İkili test hakkında

gyy92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2016
24
3
36
32
Kızlar merhaba ikili test yaptirmam gerekiyor Muş acaba gerekli mi yaptirip yaptirmama konusunda çok kararsız kaldım . Yaptırmayanlar varmı araniz da ?

Bende bu hafta Yaptırıcam canım gerekli mi gereksiz mi bilmiyorum tam olarak ama gerekli olsa da olmasa da ben Yaptırıcam bence sende yaptır

Kızlar merhaba ikili test yaptirmam gerekiyor Muş acaba gerekli mi yaptirip yaptirmama konusunda çok kararsız kaldım . Yaptırmayanlar varmı araniz da ?

neden yaptirmamayi dusundunuz?

ikili test icin gittiginizde ultrason ile bakacaklar ve sonra kan alacaklar. sizin icin surec bu kadar olacak. bebege herhangi bir zarari olmayacak. sizin endiseniz ne?

Evet gerekli rutin bi kontrol sonuçta, kesinlikle yatırmalısınız

Yaptrmadm

Ben yaptırmadım ilk çocuğumda da bu hamilelgimde de yaptirmadim. Cunku gerek gormedim. Test sonuclari guvenilir degil. Sorun olsa bile aldirmak gibi bir dusuncem olmadigi icin yaptırmadım. Eğer sorun var derse hamilelik boyunca kafaya takip bebeği uzmek de istemedim. Böylesi daha iyi. :)

Gebelik boyunca doktora gitmek, herhangi bir kontrol yaptırmak şart değil aslında. Gebeliklerin %90'ında doktorun müdahale ettiği bir durum olmuyor. Bu açıdan bakınca ikili teste de gerek yok.

Yalnız ikili test kötü çıkacak diye bir şey yok. İyi sonuç gelince de güzel oluyor, insanın içi ferahlıyor. Olumsuz bir sonuç dünyanın sonu değil. Daha ileri testler yapılıyor.

İkili test denince hemen aldıracak mısın, aldırmayacaksan yaptırma deniyor ama konuyu bu kadar kısır tartışmak bence doğru değil. Gözünü kapatıp körü körüne bir yola girmektense insan varsa da bileyim, bilerek seçeyim diyebilir. Üstelik kromozom anomalilerinin bazıları hayatla bağdaşmıyor. Yani er ya da geç sonuç belli. Bağdaşsa bile bebekte böbrek ve kalp anomalileri, annede tansiyon ve şeker sıkıntıları daha çok görülüyor. Böyle bir anomali olduğu bilinirse bu konular daha yakından takip edilip ona göre önlem alınabilir. Doğumdan sonra hemen bir müdahale gerekecekse hastane ona göre seçilir. Ana karnında yapılan az sayıda müdahale de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…