ikili - üçlü test yaptırmayı düşünmeyenler...

erobet

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
143
7
318
37
Konya
9 haftalık hamileyim. ikili yada üçlü test yaptırmayı düşünmüyorum. bir sağlıkçı olarak bunu söylemek biraz zor ama ben istemiyorum. allah korusun olumsuz bir sonuç çıktığında zaten asla bebeğimi aldırmayı daha doğrusu onu öldürmeyi düşünemem. öyle de böyle de ben bu çocuğu doğuracaksam neden hamilelik dönemimi sıkıntılı geçireyim ki diye düşünüyorum. kafam çok karışık arkadaşlar. çalıştığım yerlerde de ense pilisi kalın çıkan ikili üçlü testi sonucu yüksek riskli çıkanların nasıl yıkıldığına defalarca şahit oldum. yada yanlış çıkan olasılık hesaplarının nasıl bir aileyi mahfettiğini de defalarca gördüm. başıma gelmesinden korkuyorum. dini inanışlarıma göre de bebek aldırmayı uygun görmüyorum. lütfen dua edelim. hepimizin bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler. allah meleklerimizi korusun arkadaşlar. benimle aynı fikirde olan var mı bilmiyorum ama sadece paylaşmak istedim...

ben bugün ikili test sonucumu alıp rahatlayan bir anne adayı olarak fikrim şu yönde. Testi yaptırsanda yaptırmasanda stresin olacak. Yaptırmazsan eğer doğuma kadar büyük bir stresle acaba bebeğimde sağlık sorunu var mı diye endişe ve merak besleyeceksin. ve bu her geçen ay biraz daha artacak. Eğer testi yaptırırsan, allah korusun kötü çıkarsa en azından doğuma kadar bu gerçeğe kendini hazırlarsın. Bebeğini kucağına aldığında ayakların yere daha güçlü basar, aksi taktirde gerçeği son anda öğrenmenin şokuyla doğum yaparsın. Ama zaten bütün bu olumsuz test sonucu düşük ihtimal. Büyük olasılıkla bebeğin sağlıklı ve sen sırf kendi korkuların yüzünden vücudunu stresle doldurup rahatsız bir dokuz ay sunuyorsun bebeğine. Bence bu daha büyük bencillik. senin fikrin zaten değişmeyecekse neden test yaptırmaktan korkuyorsun ki? Bence yaptır ve gel buradan paylaş :)Kendine haksızlık yapıyorsun.

Ben yaptirmadim. doguma 3 haftam var insallah. kendimi de bebegim nasil olacak diye 9 ay filan hic strese sokmadim. Sadece dua ediyorum. Bu senin kararin. insallah herkesin hakkinda hayirlisini verir Rabbim.

ben ikili testi yaptırdım 1:234 çıktı doktor 300 ün üstünde çıkmasını bekliyoruz 3 lü testi yapalım ondada risk çıkarsa amniyosentez yapabiliriz ama ben bu sonucun kötü sonuç verceğini düşünmüyorum dedi. bende sizin gibi düşünüyorum bende bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum amniyosentezi zaten hiç düşünmüyorum..kendini nasıl daha iyi hissediceksen onu yap. Ama kötü çıkarsa diye düşünme.

testleri yaptırsanda yaptırmasanda stres içinde oluyorsun zaten.ben 2li yi yaptırdım.iyi çıkınca 3lü ye gerek görmedi dr.um.bende istemedim zaten.ama 2li kötü çıksaydıda bebğimi aldırmayacaktım.inançlarıma aykırı.ilk bebeğim karnımda öldüğü için bunu çok istiyorum zaten.Rabbim bana ve herkese sağlıcakla evladını kucağına almayı nasip etsin.

