• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Tabiki oyle. Kesinlikle katiliyorum. Devir degisti, sartlar degisti. Maddi anlamda ihtiyac ve ilgilerine yetebilecek ve manevi anlamda tum sevgini ve ilgini verebileceksen cocuk sahibi olmali.
Dunyanin en guzel ama en zor meslegi ebeveynlik..

Ben çok mutlu bir çocukluk geçirdim kardeşim de var bu arada :)

Onunla da çok güzel oynadık, çok verimli yıllar geçirdik.

Tüm bunlara rağmen çocuk konusunda cesaretim sıfır. Üstelik eşim de 40'ına doğru gidiyor.

Mesleğimiz gereği işimiz belli saatlerde çalışıp bitirip eve gelmekle bitmiyor.

Evde ikimiz de laptopa yapışıyoruz, çünkü gün asla yetmiyor.

Ben iki kişiyken mesela akşam yemeğimizi geçiştirebiliyorum.

Ama çocuğum olsa bunu yapamam. Bu ufak bir örnek. Çocuğum mutlu olmadıkça ben mutsuz olacağım, ben evde çalışmak veya kendime zaman ayırmak istedikçe o ilgi isteyecek bunu ona veremediğim için üzüleceğim, eh çocuğa ilgi göstersem işlerim yarım kalacak ya da kendime ayırmaktan delicesine mutluluk duyduğum zamanlarım baltalanacak yine darlanacağım, darlanacağım. Bilemiyorum. Anne olmak için fazla bencilim sanırım.

Rahmetli annem çocuklarına deli divane olan her fedakarlığı yapan bir kadındı.
Ben fedakarlık yaparak mutlu olamıyorum. Ben önce kendimi mutlu ederek mutlu oluyorum sanırım fark bu...

Dün oğlumun kuzenleri yanındaydı, saat 3den 8 e kadar oynayıp durdular. Ama ne oyunlar, bir odanın içinde oyuncaklarla kocaman bir dünya, garip puan kazanma sistemleri, süper kahramanlar..

Komşunun oğlunu zorla eve gönderdim, akşam namazından sonra çocuklar dışarıda olmaz diyerek. Teyze, az daha kalayım diyordu. Kuzeni de yenge, yemekte ne var diyordu ki, hadi bakalım sen de evine, yatma vakti geliyor dedim.

Üç çocuğun ortak noktası oyun oynamaksa, demek ki bu fıtri bir şey. Çocuğun ihtiyacı. Neler neler öğreniyorlar hayata dair. O oyunlarda kendilerine dair neler keşfediyorlar.Arada iki kere de kavga ettiler, biri ayırdı. Ama gün sonunda ayrıldılar.

Bir de bunlar kardeş olsa, kendi aralarında kavga edip, başkalarına karşı birbirlerini savunuyor olsalar bir çocuk için ne kadar kuvvetli bir bağ olurdu. Bu oynadıkları oyunlar, ilerideki bağlarını ne kadar kuvvetlendirirdi.

Ben bir yetişkin olarak günlük 5 saat oyuna ayıramıyorum.Çocukların dünyası çocuk özellikleriyle güzel. Onların sınırsız zaman algılarıyla, bisküvi sayısını eşit bölüşmeye dayalı adalet duygularıyla..Daha farklı yani her şey.

Daha iyi okul, daha iyi yaşam standartları, daha lüks evler bizim yetişkin standartlarımız. Bunları gerçekleştirmek için çocuğun ihtiyacını da Gölardı etmemek gerek.

Tek olduğunda evimin ne kadar büyük olduğu ona bir şey ifade etmiyor, onu tablete bırakmamak için türlü şeyler icad ediyorum ama yanında bir tane çocukla tek bir oda kocaman bir dünya oluyor.

Hemen hergün şahit oluyorum buna.

Son düzenleme:
Dün oğlumun kuzenleri yanındaydı, saat 3den 8 e kadar oynayıp durdular. Ama ne oyunlar, bir odanın içinde oyuncaklarla kocaman bir dünya, garip puan kazanma sistemleri, süper kahramanlar..

