İkinci çocuk

Daliimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2018
20
17
3
30
Merhaba hanımlar benim 2 yasında oglum var ama ikinci cocugum bi olsun diyorum bi olmasın diyorum zorlugu kolaylıgı neler fikir verebilir misiniz esim bu konuda cok ısrarcı

bence yapın
kardeş güzel şey
hala aktifken ve kardeşiyle arasındaki yaş farkı da makulken yapın derim

Merhaba hanımlar benim 2 yasında oglum var ama ikinci cocugum bi olsun diyorum bi olmasın diyorum zorlugu kolaylıgı neler fikir verebilir misiniz esim bu konuda cok ısrarcı

Benim kizimda 4 yasinda.
Karar verme asamasi zor oluyor bence ama niyet varsa yapilabilir diye dusunuyorum.
Ben belli ihtiyaclari ve yasi goz onunde bulundurmustum.
Wc ihtiyacini en azindan bitti diye cagirana kendi gorebilmesi hatta en onemlisiydi :) 0-6 yas olan o özel yaş araliklarinada denk gelsin istedim kardeş.
Nasip oldu cok sukur.Insallah Allah tamamina erdirmeyide nasip eder.
Kiskanclik elbette olsun belli duygular insanidir ama tek derdim icine atmasin konussun bakalim neler olacak.
Her yasin ayri kolayligi,zorlugu oldugunu dusunuyorum.Aile,aliskanliklar dogrultusunda her aile ozel bi karar galiba.

Benim ikinciyle üçüncünün arasında tam 1 yaş 12 gün var:deli:...zor oldumu oldu ama arsızlığa vurdum...oyuncaklar hiç bir zaman toplanmadı süpüreceğim zaman tekmeliyordum bir tarafa...bir gün kalem geçmiş ellerine duvarları boyamışlar bizde zaten boya badana yapacağız dedik bıraktık devam boyadılar...gelenler tuhaf bakıyordu ama aldırmadık...bir parka giderdik ikiside çamur kir pas içinde dönerdi kapının önünde soyutur direk kuvvete sokardım eşim yıkardı ben giyindirirdim...birinin karnını doyururken diğerinin çişi gelir...misafire çay kordum kızım sırayla herkesin önündeki yarım çayları kafaya dikerdi...daha neler neler...ama büyüttük şükür :halay:

Benim ikinciyle üçüncünün arasında tam 1 yaş 12 gün var:deli:...zor oldumu oldu ama arsızlığa vurdum...oyuncaklar hiç bir zaman toplanmadı süpüreceğim zaman tekmeliyordum bir tarafa...bir gün kalem geçmiş ellerine duvarları boyamışlar bizde zaten boya badana yapacağız dedik bıraktık devam boyadılar...gelenler tuhaf bakıyordu ama aldırmadık...bir parka giderdik ikiside çamur kir pas içinde dönerdi kapının önünde soyutur direk kuvvete sokardım eşim yıkardı ben giyindirirdim...birinin karnını doyururken diğerinin çişi gelir...misafire çay kordum kızım sırayla herkesin önündeki yarım çayları kafaya dikerdi...daha neler neler...ama büyüttük şükür :halay:
Ayyy oyle bişey olsa eşimle cok kavga ederiz galiba aşırı bi titizlik var eşimde
İki cocugun sorumlulugu bi de eşimin titizlik takıntısı kafayı yerim heralde

Aynı durumu yaşadım doğana kadar 3 yaşında oldu bu arada onu tuvalete alıştırdım en büyük problem oydu bana göre şimdi hem kardeş hem arkadaş oldular . Bazen yan yana yatacaz diyorlar bazen 1 saat odalarına kapanıp oynuyorlar amannn doğur kızz .. zorluk mu e olmaz olurmu hiç elbette eve bir birey geliyor.

Bende istiyorum ama.cesaret edemiyorum kizim daha 9.aylik 1 yasina gelince düşünüyorum :deli:

Benim kizimda 3 yaşında bizde düşünüyoruz bence tuvalete alışmıssa fazla bı zorluğu yok kendim için şimdi hamile kalsam 4 yaşında oluyor nerdeyse ee buda güzel bı yaş.. sizinkide 3 olucak bence gayet iyi düşünün derim :))

Canım seni bilmem ama ben hemen yapmıcam. Aslında ikinciyi düşünmüyordum bile, çünkü oğlum canımı okuyor. Bitiriyor benii yiyorrr yiyorrr bitiriyorr zombi gibi dolaşıyorum evin içinde. Kim bu çocuğa "Aaa ne kadar da sakin bir çocuuuuk" dediyse hatırlamıyorum, onu bulucam ama benn sonra harika fikirlerim var onunla ilgilii :|

Yani hemen yapmıcam (Büyük konuşmuyorum Allahım)
En az 8 yıl veriyorum ben. Yaşım genç yaşımın avantajı var. Bana ne :|

ben de kararsız kalmıştım oğlumu 1 yıl bekledik olmadı 2 yaşında olsun dedim zaten olana kadar 2 yıl geçer demiştim ama ilk de hamile kaldım çok şaşırdım ben de doğana kadar 3 olacak oğlum bence güzel ben biraz da yaştan düşündüm 30 oldum bir an önce büyüsünler istiyorum bir oğlum vardı bir de kızım olacak inşallah

ben de kararsız kalmıştım oğlumu 1 yıl bekledik olmadı 2 yaşında olsun dedim zaten olana kadar 2 yıl geçer demiştim ama ilk de hamile kaldım çok şaşırdım ben de doğana kadar 3 olacak oğlum bence güzel ben biraz da yaştan düşündüm 30 oldum bir an önce büyüsünler istiyorum bir oğlum vardı bir de kızım olacak inşallah
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :) kaç aylık ? :)

amin inşallah 23 haftalık oldum kızım doğduğunda oğlum 32 aylık olacak 3 e yakın zor olacak ama herkes her yaşta zorluğundan bahsediyor bakalım hayırlısı olsun
Maşallah tabiki herşeyin bir zorluğu var buda evlat en iyisini yapmışsınız bence ben 3 olsun biraz daha büyüsün ondan sonra diyodun şimdi 3 aydır deniyoruz olmadı :)) bakalım :))

Maşallah tabiki herşeyin bir zorluğu var buda evlat en iyisini yapmışsınız bence ben 3 olsun biraz daha büyüsün ondan sonra diyodun şimdi 3 aydır deniyoruz olmadı :)) bakalım :))
canım kısmet ya bende olmaz demiştim ilk de oldu Rabbim ne zaman uygun görürse o zaman olur

Doğru söylüyorsun kizimda sürpriz olmuştu inşallah buda öyle olur bakalım kısmet uyguladığın birşey oldunu :))
canım yok bir şey uygulamadım sadece şunu duymuştum kız olmasını istiyordum ben tabi hayırlısı da net de görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum yumurtlama döneminde önce kız oluyormuş diye kızım olacak inşallah benim de :)

canım yok bir şey uygulamadım sadece şunu duymuştum kız olmasını istiyordum ben tabi hayırlısı da net de görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum yumurtlama döneminde önce kız oluyormuş diye kızım olacak inşallah benim de :)
Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin canım :) yumurtlama günlerinimi takip ettin. Benim de kızım var ama hiç takip etmemistim sürpriz olmuştu zaten:)

Back
X