• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

mrm06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
32
19
38
43
merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın

Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..

Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..

Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre :(

Bizde de tam tersi eşim istiyor ben biraz daha beklemek istiyorum. Ama çevremde kim varsa ,kiminle konuşsam istisnasız şekilde özellikle ara verdikten sonra 2. Çocukta zorlanıldığını biran önce yapmamı söylüyorlar. Arası yakın olanlar ise 1-2 sene en fazla zorlanıp sonrasında çok güzel olduğunu söylüyor.

Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre :KK43:
eger durumunuz normalse yapın gıtsın sormayın;) bence 2 cocuk ideal bu zamanda

Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre :KK43:
gelecegını aslıda yalnız bırakmakla calıyor ....

Valla bi kardeşin kıymeti maddiyat la ölçülmez bence. Ben tek çocuğum çok mutsuzum çok :(

Siz şaka fln mı yapıyorsunuz hala az mı diyo:KK57::KK57::KK57:
O hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)
Hay maşallah. 6 çocuğa bünye dayanır mı? Ben kesin infilak ederim maşallah. 6 çocuğa yetecek maddi gücünüz vardır sanırım pişmanlık duymadığınıza göre. Kaç yaşındasınız?
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.

merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın

Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..

Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
Biz 3kardeşiz. Ne olursa olsun koşa koşa yanında olduk, oluruz da. Annem de hep şükreder. İyki doğurmuşum sizi der, ki son kardeşimi 38-39 yaşında doğurdu beni 20 civarı :D

Tek cocuk bana mantikli gelmiyor yasadigim bazi seylerden dolayi.
Hani dunyanin binbir turlu hali var deriz ya. Annem eger tek cocukla kalsaydi once esini 6 ay sonra da ilk cocugunu kaybettiginde kafasini yer kendisine gelemezdi ki zaten abim vefat ettiginde annem akli dengesini kaybetti cok sukur bizim icin toparlandi kendine geldi.
Tabiki Allahim gostermesin ama bence birden cok olmali. Hem arkadas da olurlar. Biz kalabalik aile oldugumuz icin cok mutluyuz. Birbirimizin yanindayiz. 5 dakika birisi whatsapp grubuna yazmasa hemen arasiyoruz. Allahim yokluklarini gostermesin..
Kardeslik çok guzel ya..

Eşime göre az bana göre yeter bi sayı :)
ben almanyada yasıyorum ve her ımkanım var oldugu halde cesaret edemıyorum. Sıf buyuk kızımın haftada 2 spora yüzme kırsu camısı bar. bunu 6 cocugu yapsam ölürüm galıba. önemlı olan dogurmak degıl düzgün egıtmek gezdırebılmek . ben 6 cocugua yeterı ılgı veremezdım

Fiziksel yorgunlukların hiç bir önemi yok bence, benim de bir kardeşim var ve çok da iyi biliyorum kardeş duygusunu ama bilmeyen birine anlatmak o kadar zor ki.. Birde su an elimde olanın şartlarının kötüleseceğini duyunca henüz olmayanı düşünemiyorum.

Tek çocukta kalıp pişman olan ya da ikinci den sonra pişmanlık duyan (her ne kadar bu pek dile getirilmese de ) var mı acaba çok ihtiyacım var fikirlerine.

Back
X