Komşunun oğlunu zorla eve gönderdim, akşam namazından sonra çocuklar dışarıda olmaz diyerek. Teyze, az daha kalayım diyordu. Kuzeni de yenge, yemekte ne var diyordu ki, hadi bakalım sen de evine, yatma vakti geliyor dedim.

Üç çocuğun ortak noktası oyun oynamaksa, demek ki bu fıtri bir şey. Çocuğun ihtiyacı. Neler neler öğreniyorlar hayata dair. O oyunlarda kendilerine dair neler keşfediyorlar.Arada iki kere de kavga ettiler, biri ayırdı. Ama gün sonunda ayrıldılar.

Bir de bunlar kardeş olsa, kendi aralarında kavga edip, başkalarına karşı birbirlerini savunuyor olsalar bir çocuk için ne kadar kuvvetli bir bağ olurdu. Bu oynadıkları oyunlar, ilerideki bağlarını ne kadar kuvvetlendirirdi.

Ben bir yetişkin olarak günlük 5 saat oyuna ayıramıyorum.Çocukların dünyası çocuk özellikleriyle güzel. Onların sınırsız zaman algılarıyla, bisküvi sayısını eşit bölüşmeye dayalı adalet duygularıyla..Daha farklı yani her şey.

Daha iyi okul, daha iyi yaşam standartları, daha lüks evler bizim yetişkin standartlarımız. Bunları gerçekleştirmek için çocuğun ihtiyacını da Gölardı etmemek gerek.

Tek olduğunda evimin ne kadar büyük olduğu ona bir şey ifade etmiyor, onu tablete bırakmamak için türlü şeyler icad ediyorum ama yanında bir tane çocukla tek bir oda kocaman bir dünya oluyor.

Hemen hergün şahit oluyorum buna.
Katiliyorum size...

Gecen gun sinif arkadasi bize geldi.
Odasi oyuncak dolu, yalnizken aklina gelmeyen oyuncaklariyla oyle degisik fantastik oyunlar urettiler ki hayran kaldim. Saatlerce oynadilar birlikte.
Ben de oynuyorum kuzumla..Ama cocuk cocugu istiyor

Katiliyorum size...

Gecen gun sinif arkadasi bize geldi.
Odasi oyuncak dolu, yalnizken aklina gelmeyen oyuncaklariyla oyle degisik fantastik oyunlar urettiler ki hayran kaldim. Saatlerce oynadilar birlikte.
Ben de oynuyorum kuzumla..Ama cocuk cocugu istiyor
Slm sedagretchen nasılsın en son eşlerin ikinci çocuk istememesinden konuşmuştuk yavaş yavaş eşin istemeye başlamış çok sevindim bizde iki aydır ufaktan çalışmalara başladık bu ay iki gün gecikti adetim çok umutlanmıştım ama dün gece regl oldum seninde bat yakın hadi hakkında hayırlısı benim umutlarım azalıyor geçen yıl eşimin spermlerinde lökosit kaynaklı yavaşlık çıkmıştı şuan ne durumda bilmiyoruz sadece korunmuyoruz umarım bekletmez kardeşler abi ablalarını

Slm sedagretchen nasılsın en son eşlerin ikinci çocuk istememesinden konuşmuştuk yavaş yavaş eşin istemeye başlamış çok sevindim bizde iki aydır ufaktan çalışmalara başladık bu ay iki gün gecikti adetim çok umutlanmıştım ama dün gece regl oldum seninde bat yakın hadi hakkında hayırlısı benim umutlarım azalıyor geçen yıl eşimin spermlerinde lökosit kaynaklı yavaşlık çıkmıştı şuan ne durumda bilmiyoruz sadece korunmuyoruz umarım bekletmez kardeşler abi ablalarını
Merhaba canim, evet cevremizde de arkadaslarimizin tatli tatli 2nci bebislerini gormeye baslayinca Allaha bin sukur yavas yavas isindi bu fikre. :)
Ben genel testlerimi yaptirdim.
Asi oldum :)
Demir surubu ve folic asid aldim.
Simdilik bu kadar. :)
Insallah saglikla hayirli zamanda kavusuruz canim 2nci kuzularimiza

Back
X