- 2 Ekim 2014
- 2.434
- 5.204
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
Herkese merhaba. Benim 2 yaşında bir oğlum var. Eşim iki çocuğmuz olsun kardeşi olsun oğlumun diyor. Aslında bende bir kardeşi olsun istiyorum ama kaygılarım benim beynimi kemiriyor. Benim çocukluğum maddi sıkıntılarla geçti biz 3 kardeşiz babam bizi çok küçükken terketti. Annem tek başına büyüttü ama okuma yazması yok işi yok hiç bir geliri yok akrabanın konu komşunun yardımıyla büyüdük. Şimdi çok şükür işim var memurum eşimde memur gelirimiz iyi ama buna rağmen ikinci çocuk beni çok korkutuyor. Sürekli ya bakamazsak iki çocuğa ya iyi bi eğitim veremezsek korkusu var malum geçmişte yaşadıklarımdan dolayı. Mesela suriyedeki savaş dünyanın çalkantılı olması güneydoğudaki durum geleceğimizden korkuyorum ya bizdede savaş olursa hiç iyiye gitmiyoruz diye diye kendimi yiyorum bu yüzdende ikinci çocuğu düşünmüyorum. Eşim ise çok ayrıntıya taktığımı sırf bu düşüncelerden dolayı ikinci çocuğu düşünmememi saçma buluyor. Peki siz olsanız ne düşünürdünüz gerçekten benmi abartıyorum ikinci çocuğu yapayımmı yoksa haklımıyım kaygılarımda tek çocuk yeterlimidir?