İkili ve dörtlü testte risk

Saadet T

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
31
29
38
18 haftalık hamileyim yaş 33,5 cuma günü 4lü sonucumu aldım 347/1 çıktı öncesinde 2li 499/1 çıktığı için doktorum 4 lü önermişti dünyam başıma yıkıldı resmen tepecik doğum hastanesinde bir prenotoloğa gitmemi daha sınrasında nifty test önerdi nifty den önce detaylı ultrason gerekmiyormu benim durumumda olanlar var mı acaba

Arkadasim icini ferah tut o testlerin guvenirligi cok cok yuksek degil. Kac kisiden duydum sadece bu testler yuzunden amniyosentez olup hicbir sıkıntının olmadığını öğrenen. Tam olarak bilemem ama bence ayrintili ultrasonda riskle ilgili ense kalinligi ve burun olcumuyle icini rahatlatabilirsin ama kan degerleriyle gelisimi karsilastirdiklari icin yine farkli bir test isteyebilirler. Bence isinde cok iyi olan bir doktor bul ve ona da git danış. Benim gorumcem de yasadi ayni seyi sonradan gittigi doktor bebegin eklemlerine ve birkac uzvuna bakarak ve gostererek riskin olmadigini anlatti simdi 7 yasinda gelisimi normal olan bir kizi var.

İkili test haftasında ve zamanın da yapıldıysa üçlü ve dörtlü teste gerek yoktur.
En sağlam en güvenilir test ikili tarama testidir.
40 yaşındayım benim ikil test sonucum 100/1 yani sana göre çok daha kötü çıktı doktoruma üçlü yada dörtlü test yapalım dedim gereksiz olduğunu söyledi.
En iyisi ikili testtir dedi amniyonsentez yada Nifty önerdi ancak bu testler gebeliğin 22. Haftasında yapılıyor sonucun çıkması ise 2 hafta sürüyor yani sonuç kötü çıksa 24 haftalık bebeği aldırmayı düşünüyorsanız Amniyonsentez yada Nifty test yaptırın ama yok aldırmam diyrosanız unutun gitsin. Gebeliğinin tadını çıkart.
22. Hafta da ayrıntılı USG yaptırırsın en iyi sonucu alırsın.
Ben ikili testime rağmen ne amniyonsentez nede nifty test yaptırmadım Allah teâlânın hikmetinden sual olunmaz.Doğuma 2 ay kaldı ayrıntılı USG'ler iyi çıktı bakalım ne olacak bende bilmiyorum. Ama o benim evladım canımdan bir parça.
Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşaAllah.

Hiç korkma.. Hiç bişe yok.. İki kişi de birinde 53/1 diğerinde 67/1 yazmıştı ağlaya ağlaya.. 9ay geçti.. Acabamı die.. Bende hamilelik geçirdim yaptırmadım.. Doktorum önermedi para tuzağı dedi.. Sağlıklı kızım war.. Diğer söylediğim kişilerinde sağlıklı bebişleri oldu.. Doktorunu değiştir derim ben..

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ense ölçümüm gayet normal 1.1 ve sonraki girdiğim 2 ultrasonda bir anormallik görünmedi ama elimde değil içim içimi yiyor yarın izmir tepecik doğum hastanesi Cüneyt Eftal Taner e gideceğiz peritonologmuş ve devamlı doktorum egepol hastanesi Cem Büyüktosun ne yapacağımı bilmiyorum

canım benimde içerde kanama polip felan var dediler. doktorum boşver zaten içerde durumların karışık tuhaf çıkar sonuç hiç stres yapmaya gerek yok dedi. bende yaptırmayaca o yüzden. birde çevremde sonucu kötü çıkıp bbegi sağlıklı olan bi sürü insan var sen sakın stres yapıp miniği üzme :)

Şimdi gördüm yazını canım tşk ederim bu geçen zaman içinde tepecik devlet hastanesi bana hem detaylı ultrason yaptı hem kan testi verdi detaylıda hiçbir sorun çıkmadı ve testin sonucu bugün yarın çıkacak inşallah aslında yazmamın bir sebebi de devlet bu kan testini biraz uğraştırıyor ama ücretsiz yaptı araştıran arkadaşlar bütçesi uygun olmayanlar okursa izmirden bilgi olsun serbest dna diye geçiyor ve eğer 2-3-4 lü testte risk görürse doktor bu testi istiyor devlet hastanesinden ücretsiz

baya sure geçmiş konunun uzerinden ama oranım 1/350 çıktı ve fetal dna önerdi tepecik Hastanesi ucretsiZ yapiyor dedi acaba prosedür nedir bu testi yaptirmak icin bilgilendirebilirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…