ikili test !!!

ozkay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
13
2
1
36
kizlar hepinize merhaba daha once bu konuda cok sayfa acilmis ama yenilerde yok. bende ikili test yaptirdim ve sonucundan bisey anlamayanlardanim sonucum kotu diye tedirginim bilgisi olan yardimci olabilecek arkadaslar varmi

kizlar hepinize merhaba daha once bu konuda cok sayfa acilmis ama yenilerde yok. bende ikili test yaptirdim ve sonucundan bisey anlamayanlardanim sonucum kotu diye tedirginim bilgisi olan yardimci olabilecek arkadaslar varmi
Down sendromunda biyokimyasal değerler değişmektedir...
Down sendromunda anne kanında, serbest β-HCG değerleri normalin iki katı yüksek iken PAPP-A değerleri normalin 2.5 da biri yani % 40’ı kadardır.

İkili testte sınır değer 1/250'dir...
"İkili test"de (double test) her iki biyokimyasal değer bilgisayar programında değerlendirilir ve ortaya bir risk oranı çıkar. Risk oranının 1/250’nin üzerinde olması durumunda test pozitiftir, yani down sendromu açısından riskli gruba giren hastanın ileri tetkiki gerektirir.

Sınır değer, eşik değer veya cut off olarak da geçmektedir.

İkili tarama testinin pozitif çıkması durumunda endişelenmeyin... Çünkü testi yaptıran her 30 gebenin birinde test pozitif sonuç vermektedir. Pozitif sonuç veren her 23 gebeden ise ancak birisi gerçekte down sendromlu bebek taşımaktadır.

Yani, ikili test yalnızca bir tarama testidir ve sonuç yüksek çıksa (tarama- pozitif olsa) bile çok büyük olasılıkla bebeğiniz sağlıklıdır. Ancak bu durumda tanısal özelliği olan testlerin mutlaka yapılması önerilmektedir.

Canım bunu bie siteden aldım. İnşallah işine yarar. Değer kaç yazıyo ki sende

boyle yaziyor canim

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-05-13-25-35.webp
    Screenshot_2016-04-05-13-25-35.webp
    16 KB · Görüntüleme: 2.889
devami

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-05-13-25-16.webp
    Screenshot_2016-04-05-13-25-16.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 2.339
3 resim attim boyle somuclarim iste doktora daha gostermedim

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-05-13-24-58.webp
    Screenshot_2016-04-05-13-24-58.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 3.572
Canim anladigim kadariyla kotu bisey yok sonuclarda. 1/ den sonrak8 rakamin cok kucuk bi deger olmasi sonucunda olumsuz bisey oluyo. Seninki gayet yuksek bi rakam. Yani sen o kadar sayida hamile kalsan 1 tanesi down sendromlu dogabilir demek o. Zaten bunlar tarama testi. Sadece ihtimal belirtiyo. Kafana takma cok. Ben 2 hamileligim de de yaptirmadim. Cok sukur evlatlarim gayet saglikli.

valla canim bende pisman oldum sonucta raziyiz Allahtan gelene sonuc degismeyecek ama hadi yaptiralim dedik bugunde doktora gidemedim aradim gelin yuzyuze konusalim dedi sorun varmi dedim korkulacak bisey yok ama konuscagimiz seyler var diyince iyice panik oldum sanki soylememeye calisti gibime geldi. bende anlayan arkadaslar olur diye buraya yazmak istedim. cok karisik bisey anlamiyorum tek deger olsa bilecem de bisuru sey yaziyor kafam karisti iyice canim

Insallah onemli bisey yoktur canim da. Doktorlar pek bi seviyor gizem yapmayi. Korkma sen. Allahin izniyle bisey yoktur.

Insallah onemli bisey yoktur canim da. Doktorlar pek bi seviyor gizem yapmayi. Korkma sen. Allahin izniyle bisey yoktur.
Allahın izniyle birşey yoktur. Benim tanıdığım 3 kişiye çok yüksek olasılık down lu dediler su aldılar cok sukur 3 undede bişey çıkmadı. Seninkindede birşey yoktur inşallah

evet olasilik veriyolarmis zaten kesinlik yokmus ama insan yinede korkuyor tabi

Bişey sorcam ikili test olumsuz olursa napcan? Bebeğimi aldırcan. Yok asla böylw birşey düşünmem bile diyorsan boşuna kafanı yorup canını sıkma. Allaha sığın
Bu testler insanı strese sokmaktan başka bi işe yaramıyor. Hasta derler turp gibi çıkar sağlam derler hasta çıkar o kadar örnek var ki hayatta..

Hamileliğinin tadını çıkar doğumdan dınra bugünleri ararsın amaaaann ne diye canımı sıkmışım beeee aşereydim kocamı gecenin bi yarısı kış günü yaz meyvesiyle yaz günü kış meyvesiyle uğraştıraydım yaaaa... diyceksin bak gör bu forumda bi kadın da demişti dersin :D

ya haklisin tabi aldirmayacaz sonucta ama insan ister istemez tedirgin oluyor. tadinida cikaramiyorumki midem kotu keske senin dedigin gibi yan gelip yatsam :)

emel90 tesekkur ederim moralin icin bi bilgin varmi sonuclarla ilgili yardmci olabilirmisin bugunde gidemiyorum doktora yarini bekliycem malesef hala tedirginim
Bildiğim kadarıyla Trisomy 18 riskin 26000 de 1; down sendromu riskin 1230 da 1 yani risklerin çok düşük sıkıntı yok demek diye biliyorum ben tabi yine en doğru yorumu doktorun yapar. Ama içini ferah tut bence ve doktora gidersen de bizi bilgilendirmeyi unutma :)

emelcim tesekkur ederimm :) tamam bugun gidecem haber veririm.dua edin bana

Merhaba,
doktora gidebildin mi durumlar ne ?
merhaba evet gittim risk icin sinirda degil yani amniyosentez yapmamiza gerek yok ama bu testler ihtimaller dahilinde o yuzden korkulcak bisey yok canini sikma dedi doktorum 1:687 imis sonuc yani orta dereceli diyebilirim mukemmelde bi sonuc degil ama risk tabiki var. bu testlere de nekadar guven olur onu da bilemiyorumki herkesde ihtimal varmis kimisinde dusuk kimisinde yuksek oyle iste :(

İkiliymiş üçlüymüş dörtlüymüş hepsi olasılık. Şu testleri yaptırıpta problem olabilir denmeyen var mı acaba. Resmen daha fazla para koparmak için yapılan şeyler. Benim ikili testimde risk yüksek çıkmıştı. Sonuçtan sonraki 10 günüm yıl gibi geçti. Ağlamaktan, stresten gözüme uyku girmedi. Daha sonra başka bir test yaptırdım. Çok şükür hiç bir şey çıkmadı. Stres bebeğin için daha tehlikeli. Sen içini ferah tut. Bol bol dua et. Allah hepimizin bebeğine sağlık sıhhat versin. Hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.

Back
X