Ikili test bir bakin lutfen

O rapor yaşa göre otomatikman yükseltiyor sonucu.
Usg deki ölçümler normalse rahat ol.

Ben de 31 yaşındaydım o test yapıldığında. Rapora pek takılmadım açıkcası. Doktor ölçüm yaparken inceledim o kadar..

Hem genetik testi yaptırınca ne değişecek? Problem çıksa da doğurmayacak mısın?

Bir kaç hafta sonra detaylı usg de görür rahatlarsın..

Ben de ikili testi sırf bu yüzden istemedim. Yaş dolayısıyla sıkıntı çıkacak, ondan sonra düşün düşün içim rahat etmeyecek. Ekonomik olarak çok sıkıntı olsa da nifty yaptırdım. En azından kafam daha rahat oldu. Çevremdeki herkes ya deli misin neden o kadar para verdin dedi ama bence değerdi

yaşla yuksek cikacak diye bir sey yok ben 31 yasimda yaptirdim mesela deger nirmalden de dusuk cikti 23 yasinda dogum yapan kuzenimin cocugu down sendromlu dogdu evet yas onemli bir faktor ama yas yuksekse makina yuksek cikaracak diyede bir sey yok sanirim
ikiliyi ozelde yaptim degerler normalinde altinda cikmasina ragmen dr nifty de yaptir rahat et dedi nifty demek para demek cunku
normal degere neden yaptirayim dedim yaptirmadim
baska bir devlet hastahanesine daha yaptirin isterseniz
birde sunuda soyleyeyim bu ense ve burun olculeri amerika degerlerine gore olculuyor ve bizlerin irk olarak kemik yapisi onlardan daha kalin oldugu icin bazen boyle sonuclar cikip nifty de normal cikabiliyor bunuda dr um soylemisti
iciniz rahat etmeyecekse bir daha yaptirin ama ne olursa olsun dogururum diyorsaniz yaptirmanizada gerek yok

Biz ne dersek diyelim siz üzüleceksiniz kafanıza takılacak zaten hatta hamilelik boyunca bu böyle olacak bence bir perinatolojite gidin onlar iyi anlıyorlar. Birde ikili test günlük durumla bilr değişmiş yorgun hasta vs olmaz bile bu değerlerde uçurum yaparmış doktorum öyle söyledi bana bence uzmana gidin belki aldırmayacaksınız ama tedirgin olduğunuz için gidin bir uzmana derim

yaşla yuksek cikacak diye bir sey yok ben 31 yasimda yaptirdim mesela deger nirmalden de dusuk cikti 23 yasinda dogum yapan kuzenimin cocugu down sendromlu dogdu evet yas onemli bir faktor ama yas yuksekse makina yuksek cikaracak diyede bir sey yok sanirim
ikiliyi ozelde yaptim degerler normalinde altinda cikmasina ragmen dr nifty de yaptir rahat et dedi nifty demek para demek cunku
normal degere neden yaptirayim dedim yaptirmadim
baska bir devlet hastahanesine daha yaptirin isterseniz
birde sunuda soyleyeyim bu ense ve burun olculeri amerika degerlerine gore olculuyor ve bizlerin irk olarak kemik yapisi onlardan daha kalin oldugu icin bazen boyle sonuclar cikip nifty de normal cikabiliyor bunuda dr um soylemisti
iciniz rahat etmeyecekse bir daha yaptirin ama ne olursa olsun dogururum diyorsaniz yaptirmanizada gerek yok
Yok yasla alakasi yokmus kan degerimle alakasi varmis. 1.71 digeri de 62 oldugu icin boyle cikmis. Kuzenimin benden cok daha yuksek 1.52 ye 82 cikmis ama onun riski benimkinden dusuk gorunuyo anlamadim bisi. Cok sukur ultrason iyiydi tek sorun kan degerimmis. Doktirum bence cok ciddi bi sorun yok ama kesin bisi de diyemem dedi

Eğer bir anomali çıkarsa gebeliği sonlandıracak mısınız? Evetse yaptırın testi.Hayırsa kurcalamayın,bebeğinizin de kendinizin de huzurunu kaçırmayın.

Keşke hiç yaptırmasaydınız benim iki çocuğum ikisinde de yaptırmadık ikisinde de doktorlar arkadaşlarımızdı. Eğer gebelikte yapılan test sonucu tedavi süreci varsa ontarz şeyleri yaptırırım yok sadece bana ihtimal veriyorsa yaptırmam zaten ihtimali var sana milyonda 1 de dese o ihtimal var. Bu arada arkadaşımız olan çocuk doktorumuzda bu testler çoğunlukla yanlış çıkıyor yani yanlıştan kasıt istatiksel veri olma ihtimali var ama olmama ihtimali de var eğer aldırmayacaksınız ne testi tekrar edin ne amniyosentez yaptırın nede nifty

Sonuç olumsuz olursa gebeliği sonlandıracaksanız nifty yaptırın bence.
Eğer her şekilde dünyaya getiririm diyorsanız (Allah korusun ama) bir sorun varsa ileriki haftalarda da belli olur zaten detaylı ultrasonda da.

Devlet direkt amniyosentez dedi kendi doktorum.da hastanenin labaratuari hatali sonuc verebiliyo dedi kesin emin olmak istiyisan nifty dedi de ona da maddi gucumuz yok

sonuç olumsuz çıkarsa gebeliği sonlandıracak mısın? eğer hayır her türlü benim bebeğim diyorsan amniyosentez verme bu da kolay bişey değil, anne karnındaki bebeğin bu kadar rahatsız edilmeye hakkı yok. ama ben olumsuz çıkarsa istemiyorum bebeği diyorsan senin kararın ama ikili test sonuçları %100 kesin bilgi değildir varsayımdır.

ayrica 2. not ogluma hamileyken edwards sendromu 1/100 cikti. hamdolsun masaallah hicbisey yok. ultrason yeterli olacaktir bence

Herkese merhaba kizlar 14 haftalik hamileyim 31 yasindaym. Bir kac hafta once bir ozel kendi doktorumda(hastanede calismiyor ozel muayenehanesi var) bid3 d3vlet hastanesinde ikili tarama testi yaptirdim. Ozelde yaptirdigimda sonuclar cok sukur iyi cikmisti 2000/1 degerdeydi. Ama devlette yaptirdigimda ise 176/1 cikti su an kotuyum yani amniyos3ntez istiyo devletteki doktorlar ama yaptirmicam nifty icin de maddi olanigimiz yok. Doktorumla konustum burdaki hastanede de çalışmıştı 3 4 yil kadar. Dedi ki b3n buranin labaratuarina guvenmiyorum cok hatali sonuc verebiliyo orda calisirken de yasadim buna benzer seyler ama sana hic biseyin garantisini veremem bence tecrubeme dayanarak soyluyirum cok bi risk yok ama sen ben dayanamam her gun aglarim uzulurum diyosan nifty yaptir dedi. Sizlere sormak istedigim sey su gercekte de iki farkli merkezde bu kadar uc sonuclar cikar mi basina gelen var mi . A bide ense kalinligi cok iyi ve burun kemigi de olusmustu. Rica ediyorum bi sure tasimayin konuyu dunden beri cok uzgunum.
başka bir özel hastanede testi tekrar yaptırın bende devlette yaptım 304/1 çıktı sonuç saha 24 yaşındayım fetal dna testi yaptırdım ümrananiye egitim araştırmada yapılıyor ücretsiz sonuç bekliyorum şimdi allah yardımcımız olsun

Back
X