İkili tarama risk

Hllkl

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2017
333
136
18
27
Kızlar bugün doktora gidemedim amam akrabam hemşire sordu ikili taramam yapıldı ve düşük.riskim.varmis aynı şeyi yaşayan varmı :'(

Bu test sonuçları Hemşirelerin bakıp da değerlendirebileceği birsey değil fikrimce. Anca doktorunuz belirtilen değer aralıklarına bakıp karar verebilir. Bu arada düşük risk demek kötü birşey değil. Yani bebeğinizın down sendromu olma olasılığı düşük demek. Bu testlerde kesin sonuç olamaz zaten. Diyelim ki risk yüksek çıktı bu bebeğin kesin down sendromu olacağı anlamina gelmiyor. Benim ikili test sonucumda da düşük risk yazıyordu ve doktorum degerlerin gayet olumlu olduğunu söyledi. Hatta 3lu yada 4lu teste gerek bile duymadi

Kızlar bugün doktora gidemedim amam akrabam hemşire sordu ikili taramam yapıldı ve düşük.riskim.varmis aynı şeyi yaşayan varmı :'(
Düşük riski yanlış anlamissin galiba bebeğin düşük riski değil o down sendromu olma olasılığı düşük riskli demek diye biliyorum

Maşallah cnm benim akrabam hemşire ama doktorun söylediğini söyledi onunla konuştu cnm yani düşük riski demek omuymuş çok sevindim yaaa ultrason da bakrkn herşey normaldi ztn

Orada düşük risk i sanmıyorum canım çıkmıyor onu doktorun ultrason ile söyler veya sende bir sancı kanama falan olursa risk anlaşılır allah korusun tabi
Yok canım ultrason da baktı herşey normal.dedi ben gidemedim hastaneye arkadsm.dedi riskin var dedi korktum kekemelik sandım falan yok hatta karnım büyüyor güzel çok şükür Rabbime ama risk denince kotu oldum tabi

Yapılan ikili test bebeğiniz de down sendromu olma riski düşük mu yüksek mi bunu ölçmek için. Yani siz bebeği düşük yapabilirsiniz anlamında değil. Hemsire tanıdığıniz düşük riskin var derken yanlış bilgilendirmiş sizi. Siz bebeği dusurmeyeceksiniz. Bebeğinizın hasta olma olasiliği çok düşük demek

Çok sağolun çok içime su serptiniz

Yok canım ultrason da baktı herşey normal.dedi ben gidemedim hastaneye arkadsm.dedi riskin var dedi korktum kekemelik sandım falan yok hatta karnım büyüyor güzel çok şükür Rabbime ama risk denince kotu oldum tabi
Bak canım bu benim 3 yaşlı kızımın 2li tarama testi sonucu fotoğrafını çektim senin için, çok şükür kızım çok sağlıklı orada yazan düşük risk arkadaşların da dediği gibi daun sendromuna yakalanma olasılığı düşük

Eklentiler

• IMG_20171213_162002.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 202
Dusuk ihtimali ile ikili testin uzaktan yakindan hicbir Alakasi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…