İkili test sonucuma bide siz bakın kızlar 😢

First234

Bir yer bulalım dünyadan uzak🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
430
219
53
Kızlar moralim çok bozuk anlayan yorum yapabilir mi

Eklentiler

• IMG_20220810_195701.webp
    76,9 KB · Görüntüleme: 186
2 doktor da 278/1 yüksek riskli dedi. Aminiyosnetez önerdiler. Ama sınır 250 iken benimki 278 çıkmış yani sınırın biraz üstü.
Nasıl yüksek riskli oluyor bende onu anlamadım

250 nin altinda olması yüksek risk oluyor ama sizinde biraz yakın ancak kafasına takılacak bir mesele değil bu teşhis değil bir tarama testi ihtimaller üzerine kurulu

250 nin altinda olması yüksek risk oluyor ama sizinde biraz yakın ancak kafasına takılacak bir mesele değil bu teşhis değil bir tarama testi ihtimaller üzerine kurulu
Evet çok değil 250 sınırda iken 278 çıkıyor. Ayrıntılı ultrasonu beklicem artık inşallah sağlıkla gelir yavrum

merhaba ayrıntılı ultrasonu beklemenize gerek yok perinatoloji uzmanına görürün o sizi rahatlatır.
Merhaba. Şehir hastahanesinin Perinatoloji bölümüne gittim o da direk elimdeki sonuçlara bakarak aminiyosnetez için gün vermek istedi. Sonra ultrasonda baktı burun kemiği var ense kalınlığınıda normal bi sorun göremiyorum dedi ama yinede aminiyosnetez dedi.
Bide her yerin değer aralığı farklı mı oluyor acaba baktığım formda bi çok kişide değer aralığı çok değişik

üzülerek söylüyorum perinatoloji sizinle ilgilenmemiş. benim kombine testim 1/1234 dü kadın doğum doktorum perinatolojiye yönlendirdi. Ben devlet hastanesine gitmedim çünkü başıma böyle bişey geleceğini biliyordum. Direk aminosentez öneriyorlar. çünkü ileride allah göstermesin down sendromlu olursa doktor ileri tarama testi önermedi diye dava açılıyor. neyse konumuza dönelim.

Ben özele gittim aile öyküsünü dinledi ilk olarak
sonra detaylı ultrasona baktı
ense kalınlığı
burun kemiği
kalbi
bağırsağı
midesi
kalbindeki akımın doğru yöndemi olduğuna baktı
yani vb bizlerin anlamadığı bir çok belirtece baktı.
ardından düşük risk grubunda olduğumu söyledi normal rutin kontrollere devam et dedi.
sözlü aminosentez önermedi ama kendini sağlama alması için rapora ekledi DÜŞÜK RİSK Grubunda ama kesin tanı için aminosentez yapılması gerekiyor dedi. siz içinizi rahat tuttun 10000/1 de de risk var 1/250 de de sizin ense kalınlığı gayet normal 0.72 içiniz rahatlaması için Özel bir perinatoloji uzmanına gözükün yani siz 1/10000 olarak gittiğinizde kesin down sentromu yok demeyecek riskiniz düşük orta yüksek diyecek şu demek değilki 1/10000 oh benim bebeğim down sendromlu değil. allah hayırlısını versin kardeşim en iyi bilen odur. kesin tanı için aminosentez gerekiyor. ikili tarama testleri tanı değildir.

Evet dediklerinize katılıyorum
bende özelde bi perinatoloji uzmanına gitmeyi düşünüyorum. Ama kaçıncı hafta da gitmeliyim sizce. Hemen mi yoksa 16.haftayı bekleyeyim mi. Siz kaçıncı haftada gitmiştiniz
Allah razı olsun içime su serpti dedikleriniz

Canım benim de 1/418 çıktı doktor orta riskli dedi amniyosentez istedi. 14. Haftada sanırım perinatolojiye gittim burun kemiği var ense normal ama amniyosentez yapmadan bilemeyiz dedi bende istemedim. 20. Haftada detstlı ultrasona girdim profa gittim o da burun kemiğini kısa ölçtü en düşük 5 olması gerekirken 4.1 çıktı bu down riskini arttırır dedi o da amniyosentez ve fetal mr önerdi. Geçen hafta başka bir perinatoloğa gittim o da 6.3 ölçtü gayet normal istediğimiz sınırlar içinde dedi. Şimdi hangi ölçüm doğru emin olamıyoruz bizde haftaya başka bir doktora daha gidip tekrar ölçüm yaptırıcaz. Keşke o Allahın belası testi yaptırmasaydım bütün ölçümleri normal de çıksa testi gören risk var amniyosentez diyor. Sen içini ferah tut canım perinatolojiye git sonra da detaylı ultrasonu bekle ama iyi bir perinatoloji uzmanına yaptır ultrasonu. Orada sorun çıkmazsa genellikle sağlıklı bebek diyorlar ama yine de tedbir olarak amniyosentez istiyorlar. Biraz uzun yazdım ama kusura bakma benşm başıma da benzer şeyler geldi o yüzden paylaşmak istedim panik yapma diye. Aldırma gibi bir düşüncen yoksa dua et ve içini ferah tut. İnşallah. Sağlıklıdır bebişin

Biz ikili test yaptırma gereği bile duymadık. Bu kesin bi test değil. Bunda çoook riskli çıkıp sağlıklı bebek doğuran da oluyo hiç risksiz çıkıp downlu bebek doğuran da oluyo, doktorum bana kesinliği yok aldırmayacaksan tedaviside yok yaptırmanın bi manası yok demişti. Kemik ölçümleri normaldi bizde yaptırmadık. Biraz araştırın boşuna strese sokmayın kendinizi

ben 13+1 de gitmiştim içimi rahatlatmıştı sorun olmadığını rutin gebelik muanesine devam et dedi gidebilirsin 13 haftada yetiş çünkü en belirgin bu aylarda gösteriyor kendini sıkma canın bişey olmaz

Allah razı olsun kızlar
İçimi rahatlattınız. Okuduğum kadarıylada riskli daha yüksek olup ultrason görüntüleri, tekrar yapılan fetal dna testi normal çıkan çook var.
Rabbim sınıyor bizi kesinlikle.
Bende bebeğimin sağlıklı olduğunu bişey olmadığını düşünüyorum.
Allahın cezası testi de yaptırdığıma bin pişman oldum. Doktor çok önemli bu yolda. Rabbim vicdanlı ve anlayışlı doktorlar çıkarsın karışımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…