İkili tarama sonucum lütfen yardim

Masaldunyam

''Inna lillahi ve Inna ileyhi raciun''
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
104
79
28
33
Şehir hastanesinde yapılan sonucum şu
Free beta: 50.6
Papp-a: 8.96

Anlayan varsa yorumlayabilir mi acilll

Eklentiler

• IMG_20210710_154122.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 240
Son düzenleme:
Şehir hastanesinde yapılan sonucum şu
Free beta: 50.6
Papp-a: 8.96

Anlayan varsa yorumlayabilir mi acilll
Çok anlamıyorum bende doktorla konuşana kadar çok araştırmıştım. Sonucu göstermek için gittiğimde için rahat olsun sorun yok denmişti. Tek hatırladığım benim değerler çok yüksekti. Ama tabiki farklı değerlendirmeler olabilir, farklı yüzdelik dilimi olabilir.

Eğer yorumladığıniz birşey varsa beni aydınlatır misiniz
Kromozom bozukluğu olan bebeklerde
Free beta değerinde artış, pap a değerinde de azalma oluyor.. Fakat maalesef bu değerlerin normalde kaç olması gerektiğini şuan unuttum..

Geçen sene bebeğimi trizomi 18 yüzünden maalesef kaybettim çok araştırma yapmışım o zaman herşeyi biliyordum ama şuan normal değer aralıklarını hatırlayamıyorum.. Yani zaten herkeste aynı olmuyor ama yükselmiş değer ve azalmış değerler belli oluyor..

Ama size bir kağıt verilmiş olması gerekiyor?? O kağıtta aşağı kısımlarda
İkili test riski
Biyokimyasal risk
Yaş riski.. gibi karşısında değerler yazıyor olması gerekiyor.. Eğer o risk değerlerini bilseydim birşey diyebilirdim.

Siz sonuç kağıdınızı almadınız mı??

Bu şekilde bir sonuçtan yorum yapmak imkansız. Yaptırdığınız yerden size bir grafik olan kağıt verilecek sonuç sadece ordan yorumlanabilir.

Sonuç için 15 gün sonra randevu alarak gel dedi. Ama sorun şu randevu alınmıyor. Özele giderim ama herşey sil baştan olacak. Doktor sonuç için bile randevu istiyor geçen 1 ay bekleyip randevu sırası gelmeyince dra gidip sonucumu Alicam dedim randevun nerde diyor. Suriyeliler bile randevu aliyormus sanki keyfimizden almıyoruz..

Sonucu hastaneden mail olarak iste

Ya ne alaka randevu.. Ne saçma.. Gidip direk labaratuvardan sonuç kağıdınızı alın. Bunu alabilirsiniz.. Muayeneye randevuya gerek yok.. Değerlendirme için ayriyetten gidersiniz doktora orası ayrı ama o sonum kağıdını vermeleri gerekiyor size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…