İkili tarama testi kararsızım yardım

hyl1907d

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
61
23
3
33
Hanımlar merhaba. Öncelikle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hamilelere de sağlıklı evlatlar hayırlı doğumlar nasip etsin. Ben 9+4 haftalık hamileyim. Siz tecrübeli arkadaşlara soruyorum ikili tarama testi yapmalı mıyım? Çok korkuyorum ya kötü çıkarsa hamileliğim bana zehir gibi gelecek. Ama yapmasam da içim de merak kuşku kalacak. Napmalıyım

Ben kesinlikle yaptırmak istemedim. Zorla devlette yaptılar . 22. Haftamda bebeğimin böbreğinde büyüme görüldü maalesef hafif bir büyümeydi. Eğer ikili testimin sonucu iyi olmasaydı dr down sendromundan şüphelenecekti . İyili yaptırmışım iyi çıkmıştı. Basit bişey korkma geçer dedi ve iki hafta sonra bebeğimin böbreği düzelmişti.

Hanımlar merhaba. Öncelikle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hamilelere de sağlıklı evlatlar hayırlı doğumlar nasip etsin. Ben 9+4 haftalık hamileyim. Siz tecrübeli arkadaşlara soruyorum ikili tarama testi yapmalı mıyım? Çok korkuyorum ya kötü çıkarsa hamileliğim bana zehir gibi gelecek. Ama yapmasam da içim de merak kuşku kalacak. Napmalıyım
Bence yaptırma çok gereksiz hiç strese gerek yok tarama sonucta %100 doğru değil ki velevki doğru olsun anne karnında hiç bir şekilde bi tedavi yok .Boşu boşuna stres . Yani doğruluğu kanıtlanmamış bi test bence içinde hiç kuşku merak uyandırmasın boşver

kötü çıkar diye korkuyorsunuz ama allah korusun böyle bir durum varsa çok çok ileride zaten ortaya çıkacak.. yani iki tip durum var.. bebeğiniz sağlıklıysa ne mutlu.. değilse de ne yapacağınıza karar verme şansınız var yasal bir süreç var.. Allahtandır kabulümdür deseniz bile ona özel şartları oluşturmanız gerekir.. Bilmeniz mutlaka gerekir.. Sağlıkla alın kucağınıza :)

Ben şuan 14+5 ım canm bn yaptrmadm ve hiç pişman değilim. Kendime şunu sordum "sonuç riskli çıkarsa ne yaparm"
hiç brsey ne olursa olsun aldırmak istemem o yüzden hiç gereği yok dedm . Hele ki çıkacak sonucta ihtimal söz konusu belki boşuna yıpratırm kendimi . Ölçüm yaptrdim ama ense burun normal . 20.hafta ayrıntılı ultrasona girecegm sadece .

Ben şuan 14+5 ım canm bn yaptrmadm ve hiç pişman değilim. Kendime şunu sordum "sonuç riskli çıkarsa ne yaparm"
hiç brsey ne olursa olsun aldırmak istemem o yüzden hiç gereği yok dedm . Hele ki çıkacak sonucta ihtimal söz konusu belki boşuna yıpratırm kendimi . Ölçüm yaptrdim ama ense burun normal . 20.hafta ayrıntılı ultrasona girecegm sadece .
Aynen canım bende aynı fikirdeyim. Ben bu çocuğu aldırma gibi bi düşünceye sahip değilsem niye kendimi uzuyum ki boşuna

ne olursa olsun doğurcam diyenler yaptırmasın ama durumu önceden bilmek isteyenler yaptırsın 3lü taramadan daha güvenilir 2 li tarama testi

İki hamileliğimde de yaptırdım.
Hiç de aksini düşünmeden, geçen hafta koşa koşa gidip verdim kanımı.
Nasıl cinsiyetini, kilosunu, boyunu ve gelişimini öğrenmeye hevesliysem, sağlık durumuna da aynı şekilde bakıyorum.
Eğer kötü bir durum olursa da hayatımı one göre planlayıp, önceden hazırlanmak isterim.

Bence burda annenin kendini degil cocugu dusunmesi lazim onceden ogrenmek daha iyi hem siz kendinizi hazirlarsiniz hem de down ile ilgili tum bilgileri edinmis olursunuz ve dogumdan sonra ne gerekliyse cocuga onu saglamis olursunuz

ne olursa olsun doğurcam diyenler yaptırmasın ama durumu önceden bilmek isteyenler yaptırsın 3lü taramadan daha güvenilir 2 li tarama testi
Ne olursa olsun tabini doğurmak son ana kadar ama bilmek iyi bişey bence çünkü yaşadım o korkuyu 9 ay öyle mi böyle mi çekilmez

Ben de çok ağlayacağımı bildiğim için yaptırmadım . Ense kalınlığına,burun kemiğine bakıldı.

