iKİNCİ HAMİLELİK VE İLGİSİZ EŞLERİMİZ

cyge

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
1.221
63
358
46
İstanbul
Merhaba herkese

ilk hamileliğimde eşim çok ilgiliydi sürekli etrafımdaydı her konuda pervaneydi.Şimdi ikinci hamileliğim üstelik deli gibi ikinci çocuğu isteyen o olduğu halde daha bir ilgisiz nedense sanki normalmişim gibi davranıyor sanki hiç hamile değilim.Tamam yap dediğimde yapıyor işimi gücümü ama öyle pışpış yok ilgi yok şımartılma yok bende zaten 7.ayımdayım artık duygusal olarak epey yoğun kısımdayım bilmiyorum sade benmi böyleyim yoksa varmı benim gibiler.

canım seni üzmek istemem ama haline şükret. ben evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım. bunda eşimin ve benim bebekleri çok sevmemizin etkisi var tabi. ilk gebelik olduğu halde son derece ilgisiz. onu da geçtim ölüyorum desem dönüp bakmaz...

Neden böyle oluyor anlamıyorum bende evlendikten 3 ay sonra hemile kalmıştım kızıma şimdi 9 yaşında ama ozaman çalışıyordum ve eşim etrafımda pervaneydi şimdi evdeyim onun rahatlığımı bilmiyorum ama gerçekten ilgi konusunda sıfır söylüyorum derdimi anlatıyorum 1-2 gün düzeliyor sonra hop gene aynı .

canım benim bende aynı durumdayım benimde 2.gebeliğim ve sırf eşim istiyor diye 2.çocuğu düşündüm.üstelik çalışıyorum ve çok zorlanıyorum haliyle.benim eşim de ilgisiz.kötü niyetleri yok ama bizi de anlamıyorlar...

benim ilk hamileliğim ve hiçde pervane falan değil.hayal kırıklığına uğradım açıkcası.

benim de ilk hamileliğim.. eşim saolsun yap dediğimi yapıyor. o kadar. onun haricinde sanki hamile değilmişim gibi herşey gayet normal onun için. anlamıyorlar bizi asla da anlamayacaklar..

benimde ikinci hamileliğim ve ilk hamileliğimde hem benim hem eşimin yaşı küşüktü ben 21 eşim 23 tü haliyle hiç bir şey anlamadık eşim yine ilgiliydi sağolsun ama ikinci hamileliğimde(10 yıl sonra ikinci kez hamileyim) eşim inanılmaz ilgili.İlkinde benim ve eşimin düzgün bir işi yoktu ben çalışmıyordum zaten.Haliyle istediğim hiçbirşeyi alamadım.Şimdi ben kadrolu memur olarak atandım eşimde özel bir şirkette iyi konuma geldi müdür oldu ve maddi olarak ne istesem fazlasıyla aldı hatta istemediklerimi bile....her dakika arıyor iyimisin bebek nasıl veya akşam gelirken arar istediğin bir şey varmı diye bu bebeği o çok istedi ben teredütte kaldım o istiyor diye razı oldum....evde sağolsun hiçbir şey yaptırmıyor bana, herşeyi kendi yapıyor, eli hep karnımda bebeğin tekmelerini duymak için.... ayrıca 10 yaşında bir kızım var onunla da ilgilenir evde hep derslerine yardım eder... kendini prenses gibi hissetmek müthiş bişey eşim o yüzden bana nazlı bebeğim der hep telefonda hiç naz yapmam aslında ....bu hamileliğimde eşime bi kere daha aşık oldum diyebilirim bi kızım vardı birde oğlum olacak inşallah......doğduğunda da umarım bana yardımcı olur yoksa çalışan bayanlar için bebek çok zor.....

Sanırım ilgisizlikten ziyade anlamamazlık incelik yok ruhlarında sanırım.Bakıyorum dün gece mesela her kıpırdanmamda uyandı iyimisin yastığını düzelteyim o bu ilgili bazense sanki yok bebek felan normal hayat bilmiyorum.Ya ben çok hassasım yada pışpışlanmak istitorum sanırım hormonlardan.

