İkili test yaptran ve yaptirmayan varmı

Aysel 3363

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2017
84
56
3
28
Arkadaslar ben 11 haftalik hamileyim gebeligim sahlik ocagi taragindan takip altinda cok sukur saglikli bi gebelik geciriyorum ama hemsire bana hastaneye gidip ikili test yaptrmami syledi ve ikna ettim bugun hastaneye kadar gittim sıra bekliyodum doktora girmeme on dk kala vazgectim testi yapmaktan doğrumu yaptm bilmiyorum ama allaha biraktim rabim neyi uygun gormusse onu verir diye kontrole girdim sadece dojtor vazgecmemi anlayisla karsiladi ultrason goruntusu istedim bebek cok haraketli dedi :) cok mutlu oldum ama icimde korku var acaba yaptrmaliniydim

İkili test önemli birşey bebeğin sağlıklı olup olmadığı ultrasonda nasıl görülsün ki?
Misal karaciğeri gelişmemiş bu ultrasonda anlaşılmaz. Geç değil randevu alıp git lütfen. İmkanın olmasa anlarım ama sağlık güvencen varken neden değerlendirmeyesin?
Bi de insan çatlar be meraktan. Çok meraksızsınn yaa

Önemsiz olsa bu testler neden var ? Anlamıyorum bu kafa yapısındaki insanları. Tabiki sağlıklı olsa da olmasada herşey Allahtan. Ama insan kendini hazırlar yani.lohusa lik zaten zor bir süreç. O zamanlar pat diye öğrenene kadar şimdi kendini hazırlasın bir olumsuzluk varsa. Belki ane karnida müdahale edilebilecek geçici bir durum vardır. Biraz doktorları dinleyin lütfen.

Cok arastirdm ve yaptranlarin ve riskli cikanlarin yüzde 80 i saglikli bebek dunyaya getirmiş ayrica 9 ay boyunca hamileligin tadini cikartmayan lar da cok bi cok kisi yaptirip pisman olmus ayrica bunlari yaptrmak harammış allaha havale ettim icimde ne kadar terddut varsa rqbbim hayirlisini versin yok valla cok merakliyim ama esim ve kaynanam ikna ettiler yapmamam icin hayorlisi deyip susuyorum

Cok arastirdm ve yaptranlarin ve riskli cikanlarin yüzde 80 i saglikli bebek dunyaya getirmiş ayrica 9 ay boyunca hamileligin tadini cikartmayan lar da cok bi cok kisi yaptirip pisman olmus ayrica bunlari yaptrmak harammış allaha havale ettim icimde ne kadar terddut varsa rqbbim hayirlisini versin yok valla cok merakliyim ama esim ve kaynanam ikna ettiler yapmamam icin hayorlisi deyip susuyorum

off Allah'ım, işte bu zihniyettekiler anne oluyor, çocuk yetiştiriyor :KK62::KK62::KK62:

3 hamileliğimde de yaptırmadım....
merak da etmedim açıkçası...
haram tabii ki değil, niye haram olsun...
eğer "her türlü bu çocuk benim kabulümdür, ne şekilde çıkarsa çıksın aldırmayacağım" diye düşünüyorsan yaptırmanın pek bir anlamı yok. o testler de istatistiğe dayalı testler sonuçta.. yüzde yüz doğru olacak diye bir şey yok...

off Allah'ım, işte bu zihniyettekiler anne oluyor, çocuk yetiştiriyor :KK62::KK62::KK62:
Senin bu zihniyetler diye dalga gectigin islam anneleridir ben zihniyetimden cok memnunum niye eskiden ikili testmi vardi hic özurlu cocukta dogmamis sen bildigin yolda debam et akıl vermwk sana kalmamis ben allaha havale ettim o neyi uygun gorrse ilk gebeligim ve pisman da olmicam yaptrmadgm icin insallah

Bunlari yaptirmanin haram oldugu hangi kitapta yaziyor pardon

Allaha bıraktıysanız doktora neden gidiyorsunuz? bebeğiniz doğacak muayene ettirip aşı yaptıracaksınız değil mi? o zaman onlara ne gerek var?

aldırıp aldırmamak size kalmış, kimse kafanıza silah dayamayacak.. ama hamileyken müdahale edilebilecek durumlar için önleminizi almanız gerektiğine inanıyorum.. ayrıntılı testler bunun için var sonuçta.. hele hele bunları yaptırmak harammış olayına hiç girmiyorum..

2. cocugumda hiçbie testi bilerek ve isteyerek yaptırmadım, çünkü eger birşey cıksa da ben o bebegi istiyordum, gerek duymadım, doktor şaşırdı ama saygı duydu :)

Arkadaslar ben 11 haftalik hamileyim gebeligim sahlik ocagi taragindan takip altinda cok sukur saglikli bi gebelik geciriyorum ama hemsire bana hastaneye gidip ikili test yaptrmami syledi ve ikna ettim bugun hastaneye kadar gittim sıra bekliyodum doktora girmeme on dk kala vazgectim testi yapmaktan doğrumu yaptm bilmiyorum ama allaha biraktim rabim neyi uygun gormusse onu verir diye kontrole girdim sadece dojtor vazgecmemi anlayisla karsiladi ultrason goruntusu istedim bebek cok haraketli dedi :) cok mutlu oldum ama icimde korku var acaba yaptrmaliniydim

haram diye nerede yaziyor? siz bilirsiniz tabii de lutfen biyerlerden haram uydurmayin...

Bu mantıkla karşıdan karşıya geçerken sağa sola da bakmayın Allah'a havale edin :işsiz:
Sen önlemini al gerisi tabi ki Allah'ın bildiği iştir ama irade neden verilmiş?

Bende herseyin ALLAH'tan oldugunu bilerek ve düsünerek yaptırmadım.Bi sorunda olmadı hamdolsun .

Back
X