İkili tarama testi kararsızım yardım

Konu bayaaaa bi önce açılmış belkide doğum yapmıştır konu sahibi. Sağlıkla sıhhatle uzuun ömürleri olsun yavrumuzun ❤️❤️ Konuyu diğer anneler için belki ışık olarak yazmak istedim nacizhane ☺️ Benim ilk gebeliğimde ikili test detaylı usg yapıldı. Büyük konuşmadım aldırmak bana göre değil rabbim verdi rabbim alır düşüncesindeyim. Biri yukarda yazmış, eğer aldırmayacaksanız konu hakkında bilgi sahibi olmak, gerekli hazırlıklar yapılır vs vs. çok katılıyorum. Detaylı usgye karşı olan bi annede eskiden test mi vardı yazmış saygı duyarım ancak eşim doğuştan böbrek yetmezliğine sahipmiş ve 18 yaşından öncede belli olmazmış ve diyalizlik olurmuş, küçükken kafasını çarpmış ve çok aferdersiniz pipisinden çişini yaparken kan gelmiş. Ve bana kayınvalidem”keşke benim zamanımda olsaydı da bende baktırsaydım doğar doğmaz tedavisini yaptırırdım demişti. Belki 2li testin tedavisi yok ancak detaylıda bazı hastalıkların tedavisi olabilir. Benim ikinci bakalım herşeyin hayırlısı ve sağlıklısın❤️ Herkeze sağlıklı gebelikler, hayırlı doğumlar ❤️❤️❤️

Konu bayaaaa bi önce açılmış belkide doğum yapmıştır konu sahibi. Sağlıkla sıhhatle uzuun ömürleri olsun yavrumuzun ❤️❤️ Konuyu diğer anneler için belki ışık olarak yazmak istedim nacizhane ☺️ Benim ilk gebeliğimde ikili test detaylı usg yapıldı. Büyük konuşmadım aldırmak bana göre değil rabbim verdi rabbim alır düşüncesindeyim. Biri yukarda yazmış, eğer aldırmayacaksanız konu hakkında bilgi sahibi olmak, gerekli hazırlıklar yapılır vs vs. çok katılıyorum. Detaylı usgye karşı olan bi annede eskiden test mi vardı yazmış saygı duyarım ancak eşim doğuştan böbrek yetmezliğine sahipmiş ve 18 yaşından öncede belli olmazmış ve diyalizlik olurmuş, küçükken kafasını çarpmış ve çok aferdersiniz pipisinden çişini yaparken kan gelmiş. Ve bana kayınvalidem”keşke benim zamanımda olsaydı da bende baktırsaydım doğar doğmaz tedavisini yaptırırdım demişti. Belki 2li testin tedavisi yok ancak detaylıda bazı hastalıkların tedavisi olabilir. Benim ikinci bakalım herşeyin hayırlısı ve sağlıklısın❤️ Herkeze sağlıklı gebelikler, hayırlı doğumlar ❤️❤️❤️
Detaylı ultrason bence kesinlikle yaptırılmalı çünkü detaylı ultrason da bebeğin tüm organlarına bakılıyor gerekirse anne karnında ameliyat bile oluyor bebek.benim ilk bebeğim bu şekilde anne karnında tedavi yapıldı.ama ikili test gibi tarama testlerinin hiçbir guvenirligi yok ve tedavisi de yok zaten sonuç riskli çıkarsa hamilelikte bol stres kaynağı bence sadece

Merhaba hanımlar 8 +5 günlük hamileyim şükürler olsun ilk hamileliğim
tecrübesizim herkez bir şey diyor kafam bir dünya oldu
ikili tarama testini yaptırsam mı yaptırmasam mı kararsızım
birde sizlere danışayım dedim
lütfen yardım

Merhaba hanımlar 8 +5 günlük hamileyim şükürler olsun ilk hamileliğim
tecrübesizim herkez bir şey diyor kafam bir dünya oldu
ikili tarama testini yaptırsam mı yaptırmasam mı kararsızım
birde sizlere danışayım dedim
lütfen yardım

Hiç gerek yok bence. Ayrıca o testler güvenilir değil ablama ilk hamileliğinde doktor çocuğunun down sendromlu olacağını söyledi ablam yıkıldı ve kaç doktor gezdi sadece 1 tane hariç hepsi down dedi aldırın isterseniz dedi. O kadar strese girdi ağladı etti ne oldu, çocuk sağlıklı doğdu!! (Doktrolar nerdeyse sağlıklı bebeği aldırtacaklardı düşün.) Yani bu kadar strese değmez. Ha bilirsen kendini hazırlarsın fln vs vs deniliyor ama bence zaten öyle bir şeye insan kendini hazırlayamaz ki yaşamadan. Ha ne yaparsın birkaç kitap broşür okursun down hakkında e bunu zaten yapabilirsin al oku bilgilen. Yani hayır özürlü değil deyince rahatlayacak mısın oh bee mi diyeceksin hayır zaten o ihtimal hep var (down olmasa da baska türlü hastalıklar var). Hamilelik ve doğum sabretmektir Allah'a tevekkül etmektir, sen içini ferah tut müdahale edilebilecek bir şeyi öğrenmek mantıklı tabi ama müdahelesi olmayan bir bilgiyi, hele ki o bilgi %100 güvenilir degilse, bilmeye gerek yok, neden bu kadar strese giresin ki. Belkide sonuç doğru olmayacak ablamdaki gibi ve belkide asıl zararı bebeğe o yaşadığın stres verecek. Hiç gerek yok.

Ayrıca aldırma konusuna da değinmek istiyorum yaa downlu diye aldıranlar var mı gercekten yaa? O insanlara şunu sormak isterim: diyelim ki test yaptırmadınız ve doğuma girdiniz ve çocuğunuz kucağınıza verildi ama o an gördünüz ki sakat.... "Ay sakatmış bunu alın öldürün" der misiniz??? Peki bunun kürtajla farkı ne??? Yani 9 ay ya da 3 aylık gebelik birşey fark eder mi? Bebek aynı bebek yaşıyor kalbi atıyor ruhu var... Neden karnınızda iken onu öldürmeyi normal karşılıyorsunuz? Inanın anlamıyorum kürtaj olayını. Bence bir canlıyı öldürmektir bu. Herkes haberlerde çıkan o bebeğini çöpe atan ya da bir yerlere birakan anneleri kınıyor ama ben karnındaki bebeğini bir şüphe bir olasılık uğruna (ya da herhangi bir kaygı uğruna) öldürenleri de kınıyorum.

Back
X