ikili testi riskli çıkanlar

hasret27

oğluşuummm..
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
134
4
68
Gaziantep
slmlar ben 24 yaşında 16 haftalık hamileyim 11 hahtalık hamileyken ikili test yaptırdım bebeğimin ense kalınlığı 3mm çıktı. ikili test yaptılar. nt risk 1\98 yaş riski 1\1248 kombine risk 1\312 çıktı. doktor risk gördü ve amiyosentez istedi. bu ay yaptırmam lazım ama çok korkuyorum. bebeğimi her halukarda istiyorum, ne olur bilginiz varsa yardım edin. ne yapmam lazım, ben ailemden uzakta gurbetteyim. çok yanlızım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekür ederim herkese.

canı ya ense kalınlığını birdaha ölçtür imkanın varsa diğer riskler sınırın üstünde yani iyi doktorlar 250 den yukarı riskleri normal sayıyor.farklı bir yerde ultrasonu iyi olan bir yerde bir daha ölçtür bence.

iki doktara gittim ikiside aynı ölçtü çok korkuyorum ilk gebeliğim, ne yapıcağımı bilmiyorum yarın doktara gidicem karar vereceğiz, ama ne karar vereceğimi bilmiyorum.

canim merhaba oncelikle hayirli olsun bebegin Rabbim sizi sag salim kavustursun insallah.diyosunki bebegim hersekilde kabulum ozamn ne gerek var 2li 3lu teste sanki bide amniyosentez okadar da basit birsey degil Allah korusun kotu sonuclar dogurabilecek birsey.hemde sana yuzde yuz dogru birsey demiyoki sadece ihtimaller uzerine konusuyo.

yani ne gerek var ozamn ki butun bunlara Allah korusun bi sorun ciksa tedeavi edilemiycek zaten ya aldircaksan yada yok herseyiyle kabulum aldirmam diceksin benim annem yaptirdi riski yuksek cikdi kadin dogum yapana kadar ne kadar sitreslere girdi ama noldu biliyomusun Allaha sukur kardesim sapasaglam inan hic gerek yok uzulme kalbini ferah tut bol bol dua et .

bak canim ben hamileligimi amerikada gecirdim sana doktorumla olan diyolugmu yazicam.dr-2li 3lu test yaptirmak istiyomusunuz?ben -onlar ne ise yariyoki?dr-bebkde bir risk varmi onu soyluyo.-kesin mi?hayir degil?-peki tedavisi var mi?-evt varne? aldirmak

yok dedim kalsin ozamn oda bencede gerek yok demeye getirdi ordaki cogu doktor istemiyo onlar hersey dogal olsun istiyo.anne karinndaki mudahaleye pek taraftar degiler.hatta turkiyede ilk 3 ay yok dusuk tehliken var diye dayiyolar ilaci ama orda oyle degil hic ilac vermiyo cunku onlara gore ilk 3 ayda dusen cocuk da zaten bi bozuklukk vardir oyuzden sakat vs dogcagina dogmasin daha iyi diyolar hic birsye mudahele etmiyolar yani tabi bu ilk 3 ay icin gecerli.

canim uzun oldu kusura bakma sadece yardim etmek istedim bende yaptirmadim sonra tr ye gidince bir suru dr sorduki yaptirdinmi 2li 3lu test bend edeimki hayir sonra dedilerki yok yaptirmaliydin icin rahat ederdi iyide benm icim zaten rahat Allah sukur.birde amerkada bunlar okdar pahaliki hicbisekilde devlet odemiyo buna ragmen ordaki doktorum gerek yok demisdi.canim Rabbim yardimcin olsun sevgiler,..

çok teşekkür ederim azusena, gercekten bana uzun uzun anlatığın için, haklısın zaten rabime havale ettim her gün dua ediyorum. rabbim tüm bebek bekliyenleri korusun, sag salim kavustursun bizlere. tekrar sagol canım.

Eğer her haliyle kabulünüzse bence amniyosentez yaptırmanıza gerek yok. Sonuçta bu işlem sonucu düşük riski var bunu unutmamak lazım. Ben yaptırdım şahsen. Ama yaptırana kadar öldüm öldüm dirildim. Allah kimseye öyle günler yaşatmasın. Ve yapılan ikili,üçlü dörtlü testlerin sadece tarama testi olduğunu unutmayın.
Zaten sonuç olumlu ya da olumsuz sonuca katlanacaksınız önünüze bakın, moralinizi yüksek tutup hamileliğin tadını çıkarın bence.

nedemek canim rica ederim azcik bi yardimim dokunursa cok mutlu olurum.en iyisini yapiyosun canm bol bol dua et Rabbim sizi sag saglim kavustursun insallh.unutma canim hayat mucizelerle dolu doktorlar ne derse desin Rabbiimin dedigi olur.dedigin gibi canm rabbim tum bebeislerimizi korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…