İkili tarama testi

temizlik hastasi2911

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
35
10
8
merhaba arkadaşlarr. 12 haftalık hamileyim. Bugün ikili taramam vardı. Fakat doktor net ölçüm yapamadığını , ikinci bi doktorun bakmasını istediğini söyledi. Yani tarama dan elimiz boş döndük. Endişeye kapılmadım değil. Yolunda gitmeyen bişeylermi var. Böyle bi durumla karşılaşanlarınız oldumu aranızda? Yarın tekrar gidicem. dua edin nolur... :(

Umarim sorun yoktur canim telaşa kapılma ilk kez duydum bende belki bebek cok hareketliydi olcum yapamadi boyle seyler olabiliyor

bencede sakin ol, belki bebek tam pozisyonda değildi, meraklanma sen başka bir doktora git bence zaman kaybetme tabi 11-14 testi bu. 14. hafta sonunda bu testi yaptıramazsın.hiç sıkıntı yapma üzme:)

Arkadaşlar bugün gittim ve ultrason da bakıldı yine. Ensesi normale göre kalınmış. Burnu tam gelişmemiş. Vs... Bunlardan yola çıkarak anomali ihtimali olacagını söyledi. Ki amniyosentez yapılırsa net bi bilgi cıkar mış. Bunları duyduğumdan beri beynim uyuşmuş vaziyette. Rabbim den gelen herşeye boynumuz kıldan ince. Amniyosentez de istemiyoruz. Rabbim kaldıramıcağımz yük vermesin kimseye...

Arkadaşlar bugün gittim ve ultrason da bakıldı yine. Ensesi normale göre kalınmış. Burnu tam gelişmemiş. Vs... Bunlardan yola çıkarak anomali ihtimali olacagını söyledi. Ki amniyosentez yapılırsa net bi bilgi cıkar mış. Bunları duyduğumdan beri beynim uyuşmuş vaziyette. Rabbim den gelen herşeye boynumuz kıldan ince. Amniyosentez de istemiyoruz. Rabbim kaldıramıcağımz yük vermesin kimseye...

amin.. ALLAH yardımcınız olsun canım..

Rabbim yardımcın olsun canım yeni amniyosentez yaptırdım bende inşallah sağlıklıdır yavrularimiz

merhaba arkadaşlarr. 12 haftalık hamileyim. Bugün ikili taramam vardı. Fakat doktor net ölçüm yapamadığını , ikinci bi doktorun bakmasını istediğini söyledi. Yani tarama dan elimiz boş döndük. Endişeye kapılmadım değil. Yolunda gitmeyen bişeylermi var. Böyle bi durumla karşılaşanlarınız oldumu aranızda? Yarın tekrar gidicem. dua edin nolur... :(
hicbir tarama testi falan yaıtirmadim bebegomde sapasagıam maşallahi var.cok gereksiz goruyorum bu testleri net olmayan bişi sonucta

Sağlıklı sıhhatli gelirler inşallah . Bugün hayatımın en üzücü günü oldu. Umarım sağlıkla alırız kucağımıza ...
geçmiş olsun. doktorlar hemen bebek büyük ihtimal downlu diyor. çoğu zaman anmniyosentez sonucu temiz çıkıyor.
bebeğinizi aldırmak istememenize saygı duyarım fakat amniyosentez sonucu sadece down değil bir çok kromozomal hastalık olup olmadığının kesin sonucunu öğrenmiş olursunuz. yani bebek doğana kadar belki de boş yere üzüleceksiniz yada Allah korusun bebeğiniz cidden sendromlu ise doğum sırasında alınması gereken önlemler olabilir. o önlemleri almış olursunuz.
arkadaşımın bebeğinin ensesi çok kalındı büyük ihtimal downlu dendi amniyosentezde hiç bir sorun çıkmadı ama ense kalınlığı devam edince dolaşım probleminden dolayı ensensinin ödem yapma olasılığı araştırıldı. bebek kalp hastası çıktı. doğum sırasında çocuk kardiyoluğu hazır bulundu hemen müşaade altına alındı şimdi sağlıklı maşallah.

girmeyin bu testlere boşuna moralinizi bozmayın. herşey yoluna girer hayırlısıyla. illaki aynı haftada aynı gelişimler olacak diye birşey yok her bunye farklıdır. tevekkül edin ve kendınızı rahatlatın

İkili de risk çıktı canım sonra ayrıntılı ultrason da kalbinde parlaklık böbrekte genişleme çıktı malesef ilk fish sonucum temiz çıktı inşallah sağlıklıdır bebeklerimiz
Can'ım bebeğin nasıl oldu malesef benim bebeğinde de genişleme varmış :(

Back
X