- 28 Ekim 2011
- 1.844
- 345
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Risk oranını yaplaşırmısınızArkadaslar merhaba başlığa yazdığım gibi amniyosentez yada kandan bakılan testen yapilmasini önerdi boyle olan varmi anniyosentez yüzde 1 risk var dedi amniyosentez nasil bir işlem moralim bozuk yaş riski yok ama riskli çıkmış napacagimi sasirdim
Konularımda var bir bakabilir misinizRisk oranını yaplaşırmısınız
Amniyosentezde az da olsa risk var ancak nipt testi yaptırabilirsiniz şu anda 5000-6000 tl sanırım sadece 1 tüp kan veriyorsunuzArkadaslar merhaba başlığa yazdığım gibi amniyosentez yada kandan bakılan testen yapilmasini önerdi boyle olan varmi anniyosentez yüzde 1 risk var dedi amniyosentez nasil bir işlem moralim bozuk yaş riski yok ama riskli çıkmış napacagimi sasirdim
Trisomy 21 riski 1.246Arkadaslar merhaba başlığa yazdığım gibi amniyosentez yada kandan bakılan testen yapilmasini önerdi boyle olan varmi anniyosentez yüzde 1 risk var dedi amniyosentez nasil bir işlem moralim bozuk yaş riski yok ama riskli çıkmış napacagimi sasirdim
Down sendromlu olursa ne dusunursunuz ne yaparsınız eğer doğurucam derseniz hiç test yaptırmayın dedi dr hiç yaptirmayip yoluma devam edeyim diyorum perinatoloji gitmek istiyorum evet burun kemiği zaten mevcut yazmış ense de normaldi en son gittigmdeTrisomy 21 riski 1.246
Kombine trisomy 21 risk 1.1675
Merhaba bu değerler aman aman çok yüksek falan değil canınızı sıkacak üzülecek bir değer değil. Benim biyokimyasal 1/222 ve kombine risk 1234/1 çıktı kadın doğum doktorum genel anlamda bir sıkıntı görünmüyor yolunuza devam edelim demişti. Ben perinotoloji uzmanına gittim bebeğimi baştan sona tekrar inceledi kalp böbrek mesanesi beyin bağırsak bir çok belirteçleri inceledi tekrar risk değerlendirmesi yaptı raporumda düşük risk grubunda olduğumu yazdı amniyosentez istemedi. Hatta 22 haftada kalbinde parlaklık çıktı bunu bile sorun etme bu önemli bişey değil demişti şu anda 5 aylık ellerinizden öper dediğim gibi aman aman bir yüksek değer değil yani siz perinotoloji uzmanına gözükün bir de o değerlendirsin içinizi rahatlatacaktır merak etmeyin
Ya çok sevindim içim rahatladı çok tsk ederimAblam amniyosentez yaptırmıştı yeğenime. Risk görülmüştü onda da. Ama temiz çıktı hatta Çocuk şuanda lise 2de, dersleri gelişimi hayatı herşeyi gayet güzel. Üzülmeyin kesin değil hiçbiri.
Doktorlar öneriyor raporunda amniyosentez öneriyorum yazıyor çünkü eğer olur da down sendromlu olurda daha açılıyor. Değerleriniz morel bozacak kadar kötü değil perinotoloji sizi rahatlatacaktır.Down sendromlu olursa ne dusunursunuz ne yaparsınız eğer doğurucam derseniz hiç test yaptırmayın dedi dr hiç yaptirmayip yoluma devam edeyim diyorum perinatoloji gitmek istiyorum evet burun kemiği zaten mevcut yazmış ense de normaldi en son gittigmde
Amniyo sentezini sıkıntı yasadinizmi riski varmış azda olsaMerhabalar ben fetal dna da yaptırdım. Bugünde amniyosentez yaptridim
Çok geçmiş olsun insallah temiz çıkar sonucunuz..riskli çıktı ama sizce yaptirmaliyim yok dogumu mu beklesem etrafımda böyle manevi destek veren pek kimsem yok çok kararsiizm ne yapacagimi bilmiyorumAmniyosentez riskleri var elbette. çok zor bir işlem değil. birkaç gün dinlenirsiniz inş sorun olmaz. 14 gün önce yaptırdım sonuç bekliyorum
Ön sonucunuz çıktı miAmniyosentez riskleri var elbette. çok zor bir işlem değil. birkaç gün dinlenirsiniz inş sorun olmaz. 14 gün önce yaptırdım sonuç bekliyorum
Teşekkür ederim. Her ne olursa olsun doğum yapacağım bu cocuğun sorumluluğunu alabilirim diyorsan amniyosentez yaptırma. Ama engel durumuna göre gebeliğe son vermeyi düşünüyorsan amniyosentez yaptırmanı öneririm. Fetal DNA yı da araştırabilirsin.Çok geçmiş olsun insallah temiz çıkar sonucunuz..riskli çıktı ama sizce yaptirmaliyim yok dogumu mu beklesem etrafımda böyle manevi destek veren pek kimsem yok çok kararsiizm ne yapacagimi bilmiyorum
hayır e nabızda göremedimÖn sonucunuz çıktı mi
Ben bugün yaptırdım. 3 gün içinde ön sonuç çıkar dediler ( üniversite hastanesi)hayır e nabızda göremedim
Güzel ve sağlıklı sonuçlar çıkması dileğiyle:)hayır e nabızda göremedim
tesekkür ederim insallahGüzel ve sağlıklı sonuçlar çıkması dileğiyle:)