merhabalar kızlar.benimde ikinci hamileliğim ve eşim ilkinde olduğu gibi ilgili değil.ha her dediği yapar normalde yaptığı şeylerden vazgeçmişte değil.mutfakta yemek hazırlığında masayı toplamada hep benden önce davranır.ama öyle aman elini karnıma koysun sevsin öyle şeyler yapmıyor.kii onları bende yapamıyorum çünkü iki yaşında bir oğlum var ve beni çok kıskanıyor herkesten herşeyden.oğlumun kıskançlığına sebep olup kardeşini sevmemesine vesile olamam.babada bunu düşünüyor.bide arkadaşalr ilk hamilelikler biliyorsunuz acemilikle oluyor annede babada hep tedirgin.ilk hamilelikler sorunsuz geçince babalar ikinci hamilelikte ya bişey olmaz diye daha rahatlar.

ayy ben şanslılardanım galiba.eşim acayip düştü üstüme.en basit örnek.bu akşam kızımı uyuturken uyuya kalmışım.gelip uyandırdı beni aşkım kalk hadi gel çay demledim dedi:nazar:canım benim yaa.yarın carrefourdan birkaç tane adam gibi çikolata alalım bakkalınkiler kötü çıkıyor dedim anında üstünü giyip uzaktaki marketten birsürü çikolata aldı geldi:27:aşklarımın canı çekmiştir dedi.:nazar:sürekli arar.bi isteğin var mı diye sorar.zor zamanlar geçirmemin de etkisi vardır tabi.kiloluyum ve bu hamileliğim biraz sıkıntılı.ama en başından beri ilgili sağolsun.bi de beni kaybetmekten çok korkar.sezeryan da olucam maalesef.onun psikolojisi de olunca oooh prenses gibiyim valla.:52:

Merhaba herkese

ilk hamileliğimde eşim çok ilgiliydi sürekli etrafımdaydı her konuda pervaneydi.Şimdi ikinci hamileliğim üstelik deli gibi ikinci çocuğu isteyen o olduğu halde daha bir ilgisiz nedense sanki normalmişim gibi davranıyor sanki hiç hamile değilim.Tamam yap dediğimde yapıyor işimi gücümü ama öyle pışpış yok ilgi yok şımartılma yok bende zaten 7.ayımdayım artık duygusal olarak epey yoğun kısımdayım bilmiyorum sade benmi böyleyim yoksa varmı benim gibiler.
Üzülme arkadaşım...bende aynı dertten muzdaripim...2. gebelik ve eşim banada normalmişim gibi davranıyor...Hayatlarımızı kolaylaştırıyorlar...Bizim istediğimiz duygusal nalamda ilgi, el bebek gül bebek gibi şımartılmak istiyoruz...olsun.. bunları yapmasalarda canları sağolsun...bizim içi n bütün gün uğraşıyorlar..Belki onlarda bunları yapmak istiyorlar,ama karakterlerinin dışına çıkamıyorlar...önceleri üzülürdüm ama artık farklı pencereden bakıyorum...kasıt yok çünkü...sende bunları takma kafana ..olur mu....az zamanımız kaldı kurtulmaya...hayırlısıyla inşallah...

İlkinde neyse ikincide de o.. İlgisiz. Previa nedeniyle zor bı hamilelikti. Zorunlu olarak biraz vicdanliydi o kadar.hersey yasaktı ağrım vardı. Meyve aldırıyordum laf ediyordu taşıyor diye.

Keske sadece ilgisiz olsa.....
Beni uykumdan uyandirip yataktan attı, kalkmazsan tekmelerimler, olmadı kapının önüne koyarimlar....bebeğimizi gördüğümüz gunün aksamı üstelik....doktora bile haftalar sonra götürdü, şiddetli kasintim olduğu halde ve zoooorla.
Saat 22:30 civariydi, annesini aradım diye laf etti bir de utanmadan, o saatte hamile kadın sokağa atılıyor da, anneye telefon edilemiyor mu? Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu ikinci hamileliğim, ilkinde yaşadığım sıkıntıları unutturur dedim, çok istiyordu çünkü ama daha beterini yapıyor. Ve hep o haklı. Saygisiz davraniyormusum efendim, derdi de bu. El pençe divan durulmuyor beyimizin karşısında. Büyük suç. O dururken oğlumla ilgilenmiştim de biraz beklemişti. Bir de benimle konuşurken yüzüne bakmamisim...
Şimdi, carpinti, kasilmalar, bas dönmesi, bas ağrısı, bulantı, kusma ne ararsan var bende. Ve az önce baktım, yüksek tansiyon belirtisiymis ve stres tetiklemiş. Zaten babam da tansiyon hastası.
Eve gelir gelmez başlıyor söylenmeye, eleştirilere. En sevdiği kurabiyeden yaptım dün, isteyip duruyordu günlerdir, görür görmez dedi ki, bunlar pişmemiş. Sonra afiyetle yedi bir özür bile yok. Pardon demek bile zor. Meyvesini bile soyup önüne koyuyorum da icinden gelirse kuru bir teşekkür. Biraz sonra da yapmiyorsun, etmiyorsunlar.
Dayanmak zor geliyor artık. Bir ömür boyle nasıl geçecek?......

