İkili test ve çok üzgünüm :(((

Cevriye34

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
9
0
6
35
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
13+5 haftalık hamileyim.11. Haftada olduğum ikili testin sonuçlarını bugün aldım.çok üzgünüm.

f-beta hcg 241
Papp-a 1,67
Ense kalınlığı 1,5 mm
Kombine risk 1/235
İkili test 1/66
Yaş riski 1/689

Yarın dr a gidicem ama biraz araştırdım amniyosentez olacak sanırım.aranızda yakın risk olup da daha önce amniyosentez olan var mı?

Sonuçlarınızı paylaşır mısınız?

Yardımlarınızı bekliyorum

Çok teşekkürler

merhaba arkadaşım öncelikle test sonuçları kesin değil hep bu söyleniyor yani temiz çıkması ya da riskin düşük olması bebeğin mutlaka sağlıklı, riskin yüksek çıkması da bebeğin mutlaka sağlıksız olduğu anlamına gelmez deniyor. çok yakın bi akrabama sağlıksız demişler yaş nedeniyle risk yüksek demişler ayrıntılı ultrasona girdiğinde çok rahatlamışlar, maşallah çok sağlıklı ve zeki bir bebeği var ben de aynı haftadayım sonucumu henüz almadım insan illa ki bi tedirginlilk yaşıyor hatta bu sitede bi arkadaşa daha da yüksek bir risk olduğu söylenmişti harmony test diye bir şey varmış onu yaptırdı çok şükür sapasağlam bir bebeği varmış risk oranı 1/8 di yanılmıyorsam bol bol dua et Allah sağlıkla sınamasın bizi bu da her şeyden zor.. inşallah sağlıkla sağlıklı bebekler dünyaya getirirz :nazar::nazar::nazar:

umarım herşey gönlünüzce olur, üzülmeyin fazla. ablama bu bebeği aldırın, kesinlikle down lu demişlerdi, sapasağlam zeki bir çocuğu oldu. tabi aylarca yaşadığı stres yanına kar kaldı.

biz de nu nedenle hiç yaptırmadık 2li testi. 12. haftada sadece ense kalınlığına baktı dr. ve 1.3 mm. bu değer iyi demişti.
zaten bebeği aldırmayı asla düşünmüyoruz, ablamın yaşadığı da bize yol gösterdi, hiç yaptırmadık bu testi.

Ben Azerbaycanda yasiyorum doktorum sadece ense kalinligina bakti 0.3mm cikti.. testi yaptirmadim ...cunki doktorumda ayni seyi soyledi anneleri bazen bosuna endiselendiriyoruz o yuzden yapmadi... INSALLAH saglikli bebeklerimiz olur

merhaba arkadaşım öncelikle test sonuçları kesin değil hep bu söyleniyor yani temiz çıkması ya da riskin düşük olması bebeğin mutlaka sağlıklı, riskin yüksek çıkması da bebeğin mutlaka sağlıksız olduğu anlamına gelmez deniyor. çok yakın bi akrabama sağlıksız demişler yaş nedeniyle risk yüksek demişler ayrıntılı ultrasona girdiğinde çok rahatlamışlar, maşallah çok sağlıklı ve zeki bir bebeği var ben de aynı haftadayım sonucumu henüz almadım insan illa ki bi tedirginlilk yaşıyor hatta bu sitede bi arkadaşa daha da yüksek bir risk olduğu söylenmişti harmony test diye bir şey varmış onu yaptırdı çok şükür sapasağlam bir bebeği varmış risk oranı 1/8 di yanılmıyorsam bol bol dua et Allah sağlıkla sınamasın bizi bu da her şeyden zor.. inşallah sağlıkla sağlıklı bebekler dünyaya getirirz :nazar::nazar::nazar:

sizinle de ayni haftadayiz )))) saglikla kucaginiza alirsiniz INSALLAH:nazar::emir_bebek::nazar:

merhaba
üzülme o testler kesın değil bızim işyerınde bır kadındada aynı oran çıkmıştı şuan sağlıklı guzel bır erkek bebeği var :)

Arkadaşlar merhaba,
13+5 haftalık hamileyim.11. Haftada olduğum ikili testin sonuçlarını bugün aldım.çok üzgünüm.

f-beta hcg 241
Papp-a 1,67
Ense kalınlığı 1,5 mm
Kombine risk 1/235
İkili test 1/66
Yaş riski 1/689

Yarın dr a gidicem ama biraz araştırdım amniyosentez olacak sanırım.aranızda yakın risk olup da daha önce amniyosentez olan var mı?

Sonuçlarınızı paylaşır mısınız?

