İKİLİ TESTİ RİSKLİ ÇIKANLAR

joubert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
168
162
53
arkadaşlar 14 haftalık hamileyim dün doktorum aradı ve ikili test sonucumun riskli çıktığını ve yüzyüze görüşmek istediğini söyledi..eşimle gittik doktorumuz 1/127 çıktığını ve amniyosentez yaptımamızı istediğini belirtti...ultrason bulguları çok iyi ancak kan değerlerinden dolayı riske atmak sitemediğini söyledi...kafam allak bullak...bir arkadaşım birkaç ay önce amniyosentez sebebiyle bebeğini kaybetti..buda beni korkutuyor...amniyosenteze gerek kalmadan yapılan bir kan testi varmış bu konuda tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim kafam çok karıştı

arkadaşlar 14 haftalık hamileyim dün doktorum aradı ve ikili test sonucumun riskli çıktığını ve yüzyüze görüşmek istediğini söyledi..eşimle gittik doktorumuz 1/127 çıktığını ve amniyosentez yaptımamızı istediğini belirtti...ultrason bulguları çok iyi ancak kan değerlerinden dolayı riske atmak sitemediğini söyledi...kafam allak bullak...bir arkadaşım birkaç ay önce amniyosentez sebebiyle bebeğini kaybetti..buda beni korkutuyor...amniyosenteze gerek kalmadan yapılan bir kan testi varmış bu konuda tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim kafam çok karıştı

çok geçmiş olsun Allah sağlığını versin başka doktora da göstermeyi düşünün bazen testler doğru çıkmayabilir

Ben yaşımdan dolayı risk yüksek çıkabilir diye hiç ikili test yaptırmadım. Amniyosentez yerine yapılan Harmony testini yaptırdım. 2 haftaya çıkacak sonuç. Sadece kan alıp Amerika ya gönderiyorlar. %99,7 oranında kesin sonuç veriyor.

DNA testi yapılıyor bildiğim kadarıyla ve % 99 a kadar doğru sonuç veriyormuş. Doktorum Amerika'da pahalı bir test olduğunu ve sigortanın 35 yaş altını kapsamadığını söylemişti. Türkiye'de durum nedir bilmiyorum. Belki Lulinda'nın bahsettiği test budur.
Doktorunuzla konuşup yaptırmakta fayda olabilir.
İnşallah hayırlı haberler alırsınız.

evet bende duydum bu kan testini bakalım ya amniyosentez ya da bu karar vericez.inşallah en doğru kararı verebiliriz

DNA testi yapılıyor bildiğim kadarıyla ve % 99 a kadar doğru sonuç veriyormuş. Doktorum Amerika'da pahalı bir test olduğunu ve sigortanın 35 yaş altını kapsamadığını söylemişti. Türkiye'de durum nedir bilmiyorum. Belki Lulinda'nın bahsettiği test budur.
Doktorunuzla konuşup yaptırmakta fayda olabilir.
İnşallah hayırlı haberler alırsınız.

evet bende duydum bu kan testini bakalım ya amniyosentez ya da bu karar vericez.inşallah en doğru kararı verebiliriz
Bahsettiğim test bu kızlar. Özel sağlık sigortaları kapsıyor varsa eğer. Ayakta tedavi gibi düşünerek. İstanbul da Gelab ve Elab diye iki lab. yapıyor testi. KDV dahil 1590tl her ikisi de . Sonuç 8-10 iş Günü'nde geliyor.

Doktorunuza bir danışsanız belki 4'lü testten sonra amniosentez yaptırmak daha iyi olabilir. 2'li testin doğruluk yüzdesi düşük diye biliyorum.

İşte bu sebeplerden ötürü 2li test filan yaptırmayacağım. İçim de çok rahat sadece bebeğim sağlıklı olsun diye Allah'a dua ediyorum. Çünkü test yapılıpta tersini söyleseler bile benim için birşey değişmeyecek. Test sonuçlarınada güven olmuyor, çok yanılma ğayı oluyor etrafımda çok oldu.
Eğer sizin için de değişmeyecekse yaptırmayın amniyosentez. Ama yok riskli çıkarsa aldırırım bebeğimi derseniz yaptırın karar vermesi zor eminim. Yardımcı olmak da zor:( çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz iyidir.

bende 16 haftalık hamileyim ikili testim riskli çıktı amniyosentez konusunda kararsızım çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum we bebeğimi her şekilde doğurmayı düşünüyorum zor durumlar gerçekten paylaşmak istedim

Back
X