Arkadaşlar doktorum dörtlü tarama testi de istedi. Riskli değil ama 900 lerde dedi bir tarama testine daha ihtiyaç duyuyorum dedi sizce nasıl benim gibi olan var mı
Arkadaşlar doktorum dörtlü tarama testi de istedi. Riskli değil ama 900 lerde dedi bir tarama testine daha ihtiyaç duyuyorum dedi sizce nasıl benim gibi olan var mı
Değerleriniz riskin altında neden özellikle bir tarama daha istedi anlamadım açıkçası Yaşınız da ileri değil. Anladığım kadarıyla ilk gebeliğiniz yani öncesinde riskli bir doğumunuz yok. Doktorunuza güveniyorsanız elbette dinleyin ama aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa, zaten yüzde yüz sonuç vermeyen testler ve risk de yok.
Değerleriniz riskin altında neden özellikle bir tarama daha istedi anlamadım açıkçası Yaşınız da ileri değil. Anladığım kadarıyla ilk gebeliğiniz yani öncesinde riskli bir doğumunuz yok. Doktorunuza güveniyorsanız elbette dinleyin ama aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa, zaten yüzde yüz sonuç vermeyen testler ve risk de yok.
Nasıl anlıyoruz riskin altında oldugunu . Bilmiyorum ki aslında güveniyorum ama bayram dönüşü mesajla öğrenmiştim normal demişti bugün rutin kontrole gittim cinsiyet falan öğrenmek için 900 lerde oldugu için bir test daha istemek zorundayım yoksa istemicektim dedi kafam Allah bullak oldu normal demişti çünkü basta her ne olursa olsun zaten doğuracam Allah'ın izniyle de neye göre böyle dedi anlamadım nereden bakılıyor bu risk olayına
Nasıl anlıyoruz riskin altında oldugunu . Bilmiyorum ki aslında güveniyorum ama bayram dönüşü mesajla öğrenmiştim normal demişti bugün rutin kontrole gittim cinsiyet falan öğrenmek için 900 lerde oldugu için bir test daha istemek zorundayım yoksa istemicektim dedi kafam Allah bullak oldu normal demişti çünkü basta her ne olursa olsun zaten doğuracam Allah'ın izniyle de neye göre böyle dedi anlamadım nereden bakılıyor bu risk olayına
Çok aşırı detaylı bilgim yok. Ancak kombine değeriniz cut off'un altında. İkili değeriniz için de 128 üst risk grubu sayılmıyor diye biliyorum ben. Burun kemiği ve ense kalınlığı konusunda da sorun yok.
Ama dediğim gibi zaten bu testleri yaptırırken genelde bir kağıt imzalatıyorlar ve orada da kesin sonuç vermediği yazıyor. Yani teste göre doktorunuz risk yok dese de doğum anında engelli olduğunu öğrenme ihtimaliniz var, bunu bilerek kabul ediyoruz testleri sonuçta.
İçiniz nasıl rahat edecekse öyle karar verin. Çünkü kafanıza takıp stres yapacaksanız bebeğe daha büyük zarar
Perinatoloji uzmanına görünmeniz iyi olur onlar daha iyi biliyorlar. Benim doktorum kombine riskim 1234/1 di genel anlamda sorun olmadığını söyledi ama perinatolojiye yönlendirdi perinatoloji detaylı ultrason ile daha iyi bakıyor. Raporunda düşük risk grubu yazdı. Başka bir test önermedi siz bence perinatoloji uzmanına görünün yer neresi ?