayım öncelikle. doğum kontrol haplarının çocuk istemediğin sürece kullanılmasında hiç bir sakıncası yoktur. kestiğinde yumurtlamaya başlar ve hamile kalabilirsin. sahip olduğun çikolata kisti ise ilactan bağımsız olarak bazen gebe kalamayı zorlaştırıyor. bu nedenle benim tavsiyem çocuk istemini çok ertelememen yönünde olur. kontrollerinde kistin büyümediği sende çok şiddetli ağrılara yol açmadığı taktirde de ameliyat olamamaılsın.

herkese çok teşekkür ediyorum.yorumlarınz için umarm herşy yolunda gider içimi ferahlattınz gerçkten sonsuz teşekkürler...:utangac:

benim bir arkadasim var 17 yasindan beri iliski yasiyordu malum yurt disi bu tarz seyler sorun olmuyor kadinlar acisindan
bende icimden geciriyordum bu kizin cocugu olmaz gecen sene evlendi korunmayi birakti 12 yil dogumkontrol hapi kullandiktan sonra evliligin 4.ayinda hamile kaldi sasirdm demekki bi zarari yok dogum kontrol hapinin diye düsündüm belki icinizi rahatlatir diye anlatayim dedim gecmis olsun insallah tez zamanda sagliginiza kavusursunuz

benim bir arkadasim var 17 yasindan beri iliski yasiyordu malum yurt disi bu tarz seyler sorun olmuyor kadinlar acisindan
bende icimden geciriyordum bu kizin cocugu olmaz gecen sene evlendi korunmayi birakti 12 yil dogumkontrol hapi kullandiktan sonra evliligin 4.ayinda hamile kaldi sasirdm demekki bi zarari yok dogum kontrol hapinin diye düsündüm belki icinizi rahatlatir diye anlatayim dedim gecmis olsun insallah tez zamanda sagliginiza kavusursunuz

aminnn çok sağolunn Allah tüm hastalara şifa versin..

ben 3 ay kullandım diane 35 i kistten dolayı. Kist kaybolunca hapı bıraktım. Bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım. Ya kim uyduruyo yeni evliler hap kullanamaz yalanını?? Hap eğer çooooook uzun süre kullanırsan şöle 2 sene falan o zaman yumurtalarda kireçlenme oluyo ve zor hamile kalıyosun. Senin dediğin kist. Benimki 3,5 santimdi 3 ayda geçti. Seninkinin büyüklüğünü bilemiyorum ama herhalde 2 sene sürmez geçmesi. Rahatlıkla kullanabilirsin.

ben 3 ay kullandım diane 35 i kistten dolayı. Kist kaybolunca hapı bıraktım. Bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım. Ya kim uyduruyo yeni evliler hap kullanamaz yalanını?? Hap eğer çooooook uzun süre kullanırsan şöle 2 sene falan o zaman yumurtalarda kireçlenme oluyo ve zor hamile kalıyosun. Senin dediğin kist. Benimki 3,5 santimdi 3 ayda geçti. Seninkinin büyüklüğünü bilemiyorum ama herhalde 2 sene sürmez geçmesi. Rahatlıkla kullanabilirsin.

canm çok teşekkürler verdiğin bilgiler için benm kistm 2,72 mm filan umarm benm bünyemede aynı etkiyi yapar ve bir an önce bırakırm şu ilacı.6 ay kullanmamı söyledi doktor.daha kısa zmanda geçmesini ümit ediyorm..inşş..

Çikolata kistm için Diane 35 ile İlaç tedavime başladm ve ilk kutuyu tamamladm şuan 7 günlük ara verdiğimz dönemdeym.benm sorum şu olacak bugün reglimin 2.günü normalde yoğun olurm 2. ve 3. gün ancak çok az kanamam var şuan.Herhangi bir kontrol vs. gerektirirmi yoksa normalmidir bu durum? Birde şunuda sormak istiyorm kanamam kısm kısm çk koyu renkte koyu kahve gibi kistlerimden dolayı olurmu bu? Çok soru sordm kusr.bakmaynn :utangac:

selam kadın doğumcu değilim ama tabiki eğitimini aldık bunların
endişe edecek birşey yok sana hem doktor hem de bunları kullanmış bir hasta olarak cevap vereyim
bende yoğun kanamalarım nedeniyle bir süre diane 35 ve yasmin kullandım ara dönemlerde kanamam çok az olmuştu ama ilaç içmeme rağmen 40 gün kadar da sürmüştü yani başlarda bu tür yan etkiler oluyor ama çikolata kistin olması nedeniyle ve pcos da varsa gebelik ihtimalin yaşıtlaraına göre azalır bu nedenle gebeliği fazla ertelememen gerektiği doğru yaşın kaç bilmiyorum ama 30un üzerindeysen bir an önce tedavini olup gebelik için hazırlanmalısın
bir de doğum kontrol haplarının en önemli etkilerinden biri memeler üzerinedir aşırı şişkinlik ve hassasiyet yaratır ki tedaviye uyumsuzluğun başlıca nedenlerindendir ona da dayanmalısın
hayırlı olsun ve geçmiş olsun diyorum

sadece çikolata kisti var bende pcos yok.yaşım 23.aşırı şişkinlik ve ağrı oldu göğüslermde ilk ay şuan daha iyi gibiymm yaşımın küçük olmasndan dolayıı 1 seneye yakın ertelemeyi düşünüyorm gebeliği umarm bi sıkıntı çıkmaz.. =(

Eğer çocuk doğurmayanların doğum kontrol hapı kullanması sakıncalı olsaydı doktorlar daha bekarken vermezlerdi canım bu hapı. Bence güvenle kullanabilirsin. Ben evlenmeden 6 ay önceden beri kullanıyordum adet düzensizliği nedeniyle. Şuan iki yıllık evliyim hala kullanıyorum...

Çikolata kistm için Diane 35 ile İlaç tedavime başladm ve ilk kutuyu tamamladm şuan 7 günlük ara verdiğimz dönemdeym.benm sorum şu olacak bugün reglimin 2.günü normalde yoğun olurm 2. ve 3. gün ancak çok az kanamam var şuan.Herhangi bir kontrol vs. gerektirirmi yoksa normalmidir bu durum? Birde şunuda sormak istiyorm kanamam kısm kısm çk koyu renkte koyu kahve gibi kistlerimden dolayı olurmu bu? Çok soru sordm kusr.bakmaynn :utangac:

selam bu ilaçlarla kanam miktarı az ve hatta bazen kahverengi lekelenmeler halinde olabilir endişelenmeyin. ara dönemde ek korunmaya gerek yoktur. sevgiler.

valla handancım toplam 8 yıl kullandım evlenmeden önce adet gecikmelerim olduğu için dr. kontrolunde 4 yıl içtim evlendim çocuk istemediğim için 4 yıl daha kullandım ve kasımda bıraktım ocakta hamile kaldım...dr. kontrolundeysen hiç korkma zaten böyle konularda herkes bir prof.luğa soyunuyor en iyisini dr. bilir...üzülme korkma harika bir çocuğun olucak tedaviden sonra demedi deme :emir_bebek:

Back
X