20.haftada ayrıntılı ultrasonda beyninde tek taraflı kist görüldü kızımın.Kendi doktorum önemsiz bir aya geçer dedi.Çok üzüldüm o kadar ağladım ki.Memlekete gittiğimde başka doktora gittim.Bişey diyemem,yanında başka bulgu olmaması iyi bişey ama 2li test yaptırsaydın trizomi 18 riski var veya Yok derdim dedi.

Uzun oldu 24. Hafta kendi doktoruma gittiğimde geçmişti.Ama o 4 haftayı çok zor geçirdik.

Ben yaptırmadım. Doktorada neticesi sadece aldırmakla sonçlanack herhangi bişy yaptrmak istemyrm dedim. Boşuna strest bence. Ama çözümü olablck testlere tamam

Ben şuanda 13+2 yim geçen hafta yaptırdım bugün sonuçları alacağım çok heyecanlıyım. Bence yapılmasında fayda var tabiki endiseleriniz oluyor ama herseyi önceden takip edebilmemiz ve müdahale edilmesi için tıp ilerlemedi mi zaten.

Ben şuanda 13+2 yim geçen hafta yaptırdım bugün sonuçları alacağım çok heyecanlıyım. Bence yapılmasında fayda var tabiki endiseleriniz oluyor ama herseyi önceden takip edebilmemiz ve müdahale edilmesi için tıp ilerlemedi mi zaten.
Canım yapılacak tek müdahale gebeliğin sonlandırılması .Tabi sonlandırma düşüncesi olanlar yaptırabilir yoksa gereksiz can sıkıntısı.

Ben yaptırdım ama 3 lü test ve detaylı ultrason yaptırmadım aynı sebeplerden. Çok şart değil eskiden test mi vardı.

Bence mutlaka yaptırmalısınız, sonuç olumsuz çıkarsa zaten kararım değişmeyecek doğuracam gerek yok demeyin. down'lu çocukların özel bakıma ihtiyacı var, doğumdan çok kısa bir süre sonra başlanılması gereken rehabilitasyon çalışmaları vs gibi, öyle bi durumun içine pat diye düşmektense hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum. Ne olursa olsun bunu bilmeli ve kendimizi buna göre hazırlamalıyız bence.
Birde şöyle düşünün bunu bilmeden doğum yapıldı ve bebek downlu çıktı, zaten lohusa olacaksınız, kendinizde olmayacaksınız bu durumla o an başa çıkabilirmisiniz. Bence kesinlikle bilmekte fayda var.

İkili tarama testine girmeden geriliyorum ya neden bilemiyorum ama endişeleniyor insan 22 şubatta giricem 12+1 günlükken bakalım Rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin.

Konu bayaaaa bi önce açılmış belkide doğum yapmıştır konu sahibi. Sağlıkla sıhhatle uzuun ömürleri olsun yavrumuzun ❤️❤️ Konuyu diğer anneler için belki ışık olarak yazmak istedim nacizhane ☺️ Benim ilk gebeliğimde ikili test detaylı usg yapıldı. Büyük konuşmadım aldırmak bana göre değil rabbim verdi rabbim alır düşüncesindeyim. Biri yukarda yazmış, eğer aldırmayacaksanız konu hakkında bilgi sahibi olmak, gerekli hazırlıklar yapılır vs vs. çok katılıyorum. Detaylı usgye karşı olan bi annede eskiden test mi vardı yazmış saygı duyarım ancak eşim doğuştan böbrek yetmezliğine sahipmiş ve 18 yaşından öncede belli olmazmış ve diyalizlik olurmuş, küçükken kafasını çarpmış ve çok aferdersiniz pipisinden çişini yaparken kan gelmiş. Ve bana keşke benim zamanımda olsaydı da bende baktırsaydım doğar doğmaz tedavisini yaptırırdım demişti. Belki 2li testin tedavisi yok ancak detaylıda bazı hastalıkların tedavisi olabilir. Benim ikinci bakalım herşeyin hayırlısı ve sağlıklısın❤️ Herkeze sağlıklı gebelikler, hayırlı doğumlar ❤️❤️❤️

Back
X