ikili test !!!

Sırf bu olasılık hesabından dolayı kaç kişi üzüntülü bir hamilelik geçirip sağlıklı bebeklere sahip oldular diye ben de yaptırmamaya karar verdim

Canim 2 li test sadece oran orantı şeklinde sonuc veriyor yani sen 25 yasinda daha once hic dusuk yapmayan normal kilolarda bir anneysen riski az veriyor... Ama 35 yasinda daha once dusuk gecmisi olan 70 80 kiloda bir anneysen direkt sana cok riskli diyor...bu arada hasbel kader bebegin ense ve burun ölçüsü yanlis anlindiysa ki bebek hareketli olduğundan yanlis ölçülmesi mümkün... Eyvahki ne eyvah. Ne down kaliyor ne turner sendromu ne kalp böbrek damar hastaligi ne beyin gelismemesi ne genetik bozulluklari vs. Vs vs bir sürü şey diyorlar.. Sonucta karnina igne batirilmasina kadar razi oluyorsun... Yeterki bebeğim saglikli olsun umuduyla... Cogu 2 li testteko riskli sonuçlar ise ileri duzey amnio. Veya cvs testlerinde temiz cikiyor sende 2 ay sonuç beklerken kafayi yediginle kaliyorsun... Iste bu yuzden.
Ne zormus yaa bu surecler benim ilk gebeligim herseyi bu siteden duyuyorum ogreniyorum valla ins bebeginiz saglikli olur saglikli dogar hamilelikte ne kadar tuaflik olsada herseye normal diyorlar genelde ins senin icinde sikinti cikmaz

Cnm harmony ve amniosentez ayni fiyat neredeyse parasinda değilim inan 3 ayda araba parasi yedik baştan beri hep sorunlu olduğu icin gitmedigimiz dr. Hastane kalmadi... Sadece 2 li test sonucunda oranlar sıkıntılı olsaydi harmony yapacaklardi fetal dna falan... Ama ense kalinligida cikinca %100 cvs veya amnio sonuc vereceginden bunu secti dr. Cvs icin plesentanin yeri uygun degil damara yakin oldugu icin daha güvenli bir yol izleyelim dedi..
Bebegin icin cok uzuldum tahmin ediyorum benimde 2 kaybim var dusuk yaptim... O zamanlar saniyordum ki dusuk yapmak en kotusu.. Insan basina gelmeden bilmiyor meğer ne dert cekenler varmis..

Diğer kısımlarını bilemiyorum tabi ama bebeğini aldırmayı düşünyorsan yaptır tabi çnkü bu yapılanların önlem anlamında hiç bir yararı yok biliyorsundur anne karnında sağlıklı değil engelli dedikleri bir çok bebek de sağlıklı doğduğunu. Doktorum bana ense kalınlığı 12mm olan bir bebek var sağlıklı demişti yapısalmış sanırım.
Doğum yapacağınız hastaneyi iyi seçmeniz gerekiyor biz bebek yoğun bakımı olan üniversite hastanesi seçmiştik zar zor kabul ettirdik kendimizi. Belki de gerek kalmaz istediğiniz hastaneye gidersiniz. Ama diyorum Allah sağlık verdiyse inşallah bir şey olmaz. Allah yardımcınız olsun zor bir süreç gerçekten insan kendisinde sağlık açısından sıkıntı olsa bu kadar kafaya takmıyor. İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız yavrunuzu. Biz de genetik testin sonucuna göre bakalım tekrar hamilelik düşnecez ya normal ya tüp bebek.

Ne zormus yaa bu surecler benim ilk gebeligim herseyi bu siteden duyuyorum ogreniyorum valla ins bebeginiz saglikli olur saglikli dogar hamilelikte ne kadar tuaflik olsada herseye normal diyorlar genelde ins senin icinde sikinti cikmaz

İns. cnm guzel dileklerine tşk. ederim.. hepimiz için güzel sonuçlar olsun inşallah.

Diğer kısımlarını bilemiyorum tabi ama bebeğini aldırmayı düşünyorsan yaptır tabi çnkü bu yapılanların önlem anlamında hiç bir yararı yok biliyorsundur anne karnında sağlıklı değil engelli dedikleri bir çok bebek de sağlıklı doğduğunu. Doktorum bana ense kalınlığı 12mm olan bir bebek var sağlıklı demişti yapısalmış sanırım.
Doğum yapacağınız hastaneyi iyi seçmeniz gerekiyor biz bebek yoğun bakımı olan üniversite hastanesi seçmiştik zar zor kabul ettirdik kendimizi. Belki de gerek kalmaz istediğiniz hastaneye gidersiniz. Ama diyorum Allah sağlık verdiyse inşallah bir şey olmaz. Allah yardımcınız olsun zor bir süreç gerçekten insan kendisinde sağlık açısından sıkıntı olsa bu kadar kafaya takmıyor. İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız yavrunuzu. Biz de genetik testin sonucuna göre bakalım tekrar hamilelik düşnecez ya normal ya tüp bebek.

Kıyamam ya sizinkide çok zor bir süreç.

Bebekte eğer büyük bir engel sorunu varsa sonlşandırmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Biz evladımıza ömür boyunca bakarız ancak bizden sonra engelli bir evlada kimse bakmaz, Öncesinde bir cocugumuz olsaydı abısıne ablasına emanet derdık ama maalesef yok ve ılerıde baska bır cocuk sabıbı olabılecegımızınde garantısı yok.
Büyük riskler bular göze alabileceğimi sanmıyorum, evladımın yatalak olması hergun gozume bakıp neden ben dıye aglaması benı hergun öldürür..

Bunların hıc bırını dusunmek ıstemıyorum onun ıcın Allaha emanet ettim bebegımı.. Sonucta O ne derse o olacak..

cnm ben amniyosentez yaptrmadan bekledim cok da iyi yapmisim ayrintili ultrasyonda hicbir sorun cikmadi gorunurde bisey yok doktor yuzde doksan saglikli bir bebek diyo
Hayirlisi olsun canim ben bebegimi kaybettim kalbi durdu saglikl kucagina almani dilerim

Merhaba arkadaşlar. benim ikili 1/72, üçlü 1/32 çıkmıştı. Amniyosenteze karar verdik. Zor bir süreç. Bu testlerin çok da güvenilirliği yok zaten. Sonuç temiz çıktı. Rabbim herkese yardım etsin.

Back
X