İkili test sonucuma bakar mısınız

User54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2022
6
2
1
29
Merhaba ikili test sonucumu doktor yorumladı ancak pek anlmadım daha açıklayıcı bi şekilde anlatabilecek olan var mı acaba korkulcak birşey var mı sizce

Eklentiler

• 1659439816785..webp
    1659439816785..webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 1.398
Bana şöyle açıklamıştı. Bir torba var ve içinde 10.000 tane top var. 9.999 tanesi beyaz ve 1 tanesi siyah. Siz bir top çekiyorsunuz ve o top siyah gelirse down sendromu gibi bir kromozom rahatsızlığı olur. Ama işte o topun siyah gelme olasılığı ne kadar düşük 😊

Bana şöyle açıklamıştı. Bir torba var ve içinde 10.000 tane top var. 9.999 tanesi beyaz ve 1 tanesi siyah. Siz bir top çekiyorsunuz ve o top siyah gelirse down sendromu gibi bir kromozom rahatsızlığı olur. Ama işte o topun siyah gelme olasılığı ne kadar düşük 😊
Ne güzel açıklamış doktorunuz benim doktorum amniyosentez falan önerince korktum pek anlamıyorum da verilerden dünden beri araştırıp duruyorum böyle anlatımca çok daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim size 🌸😊

Ne güzel açıklamış doktorunuz benim doktorum amniyosentez falan önerince korktum pek anlamıyorum da verilerden dünden beri araştırıp duruyorum böyle anlatımca çok daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim size 🌸😊

Rica ederim ne demek.
Eğer ben %99 bile değil %100 bilmek istiyorum derseniz amniyosentez yaptırmanız lazım elbette. Ancak bazı hastalıklar (otizm vb gibi) amniyosentezde bile çıkmıyor sonuçta.
Dilerim sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun 🥰

Yok artik ya bu sonuca nasil amniyosentez onerir cok cok dusuk olasiliginiz benim1/240 baska bi arkadasin 1/53 ile cok sukur bebeklerimiz saglikli dogdu icinizi ferah tutun cok dusuk zaten bu bi tani testi degil tani koymuyor sadece tarama testi olasilik soyluyor 1/2bile dese kesinlik yok bende yuksek risk diye gidip nifty testi yaptirmistim almanyaya genetik icin kan gondermistik cok sukur bise cikmadi...sizin doktorunuz once nifty onermeliydi direk amniyosentez nedir yaaa

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için doktor biraz kafamı karıştırdı amniyosentez önerdi hatta içim rahatladı 🌸😊
Amniyosentez yüksek çıkanlarda öneriliyor. Nasıl olurda önerir bu riske anlam veremedim. Amniyosentez en son çare ki o dahada riskli. Hiç canını sıkma riskin gayet iyi bende 6 aylık hamıleyim benimde aynı sonuc cıktı ama doktorum amniyosentezi bırak üçlü dörtlü test yaptırmamı bile istemiyor ikili zaten düşük diye

Evet zaten amniyosentez yaptırmayı hiç düşünmedim Allah korusun öyle özel bir çocuk sahibi de olcaksam başımın üstünde ama insanın kafası karışıyor üzülüyor hele ki bu hassas dönemde keşke daha iç açıcı şekilde anlatsaydı inşallah sağlıklı bir şekilde alırız bebişlerimizi kucağımıza 😇🤍

Yok artik ya bu sonuca nasil amniyosentez onerir cok cok dusuk olasiliginiz benim1/240 baska bi arkadasin 1/53 ile cok sukur bebeklerimiz saglikli dogdu icinizi ferah tutun cok dusuk zaten bu bi tani testi degil tani koymuyor sadece tarama testi olasilik soyluyor 1/2bile dese kesinlik yok bende yuksek risk diye gidip nifty testi yaptirmistim almanyaya genetik icin kan gondermistik cok sukur bise cikmadi...sizin doktorunuz once nifty onermeliydi direk amniyosentez nedir yaaa
Evet amniyosentez önermesi zaten beni allak bullak etti yani bende sandım ki risk çok yüksek falan ve ikili testin doğruluk oranı %80 falanmış araştırınca gördüm hepten korktum ilk gebelik olumca tecrübe falan da yok anlamadım o verileride ama burada sizlerin yorumuyla içim artık çok daha rahat etti 🤗

Bana da bakar mısınız ne demek istiyor anlamadım ben
Merhaba canım sanırım doktor ekranından çıkan sonuç kağıdında daha ayrıntılı olarak anlaşılıyor bu ifadeler çünkü e nabızdan baktığımdaki değerler yüzeysel doktorun çıkardığı kağıtta ayrıntılı veriler yazıyor ben de pek anlamıyorum ama doktorun ekranından çıkan sonuçları paylaşırsan daha çok yardımcı olabilirler sağlıkla alırsın kucağına umarım 🤍

Back
X