Yardımlarınızı bekliyorum

Çok teşekkürler

hiç canınızı sıkmayın satırları okurken 3 ay öncesine gittim benimde ikili testim riskli çıkmıştı,bu testler sadece tarama testi tanı testi değil yani sizin bebeğinize tanı koyacak test değil,ayrıca doktorlar ikili testin güvenilirliğini üçlüden daha yüksek buluyorlar,ben ve eşim birçok gelgit yaşadıktan sonra doktorumuzunda yönlendirmesiyle 16. haftamda amniyosentez olmaya karar verdik,krkulacak bir işlem olmadığını söylemek istiyorum ssadece kendinizi sıkmamanız ve rahat olmanız gerekiyor,çook ince bir iğneyle giriliyor zaten ama kesin sonuç için yaptırmanızı tavsiye ederim,en azından rahat ve stressiz bir hamilelik geçirmek için yapılabilir,rahat olun,eminim bebişiniz çok sağlıklıdır.Allah bebişlerimizi korusun.

benimde önümüzdeki haftalarda yaptırmam gerekiyor bu testi, ama çok kararsızım:26: sizce yaptırmalımıyım?
birde devlet hastanesinde yapıyorlar mı bu testi? ücreti ne kadar bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olursa çok sevinirim

benimde önümüzdeki haftalarda yaptırmam gerekiyor bu testi, ama çok kararsızım:26: sizce yaptırmalımıyım?
birde devlet hastanesinde yapıyorlar mı bu testi? ücreti ne kadar bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olursa çok sevinirim

ben ikili yaptırdım üçlü yaptırmadım devlette ücretsizmiş eğer yaptırırsanız
ben özelde 60tlye yaptırdım

Arkadaşlar ben yeni aranıza katıldım.. 16. 5 günlük hamileyim. ikili test yaptırdım şükür bir şy çıkmadı doktor sağlıklı dedi. üçlü test yaptırdım bebeğimde dawm sedromu görüldü. bana renkli ulturasyon yada amino sentez önerdiler. bende renkli ultrasyon yaptırdım. onda bir şey çıkmadı sağlıklı dediler. ama risk varmış. amino sentez yap diyor doktorum. benim bebeğim düşük tehlikesi var sürekli aşşağıda. dktorum düşer diyor. ne ypmalıyım sizce

Arkadaşlar ben yeni aranıza katıldım.. 16. 5 günlük hamileyim. ikili test yaptırdım şükür bir şy çıkmadı doktor sağlıklı dedi. üçlü test yaptırdım bebeğimde dawm sedromu görüldü. bana renkli ulturasyon yada amino sentez önerdiler. bende renkli ultrasyon yaptırdım. onda bir şey çıkmadı sağlıklı dediler. ama risk varmış. amino sentez yap diyor doktorum. benim bebeğim düşük tehlikesi var sürekli aşşağıda. dktorum düşer diyor. ne ypmalıyım sizce

canm bu konuda kimsenin bi öneride bulunabileceğini düşünmüyorum. amniosentezi drlar önüne gelene yapıyor ama o da bir düşük riski oluşturuyor neticede. zor bi karar. benim de ikili testim riskli çıktı, başka bi hastanede tekrar yaptrdım sonucunu bekliyorum. 18.haftada da detaylı ultrasona giricem. iyi çıkarsa 3lüyü bile yaptırsam mı yaptırmasam mı die düşünüyorum.

Cnm benimki ikili test falan oldu sonucuna bile bakmadım şimdi dr bana kızdı git dedi randevu al hemen 22 haftada ayrıntılı ultrason bakalım dedi gittim 190 lira istediler sonra dedim içimden zaten olmuş 4.5 aylıkbu saatten sonra aldıramamda allahın verdiğine razıyım başım gözüm üstüne umrumda değil o cnmdan bi parça sonra özele gidiyorum bazıları para için herşeyi yapıyo bence farklı doktorlara gitmende fayda var kanama varsa eğer acele et kanama yoksa yat dinlen derim çünkü plesanta rahim ağzına geldiğinde kanama olabiliyormuş. Ayrıca özelde çalışan bi arkadaşımın karısındanda bi sürü test istemişler yaptırmamış bi kaçı dışında maşallah 2 tane çocuklarıda sapasağlam biz onlara sorduk şart değil diyor genelde yaşı geç olanlara ve ailede genetik olanlar ve akraba evliliklerinde yapılmasının uygun olduğu söyledi bu testler için içini ferah tut cnm yengemede düşük olabilir bebek aşağıda dediler 7 ay yattı kalkmadı 9 aylıkta doğum yaptı 3 tane çocuğu var üçüde düşük riskli idi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canm bu konuda kimsenin bi öneride bulunabileceğini düşünmüyorum. Amniosentezi drlar önüne gelene yapıyor ama o da bir düşük riski oluşturuyor neticede. Zor bi karar. Benim de ikili testim riskli çıktı, başka bi hastanede tekrar yaptrdım sonucunu bekliyorum. 18.haftada da detaylı ultrasona giricem. Iyi çıkarsa 3lüyü bile yaptırsam mı yaptırmasam mı die düşünüyorum.

