ikili testte ense kalınlığı yüksek cıkan var mı acil yardım bekliyorum

nigarmalatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
91
1
86
İstanbul
gebeliğimin 13. haftasında ikili test yaptık ve ense kalınlığı 4.5 gibi yüksek bir rakam çıktı.diğer organlarda sıkıntı yok.pazartesi çapa da amniyosentez yapılsın dedi doktor Recep Has. ben ne yapacağımı bilemiyorum.bu konuda bilginiz var mı? son 2 gün kaldı karar vermem lazım yardımcı olursanız sevinirim.

gebeliğimin 13. haftasında ikili test yaptık ve ense kalınlığı 4.5 gibi yüksek bir rakam çıktı.diğer organlarda sıkıntı yok.pazartesi çapa da amniyosentez yapılsın dedi doktor Recep Has. ben ne yapacağımı bilemiyorum.bu konuda bilginiz var mı? son 2 gün kaldı karar vermem lazım yardımcı olursanız sevinirim.

amniyosentez için ben de karar verme aşamasındayım.. ama 16. hafta bitimine kadar süren var dedi doktor.. bebekte ense kalınlığı normal fakat bizim ikili testte risk çıktığı için yaptırmamızı önerdiler..
bebeğin ense kalınlığının 3 mm üzerinde olması hastalık belirtisi olarak görülüyor.. yani senin yaptırmanı tavsiye ederim.. yalnız şöyle bir durum var : amniyosentezi eğer bebekte bir sorun çıkarsa gebeliği sonlandırmayı göze alacaksan yaptırman gerekiyor.. yok kesinlikle doğururum diyorsan yaptırmanın gereksiz olduğunu söylüyorlar.. sonuçta amniyosentez az da olsa riskli bir işlem... Allah sağlık versin,inşallah bir sorun yoktur...

doktorlarin lafiyla moralinizi bozmayin. ayrica da hic belli olmaz, engelli olacak denilip de sapasaglam dogan br suru bebek var. kuranda buyruldugu gibi; "rahimlerde olani sadece allah bilir" (lokman suresi 34. ayet)
tek tavsiyem duaya sarilmaniz..

doktorlarin lafiyla moralinizi bozmayin. ayrica da hic belli olmaz, engelli olacak denilip de sapasaglam dogan br suru bebek var. kuranda buyruldugu gibi; "rahimlerde olani sadece allah bilir" (lokman suresi 34. ayet)
tek tavsiyem duaya sarilmaniz..

evet haklısınız.. ben zaten yaptırmama kararı aldım.. gebeliği sonlandırmalarına izin veremem,bu nedenle yaptırmaya gerek yok diye düşünüyorum.. kalbime de kötü şeyler getirmiyorum.. Allah sağlık versin hepimizin yavrularına..

Back
X