İkili Test

bidiqperge

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
1.433
72
363
43
Ben yüksek kilo ile 34 yaşımda hamile kaldım. Maalesef 90+ lardayım. İkili testte aqnnenin yaşı ve kilosu çok önemliymiş diye duydum. Bu konuda detay bilgisi olan var mı? KAn değerlerinde nelere bakıyorlar mesela?
Ben kilolu hamile kaldım diye çocuğumun down sendromlu olma olasılığı mı yükseliyor yani?

Ben yasin onemli oldugunu ultrasonda bebegin ense kalinliginin onemli oldugunu biliyorum.kilo olayini pek duymadim.yaniliyorda olabilirim

Aslında bende öyle duymuştum. HAtta artı birde kan tahlili önemliymiş sanırım. Ah yaptıran bilgi sahibi olan birkaç arkadaş yazsa da detaylı bilgi alsam.

Slm canım inşallah sağlıkla kucağımiza alırız bebeklerimizi ben cuma günü 2 li test yaptırdım sonuç cuma günü alacağım ama bence kilo alakali olduğunu sanmıyorum çünkü doktor ense kalınlığını ölçtükten sonra kan testide yapalım ikisinin sonucunu değerlendireceğiz dedi yani kan ve ense ölçümü önemli olan merak etme

Ayy inşallah canım ya. BEn internette baktım. Annenin boyu kilosu da önemli falan diyordu. Sen normal kilolu olduğun için doktor önemsememiş olabilir mi acaba?

Ben kilo ile alakali duymadim. Ama yaşla cok alakasi var. Büyük yaşlarda hamile kalmak riskli.. bende ikili testimin sonucunu aldım dün. Devlet Hastanesinde yaptırmıştım. Ordaki doktor sonucun normal dedi. Biraz değerler düşük ama biz normal kabul ediyoruz dedi. Benim içime kurt düştü. Özel hastaneye sonucumu göstermeye gittim. Orda da daha beteri oldu. O doktor da yüksek gördü. Amniyosentez yapmam gerekir dedi. Bebeğinde problem var dedi. Ağlayarak koşa koşa arkama bakmadan çıktım. Ben simdi ne yapıcam. Herkese söylüyorum özel hastane para için yanlış bilgi veriyor hastalarina dediler.. benim gibi çaresiz kalan varmı.. varsa bana yardımcı olsun lütfen.. ilk bebeğim ve Çıldırmak üzereyim..

Yani bilemedim ki şimdi canım internete hiç bakmadım tabi ben ama seninde az kalmış ikili test için o zaman birde doktoruna sorarsin yada belli doktorun varsa arayip sorabilirsin canım inşallah bir sorun çıkmazda bebeklerimiz sağlıklı olsun

Sakin inanma canim ve amniyosentezde yaptirma. Bu testlerin garantisi yok inanma

Sakin inanma canim ve amniyosentezde yaptirma. Bu testlerin garantisi yok inanma
Yaptırmayı düşünmüyorum. Ama ya kötü bişey varsa diye de içim içimi yiyor.. Çaresizim.. Rabbim yardımcımız olsun.. üçlü tarama testini beklemeyi düşünüyorum şimdilik

Yaptırmayı düşünmüyorum. Ama ya kötü bişey varsa diye de içim içimi yiyor.. Çaresizim.. Rabbim yardımcımız olsun.. üçlü tarama testini beklemeyi düşünüyorum şimdilik

Benim ikili testimde iyi cikmadi ama bi kac gun stres yaptm sonra birazda arastirinca hepsinin kesin sonuc olmadigini ogrendim o yuzden suan rahatim uclu test yaptirmam gerek bu aralar ama yaptirmayi dusunmuyorum. Rabbim gorelim neyler neylerse guzel eyler...

evet öyle. Rabbim yardımcımız olsun... bende internetten araştırdım biraz. Yapilan testlerin sonuçları önemli değilmiş aslında. Bebegin ense kalınlığı ve boyuymuş önemli olan

evet öyle. Rabbim yardımcımız olsun... bende internetten araştırdım biraz. Yapilan testlerin sonuçları önemli değilmiş aslında. Bebegin ense kalınlığı ve boyuymuş önemli olan

Ewet canim benim kontrolum dundu uclu tarama yapalim dedi doktor istemiyorum ben dedim oda sadece ultrasona gir o zaman dedi renkli ultrasona. Kan wwerme dedi onlarda farkindalar yani cok gerekli bisey olsa israr ederdi

BEn yüksek kilo ile hamile kaldım. Haftaya ikili test için gidicem doktora. Bu saatten sonra 10 kilo da veremeyeceğime göre yapacak birşey yok dua etmekten başka. Benim doktorda riskin yüksek çıkabilir yaşın 35 e yakın dedi. Ama kilodan bahsetmedi. Bilemiyorum ya. Korkuyorum. Benim yüzümden bebeğim risk taşırsa diye

canim bu bir tarama testidir ve hata payi yuksek testlerdir bende yaptim benimde dikkatimi cekti mesaela ben 86 kiloydum ama benim boyum 1.80 peki bilgisayar bunun hesabini yapiyormu bide bu testlerin amaci riski yukseltip down s,lu bebegi bulmak yani hata payi yuksek ozellikle uclu mesala ikilide bisi cikmiyor ama cogu kiside uclude cikabiliyor sadece moral bozuklugu unutma tarama tesdir

Yaa bilmiyorumm çok strese girdim ben. Aslında mantık olarak annenin boyu kilosu değil de bebeğin ense kalınlığı ve kan tahlili baz alınmalı diye düşünüyorum.

merhaba 12+4 günlük gebelikte ense kalınlığı 1.6 mm Crl ise 6 cm çıktı.Kan sonucum da hcg 86 ml --- düzeltilmiş mom 2,79 pappa 0,82 ml --- düzeltilmiş mom 0,49 çıktı. Kombine risk 1/455 İkili test 1/108 Yaş riski 1/1181 Trisomy 1/10000 yazıyor ultrasonda bebek haftasıyla uyumlu çıktı sizce sorunlu olabilirmi çok tedirginim henüz doktorumla görüşmedim yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…