canım özeldeki doktorum ikili testin daha yüzdeli olduğunu söyledi üçlü de problem çıkınca uyardı beni diğer aşamalar da da test yapılacakmış bebeğime... Rabbim sağlıklı versin bence yapmalısın onun sağlığı önemli...

cnm benimki ikili test falan oldu sonucuna bile bakmadım şimdi dr bana kızdı git dedi randevu al hemen 22 haftada ayrıntılı ultrason bakalım dedi gittim 190 lira istediler sonra dedim içimden zaten olmuş 4.5 aylıkbu saatten sonra aldıramamda allahın verdiğine razıyım başım gözüm üstüne umrumda değil o cnmdan bi parça sonra özele gidiyorum bazıları para için herşeyi yapıyo bence farklı doktorlara gitmende fayda var kanama varsa eğer acele et kanama yoksa yat dinlen derim çünkü plesanta rahim ağzına geldiğinde kanama olabiliyormuş. Ayrıca özelde çalışan bi arkadaşımın karısındanda bi sürü test istemişler yaptırmamış bi kaçı dışında maşallah 2 tane çocuklarıda sapasağlam biz onlara sorduk şart değil diyor genelde yaşı geç olanlara ve ailede genetik olanlar ve akraba evliliklerinde yapılmasının uygun olduğu söyledi bu testler için içini ferah tut cnm yengemede düşük olabilir bebek aşağıda dediler 7 ay yattı kalkmadı 9 aylıkta doğum yaptı 3 tane çocuğu var üçüde düşük riskli idi

iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sana katılıyorum özellerin çoğu para tuzağı... Paranla rezil oluyorsun. Benim hem özel hemde devlet doktorum var. Tahlillerimi ord yaptırıyorum devlet dha ilgili... Ama her zaman olmuyor. Bana da şuan yasak araçlara binmem.. Gezmem.. Hemen kanama oluyorum...o aşama da buldum burayı faydalı bir site...

canım özeldeki doktorum ikili testin daha yüzdeli olduğunu söyledi üçlü de problem çıkınca uyardı beni diğer aşamalar da da test yapılacakmış bebeğime... Rabbim sağlıklı versin bence yapmalısın onun sağlığı önemli...

cnm testleri bebegi tedavi etmek için yapıyor olsalardı keşke. özürlü olma ihtimali yüzdesi verip aldırıp aldırmayacağımızı soruyorlar :(

cnm testleri bebegi tedavi etmek için yapıyor olsalardı keşke. özürlü olma ihtimali yüzdesi verip aldırıp aldırmayacağımızı soruyorlar :(

evet farkındayım doktorum aminosentez yapmalısın dedi ama kabul etmedim bebeğimi kaybede bilirim. aldırmayacağım bebeğim bana ait rabbimin hediyesi.. belki ilaç kullandırırlar diye yaptırdım onun için... 19 haftalık ama kendini göstermiyor çok yaramaz.insan nasıl kıyar bir cana hele o ona ait birşeyse:)

evet farkındayım doktorum aminosentez yapmalısın dedi ama kabul etmedim bebeğimi kaybede bilirim. aldırmayacağım bebeğim bana ait rabbimin hediyesi.. belki ilaç kullandırırlar diye yaptırdım onun için... 19 haftalık ama kendini göstermiyor çok yaramaz.insan nasıl kıyar bir cana hele o ona ait birşeyse:)

ben ilk testimi özel hastanede yaptırdım 1:223 çıktı, ünv de yaptırdığım testin sonucunu da bugün aldım 1:1195 arada dağlar kadar fark var. birinde risk grubundayım diğerinde her şey normal. yani bu testleri tek bi yerde yaptırmamak lazm. yok yere amniosentez yaptrıp riske sokuyorlar insanı. dediğin gibi insan nası kıyar üstelik de sadece 'ihtimal' olayına göre..

ben ilk testimi özel hastanede yaptırdım 1:223 çıktı, ünv de yaptırdığım testin sonucunu da bugün aldım 1:1195 arada dağlar kadar fark var. birinde risk grubundayım diğerinde her şey normal. yani bu testleri tek bi yerde yaptırmamak lazm. yok yere amniosentez yaptrıp riske sokuyorlar insanı. dediğin gibi insan nası kıyar üstelik de sadece 'ihtimal' olayına göre..
bende iki yerde yaptırdım hem özele hemde devlete birinde ormal diğernde yüksek çıktı. bu günde 3 de testimiz var inşallh iyi çıkar.bana ihtimal var dedi doktorum özelde gittiğim doktor amino sentez şart dedi.. normal süreçte yaptırılır ama benm gebeliğm problemli ve düşük tehlkesi var.. doktorun beni anlamasını beklemiyorum ama o benim sınavım :34:

Back
X