Bizimde ikili testimiz çok iyi çıkmıştı.Sonra üçlü 1:204 çıkınca doktor amniyosentez yapalım dedi.Bizde sonuç kötü çıkarsa aldırmayı düşünmediğimiz için amniyo düşünmüyoruz.Ayrıntılı ultrasona girdik.Doktor herşeyi normal dedi.Ama doktor Prof du zaten.Korkacak bişey yok deyince içimiz daha rahatladı ama yinede üçlü testten dolayı biraz acabalar devam ediyor .Bizde amniyosentez düşünmüyoruz ancak dörtlü test yaptırıcaz.Amniyosentez gibi riskli bir işlem değil,Üçlü testten daha güvenilir,iyi çıkrsa sonuç içimiz rahatlar,kötü çıkarsa da kendimizi hazırlarız diyoruz.Bunun için dörtlü yaptırmaya karar verdik.

kızlar bende rabbimin izniyle inşallahh iki haftaya kadar ikili testimi yaptırcam sanırım ben özele gidiom kanı orda vericekmişim oda ankaraya gitcekmiş öle gelicekmiş hakkımızda hayırlısı olsun inşallahhh:16:

geçen seneki hamileliğimde ikili test 1/80 üçlü 1/50 çıktı. zor bi hamilelik geçiyordum kanama oluyodu.doktor yapalım amniyosentez içimiz rahat etsin sorun olmaz merak etme dedi. zar zor karar verip yaptırdm ve sonuç bebeğimin suyu boşaldı ve 20 haftalık oğlumu doğurttular bana... ve amniyosentez sonucu ve diğer sonuçlar normal çıktı :( ne işe yarayacaksa :19:

şimdi yine hamileyim ikiliyi yaptırdım ama sırf ailem istedi diye risk kaç çıkarsa çıksın umursamayacaktım. üçlüyü de yaptırmadım. inanmıyorum bu testlere..

bende yaptırmadım baştan beri hep özele gidiyorm her testi yaptıracak maddı gücüm de var . ama bebegimi çok istiyorm allahım onu korusun diye dua ediyorm görümcem yaptırdı 3 yasında oglu ar turp gibi teest sonucları cok riskli çıkınca aminosentes istediler yaptırmadı ama cok stresli bir hamilelik geçirdi onu görünce ben ve küçük görümcem bebeklerimizi aldırmıcaksak yaptırmayalım dedik onun da kızı 2 yasında cok akıllı ve saglıklı allahım korusun bebişlerimizi

bende bu testlerin güvenilirliğine inanmayanlardanım

haa ikili üçlü hatta aminiiyosentez bile yaptırdım.ikili testim normal çıktı üçlü biraz riskli çıktı amniyosentez yaptırdım temiz çıktı.çıkmasaydı ne olacaktı elbette hiç birşey değişmeyecekti yine de doğuracaktım ama bu konuyu sindirmiş ve bilinçlenmiş bir şekilde.

bu testler tamamen genleri bizimle alakasız yabancı ülkelerdeki istatistiksel bilgilere dayanılarak yapılıyor.siz benden çok çok daha iyi bilirsiniz tabii.yani sonucun güvenilirliği tartışılır.ense kalınlığı zaten normal çıkmışsa üçlü bile yaptırmaya gerek yok

ben Allah nasip ederde ikinci bebeğimi yaparsam yaptırmıcam ki zaten 30 yaşımı geçmiş olacağım ve sonuç riskli çıkacak.

şuan 32 haftalık hamileyim.Herşeyin en iyisini ALlah bilir.o nasıl uygun görürse o yaşanır.yani test yapmışız yapmamaışız hikayee.kaderimizde ne varsa o

evet bu testler sadece olasılık değerini gösteriyo ve yanlıs bi olasılık ta verebiliyo.Abimin eşide aynı dusuncelerden dolayı yaptırmadı cocuguda gayet saglıklı nasıl rahat hissediceksen onu yap bende cok endişeliyimdir yaptırmasam daha cok içim içimi kemiricekti yaptırdım.Allah saglıklı evlatlar versin zaten olcaksa testte bosuna eger aldırma gibi bi durum söz konusu değilse

benım gorumcem yaptırmadı ne ıkılı ne uclu. bebegı cok saglıklı uc yasına gırecek mart ayında. ama ben yaptırdım,hamılelıgım boyunca aklımda olacagına yaptırdım.bır daha yıne hamıle kalırsam yaptıracagım.

