- 30 Kasım 2016
- 185
- 65
- 18
- 31
- Konu Sahibi Bayan Esen
-
Canım sen artık panikledigin icin fotoğrafları garip geliyordur allahın izniyle sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın kötü düşünme daha riskli gebeliklerde bile bebek sağlıklı doğuyor kendini üzme bu kadar bebek kötü etkilenirArkadaşlar hiç mi yok bir fikri dahi olan ikidir yazıyorum ne gelen var ne giden çok mu önemsiz bir konu acaba merakta mı kalayım doğana kadar ?? :\
Merak etme canım sağlıklıdır inşallah iyi düşünAmniyosentez dediğiniz bebeğinden suyundan alma işlemi değil mi? Ona bende güvenmiyorum malesef çünkü kuzenim ilk bebeğini bu yüzden kaybetti. Bebek sağlıklı olsa dahi kaybetme riski yüksek oluyormuş ve sırf doktorlar sorun var dedi diye yaptırmam onu. Stresimde fazla yok düşünmek istemiyorum çünkü iyi sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum. Ama aklıma geliyor yine de. İnternetten de bakıyorum benim bebeğim kadar olanlar hep normal belki de bu sorun yüzünden bana öyle geliyor bilmiyorum ama kötü birşey olsun istemiyorum. Anlayabilirsiniz sizde ilk bebeğim olucak İnşallah ve ben daha 23 yaşındayım.. :\
Arkadaşlar hiç mi yok bir fikri dahi olan ikidir yazıyorum ne gelen var ne giden çok mu önemsiz bir konu acaba merakta mı kalayım doğana kadar ?? :\
Merhabalar. Bu saatte benim gibi uyuyamayanlar var mıdır bilmiyorum ama benim bu ikili testte bir sorunum var. Geçen hafta yaptırdım testi 2 gün önce de sonucu çıktı ve risk olan double test 1:169 yazması sonucu doktorum beni başka bir hastaneye gönderdi dün ultrasona girdim. Ultrasonda herşey normal görünüyor diyorlar ama martta tekrar gideceğim detaylı ultrason için. Bebeğin cinsiyetini falan geçtim tek dileğim sağlıklı olması. Bu konuda korkularım var ultrason fotoğraflar8 bile bir garip geliyor bana sanki sorun var ve belli ediyor gibi. Lütfen bu konuda bilgisi olanlar yardım edebilir mi? Bu sonuç nedir ihtimal nedir az da olsa bir su serpilsin içime. Bu arada 13+3 günlük bebeğim.
Detaylı ultrason için üniversite hastanesine gitmiştim zaten. ve nedense baktığı da detaylı ultrason değil normal ultrasondu hiç birşey anlamadım. Bana sadece kol kemikleri 1 hafta geç gelişiyor dedi. Sonra özelde doktora gittim o ölçtü gayet normal dedi. Bende artık umursamıyorum yani herkes farklı birşey söylüyor sağlıklı doğacağı varsa da bu sıkıntıdan stresten rahatsız oluyor bebek. 3 lü 4 lü falanda yaptırmayacağım zaten ultrasonsa görüyorum herşey güzel Allah sağlıklı hayırlı nasip etsin İnşallahO sonuçlar sadece istatiski veri çok da gerçekçi değil yani 169 da 1 sorunlu doğma ihtimali. Benim ilkinde çok daha yüksekti 16.haftada ayrıntılı baktırdım iyi bir prof.a başka da test istemedim ve sağlıklı doğdu. Bu ikincide hiç tarama testi yaptırmadım. Yine 16dan sonra aynı profa baktıracağım. İçini ferah tut dua et. İyi bir doktor bul perinatokoji uzmanı olsun normal kadın doğumcular yanılabiliyor ayrıntılı baktır varsa sıkıntı belli olur.
Anlıyorum sıkıntı yapmıyorum artık o zamanlar takiyordum kafama ama baktim ki herkes ayni seyi soyluyor ve her sonuc ayni cikmiyor bende takmamaya basladim. Dedigim gibi hayirla saglikla olsun Allah'tan istedigim. Eger bir sorunu olcaksa da Allah'tan gelen basimizin ustune tabiki atacak degilimCanım teyzemin kızının 2 li testi çok kötü çıkmıştı oranı 115/1 di ama şuan tokmak gibi bir kızı var hiç kafana takma ve benim erkek kardeşim ne yazıkki down sendromlu ama ne ultrasonda ne tahlillerde anlaşılmamıştı yani kedini çok strese sokma hiç bir test yüzde yüzde kesin değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?