İkili Test ve ense kalınlığı hakkında acil yardım!!

ashley83

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
39
0
6
Ankara
merhaba bayanlar,
bugun sabah devlet hastanesinde ikili test için ense kalınlığına baktılar, 0,8 mm cıktı, internetten arama yaptım herkes kendi bebginin 1,5-2 mm civarı olduğunu soyluyor. acaba benımkının kalınlığı normalden az mı? bu sorun yaratır mı?
bir de kan sonuçları cıktı ama bunları olasılık hesabına dökmemişler henüz, zaten internet sonucunun yanında "muayene olduğunuz doktordan 2 iş gunu sonra alınız" diyor, yanı salıya ancak risk faktörleri belli olacak ama ben haftaya salıya kadar nasıl beklerim, cok meraktayım...

deneyimli ve bilgili anneler ve anne adayları, bana en azından iyi yada kotu gibi bişey soyleyebilirmisiniz?

ense kalınlığı :0,8 mm
PAPP A : 1,55
Free Hcg : 66,5
yaşım : 30

sagolun simdiden :ssz: :18:

merhaba bayanlar,
bugun sabah devlet hastanesinde ikili test için ense kalınlığına baktılar, 0,8 mm cıktı, internetten arama yaptım herkes kendi bebginin 1,5-2 mm civarı olduğunu soyluyor. acaba benımkının kalınlığı normalden az mı? bu sorun yaratır mı?
bir de kan sonuçları cıktı ama bunları olasılık hesabına dökmemişler henüz, zaten internet sonucunun yanında "muayene olduğunuz doktordan 2 iş gunu sonra alınız" diyor, yanı salıya ancak risk faktörleri belli olacak ama ben haftaya salıya kadar nasıl beklerim, cok meraktayım...

deneyimli ve bilgili anneler ve anne adayları, bana en azından iyi yada kotu gibi bişey soyleyebilirmisiniz?

benımde 0,11 cıktı ben hep merak etmıstım ya herkesın ole falan ama bı kac ksının bole cıkmıs kotu bısey olsa solerdı

merhaba bayanlar,

merhaba.Free Hcg hamilelik büyüdükce azalan,PAPP-A aksine artan bir değer.Ense kalınlığıysa,3-e kadar normal sayılıyor,3ten yukarıysa,risk grupuna giriyor.Sendeki değerler normal bence.

merhaba bayanlar,

Canım 13 haftalıkken yaptırdım ben 2 tarama testini
Ense kalınlığı : 1,7 mm
PAPP-A : 7,56
Free Hcg : 63,6

Değerlerim bu şekilde çıktı doktorum bi sorun yok dedi :nazar:

Canım 13 haftalıkken yaptırdım ben 2 tarama testini
Ense kalınlığı : 1,7 mm
PAPP-A : 7,56
Free Hcg : 63,6

Değerlerim bu şekilde çıktı doktorum bi sorun yok dedi :nazar:

iyi canım ne güzel inşallah hayırlısıyla doğurmak nasip olur:)
değerlerimiz biraz farklı mesela papp a değerimiz ama ins benımkıde iyidir

merhaba bayanlar,

merhaba ashley,salı günü sonuçları alacağını söylemiştin,aldınmı?bir şey yoktur inşallah...

merhaba ashley,salı günü sonuçları alacağını söylemiştin,aldınmı?bir şey yoktur inşallah...

hatırladıgın için sagol canım :) devlet hastanesi old için ogleden sonra gel demişlerdi ogleden sonra gidecegim canım, burdan haber veririrm sonucu.
görüşürüz, kendine iyi bak :3:

Sonuçlarınız gayet güzel çıkmış. Bebeğinizide sağsalim kucağınıza alırsınız inşallah...

çok şükür,tatlım,çok sevindim.Allah sağ-salim kucağına almayı nasip etsin inşallah,bir ömür boyu bebeğinle mutlu yaşa!

biliyormusun,bebeyinin rahminde olduğunu öyrendiyinden beri artık insanın kendisi ikinci plana düşüyor,tek isteyin,tek hayalin bebeyinin sağlıklı dünyaya gelmesi oluyor ve sağlıklı,mutlu büyümesini,rahat yaşamasını,hic bir zaman acı çekmemesini..... istiyorsun ve bütün bunlar için ne yapabileceyini düşünüyorsun,her şeyden vazgeçmeyi göze alabiliyorsun,onun mutlu olması için,kendi mutluluğundan bile...Allahın bir hediyyesi olan o minicik can oluyor hayatının anlamı,dünya onun etrafında dönüyormuş gibi geliyor,ve dönüyor da.düşünceli anıma denk geldi ve bir anne olarak fikirlerimi paylaştım sadece.....

biliyormusun,bebeyinin rahminde olduğunu öyrendiyinden beri artık insanın kendisi ikinci plana düşüyor,tek isteyin,tek hayalin bebeyinin sağlıklı dünyaya gelmesi oluyor ve sağlıklı,mutlu büyümesini,rahat yaşamasını,hic bir zaman acı çekmemesini..... istiyorsun ve bütün bunlar için ne yapabileceyini düşünüyorsun,her şeyden vazgeçmeyi göze alabiliyorsun,onun mutlu olması için,kendi mutluluğundan bile...Allahın bir hediyyesi olan o minicik can oluyor hayatının anlamı,dünya onun etrafında dönüyormuş gibi geliyor,ve dönüyor da.düşünceli anıma denk geldi ve bir anne olarak fikirlerimi paylaştım sadece.....

cok haklısın canım gercekten, daha onu hissedemiyorum, kendimde pek bir farklılık hissetmiyorum ama içimde bişeyin yaşayıp can buldugunu bilmek cok degişik bir duygu... daha once kendimi pek korumazdım istedigimi yer içer, karsıdan karsıya gecerken cok onem gostermezdim vb. ama artık insan dedgin gibi kendinden cok cocugunu dusundugunden azami dikkatli oluyor.. allah sag salim kucagımıza alıp büyüdügünü de gormeyi nasip eder inşallah :34:

cok haklısın canım gercekten, daha onu hissedemiyorum, kendimde pek bir farklılık hissetmiyorum ama içimde bişeyin yaşayıp can buldugunu bilmek cok degişik bir duygu... daha once kendimi pek korumazdım istedigimi yer içer, karsıdan karsıya gecerken cok onem gostermezdim vb. ama artık insan dedgin gibi kendinden cok cocugunu dusundugunden azami dikkatli oluyor.. allah sag salim kucagımıza alıp büyüdügünü de gormeyi nasip eder inşallah :34:

amin!ama gerçekten öyle,ben zamanında 1 günde 5-6 tane dondurma yerdim,ama şimdi bırak dondurmayı,soğuk su bile içmiyorum,hastalanırım,çocuklarımı da hastalandırırım diye.Allah herkesin bebeyini korusun,bizimkiler de dahil.ilk hamileliyinse 20 haftadan önce hiss etmezsin,ama hiss etdiyin andan o hareketler hayatının bir parçası olacak,bütün gün elin karnında dolaşacaksın,tekmelese de hiss etsem diye...

Back
X