ben ve eşim de doktorumuz sorduğunda ''hayır,istemiyoruz'' diyenlerdeniz..minicik kalbinin attığını görüp de,böyle bir olumsuzlukta ona nasıl kıyabiliriz ki,yapamayız...:50:

Bizde ayrıntılı ultrasonda minik parmaklarını oynatırkrn ,dudaklarını gözlerini mununu görünce dedimki nasıl kötü sonuç çıkarsa nasıl aldırırım insan bu ya resmen dedim. hatta parmağını ağzına götürdü.Bilmiyorum ama Allah'ım nolur benim gibi kendini sıkıntıda hisseden bütün insanlara yardım et.Sonuçlarımızı temiz çıkar.Yardım et Allah'ım.

benim gebeliğim daha çok yeni ve ilk gebeliğim..
ama ben de ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum..
Allah ın takdirine güveniyorum..
Rabbim inşaallah hepimize bedenen , zihnen ve ruhen sağlıklı evlatlar nasip eder..
bu testleri eğer kısmet olursa yaptırırım ama yine de..
Allah korusun olumsuz bi sonuç çıkarsa da dua eder , kendimi hazırlarım...

ikili testi yaptırdık üçlü test yaptırmaya gerek yok dedi dr herşey yolunda dedi bize sormadı valla yaptırmanıza hiç gerek yok herşey yolunda dedii

bende ilk gebeiğimde hangi testler yapılması gerekiyorsa yaptım.hiçbir sorunlada karşılaşmadım çok şükür hep normal çıktı.ama bu bebeğimde yaptırmayı bende düşünmüyorum şuan en yakın arkadaşlarım hamile ve ikisindede aynı sorunlar yaşandı zehir ettiler kendilerine sorun olmadığını öğrenene kadar.zaten çok ünlü bi doktorda bu testlerde yanılma payı çok olduğunu sölemiş arkadşım gitmiş.oda 2.de kesilikle yaptırmıcam dedi ilk olunca yaptırmak istedim ben ama ikincide RABBİM inşallah sağlıklı hayılrlı bi evlat verir. ama şuan düşünmüyorum.

cevap yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. herkes farklı fikirde de içimi rahatlattınız. ne diyelim. görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler....

ben sadece 2 li testi yaptırdım sonucunuda bugün öğrendim. doktor ben yinede 3.lü testide öenriyorum dedi ama ben yaptırmayı hiç düşünmüyorum açıkçası.Kafa karıştırmaktan başka bişi değil.Eğer ikili testim kötü çıkmış olsaydı düşünürdüm belki. ama şuanki durumumda gerek yok bence:50:

ben 2li testimi de 3lü testimi de yaptırdım.içim rahat şu an.eğer 4lüyü de isteseydi doktorum onu da yaptırırdım.yani ne gerekiyorsa herşeyi yaptırırım.
yaptırmamak yanlış diye düşünüyorum.siz en kötü ihtimali düşünüyorsunuz.halbuki bu testler bebeğin düzeltilebilir kusurlarını da gösteriyor.mesela detaylı tarama diyoruz.görsellik olsun diye girmiyoruz bu ultrasona.orada tüm organları tek tek incelenip ölçülüyor.diyelim tavşan dudak veya yarık damak durumu var.ya da kalbinde bir sorun var.ama bunlar düzeltilebilir kusurlar ve bunlar için hem maddi hem manevi bir hazırlık yapmamız gerekiyor.
spina bifida denilen bir genetik hastalık var.yine bu testlerle belirleniyor.halbuki hemen ameliyata alınıyor bu bebekler ve bunu siz önceden bilemezseniz ne doğru doktor arayışına girebilir ne de maddi olarak bi hazırlık yapabilirsiniz.belki bebeğinizi tam donanımlı bir hastanede doğurmanız gerekecek.bilmeden olmuyor yani.onun için en kötüsünü düşünüp testleri reddetmeyin derim.hayatta her şey bizler için.derdini veren dermanını da veriyor.ama önceden bilip hazırlıklı olmak büyük şanstır bana göre.değerlendirin derim.
bu testler özellikle akraba evliliği yapanlar ya da ailesinde kalıtsal bir takım rahatsızlığı olanlar için mutlaka mutlaka gerekli.

Back
X