Beni uykumdan uyandirip yataktan attı, kalkmazsan tekmelerimler, olmadı kapının önüne koyarimlar....bebeğimizi gördüğümüz gunün aksamı üstelik....doktora bile haftalar sonra götürdü, şiddetli kasintim olduğu halde ve zoooorla.
Saat 22:30 civariydi, annesini aradım diye laf etti bir de utanmadan, o saatte hamile kadın sokağa atılıyor da, anneye telefon edilemiyor mu? Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu ikinci hamileliğim, ilkinde yaşadığım sıkıntıları unutturur dedim, çok istiyordu çünkü ama daha beterini yapıyor. Ve hep o haklı. Saygisiz davraniyormusum efendim, derdi de bu. El pençe divan durulmuyor beyimizin karşısında. Büyük suç. O dururken oğlumla ilgilenmiştim de biraz beklemişti. Bir de benimle konuşurken yüzüne bakmamisim...
Şimdi, carpinti, kasilmalar, bas dönmesi, bas ağrısı, bulantı, kusma ne ararsan var bende. Ve az önce baktım, yüksek tansiyon belirtisiymis ve stres tetiklemiş. Zaten babam da tansiyon hastası.
Eve gelir gelmez başlıyor söylenmeye, eleştirilere. En sevdiği kurabiyeden yaptım dün, isteyip duruyordu günlerdir, görür görmez dedi ki, bunlar pişmemiş. Sonra afiyetle yedi bir özür bile yok. Pardon demek bile zor. Meyvesini bile soyup önüne koyuyorum da icinden gelirse kuru bir teşekkür. Biraz sonra da yapmiyorsun, etmiyorsunlar.

ne insanlar var yaa.tabi bunun hesabını diğer tarafta nasıl verecek hiç haberi yokta,keşke bu dünyada da biri cezasını verse.allah ıslah eylesin sanada yardım etsin sabır versin inş arkadaşım.

ne insanlar var yaa.tabi bunun hesabını diğer tarafta nasıl verecek hiç haberi yokta,keşke bu dünyada da biri cezasını verse.allah ıslah eylesin sanada yardım etsin sabır versin inş arkadaşım.

Sağol arkadasım, bazen ben de kendime şaşırıyorum nasil dayanıyorum diye. Ben de isterdim nazlatilmak, oksanmak, simartilmak ama nerdeeeee?! İyi günlerimizi düşünerek katlanıyorum. Bir de 4 yaşındaki oğlumun babam deyişini. Ona da cezalar, engeller yok değil ama o hala babam da babam diyor.

Allah yardımcın olsun arkadaşım çok zor senin için.

Demekki neymiş herkes kendi derdini dağ sanırmış başkasının yanında seninki tepe bile sayılmazmış :(

tam bi hayvan desene :50:

Allah sana sabir versin, kocan olacak ahlaksizada insaf, merhamet versin. hamile bir kadina bunlari nasil reva gorur?? Rabbim yardimcin olsun.

Valla benimki de cok ilgisiz bir tabagi kaldirmasam,daginiksin oluyo.laf etmesin diye hic oturmadan bir ona bir kizima hamile hamile kosturup duruyorum.keske de be nazlasa Beni nerdeee.
Birsey canim istese umrunda degil beyefendinin.ilkinde mevsimi olmasa bile bulur getirirdi..

üçüncü gebeliğim 9 yaşında bir oğlum var ikinci yavrumuzu da 1ay sonra kucağımızda olacak Allah nasip ederse inşallah eşim beni çok hoş tutuyor çok anlayışlı ve ilgili bir baba Allah razı olsun bir isteğimi ikiletmiyor hiç bir iş yaptırmıyor :nazar: hatta kardeşim eşimin ilgisine öyle şaşkın ki abla bence sen her yıl hamile kalmalısın diye alay ediyor :9:

Back
X