iKİNCİ HAMİLELİK VE İLGİSİZ EŞLERİMİZ

üçüncü gebeliğim 9 yaşında bir oğlum var ikinci yavrumuzu da 1ay sonra kucağımızda olacak Allah nasip ederse inşallah eşim beni çok hoş tutuyor çok anlayışlı ve ilgili bir baba Allah razı olsun bir isteğimi ikiletmiyor hiç bir iş yaptırmıyor :nazar: hatta kardeşim eşimin ilgisine öyle şaşkın ki abla bence sen her yıl hamile kalmalısın diye alay ediyor :9:

Ne güzel ya. Allah bozmasin.Ben artik 3. Yu yapmam valla 2.de boyleyse 3.yu dusunemiyorum.

Ne güzel ya. Allah bozmasin.Ben artik 3. Yu yapmam valla 2.de boyleyse 3.yu dusunemiyorum.

ahh canım deme öle büyük konuşunca başına geliyor insanın bende oğlumdan sonra bir daha yapmam diyordum oğlumu 21 yaşımda kucağıma aldım oğlum zor bi bebekti uyumazdı çok hareketli yaramazdı o yüzden ikinci çocuğu hiç istemedim eşim ikinci çocuğumuz olsun dedikçe konuyu açma bile derken... oğlum 7 yaşına geldiğinde süpriz bir şekilde korunduğum halde hamile kaldığımı öğrendim hemde ikiz bebeklere... ama ben büyük konuştum olsa bile doğurmam derdim eşim kızardı öle konuşma Allahın gücüne gider diye gerçektende öle oldu ikiz bebeklerimi yaşatmak için çok mücadele verdim ama o kadar çabalarımıza rağmen erken doğdular ve kaybettik bebeklerimizi sonrasında ben çok zor günler geçirdim eşim destek oldu yoksa atlatamazdım yeniden anne olmak için gün saydım hamile kalmak için adeta sabırsızlandım ve bir yıl sonra bebişim geldi bilemiyorum belkide bebeklerimizi kaybettiğimiz için eşim çok üstüme çok düşüyor oğlum 9 yaşında o bile kardeşim gelecek diye sabırsızlıkla gün sayıyor bana iş yaptırmıyor belkide yaş ilerledikçe insan anne baba olmanın ve evlat sahibi olmanın kıymetini daha iyi anlıyor:40:

Son düzenleme:
Hmm bebeklerin cennetteler uzulme...sizin durum baya farkli.dedigin gibi bebeklerinizin kaybindan ustune dusuyor da olabilir..
Simdi bizim bir kizimiz var 2 yasinda Bende 6 aylik hamileyim ve Buda kiz.daha cinsiyetini ogrenir ogrenmez o zaman 3. Yu yapariz dedi bende sesimi cikarmadim baslarda.fakat o kadar kotu davrandi bana oyle kotu sozler sarfetti ki cocuklarim olmasa ayrilirdim.ki Boyle olacaksa ayrilalim dedim o da tmm o zamn falan dedi.sonra bakti ki Ben ciddiyim Birsey olmamis gibibarismaya falan calisti.biraz caba sarfedelim falan dedi.
AMA butun bu yasananlar uzerine 3. Cocuktan vazgectim.ama oyle kaza falan olursa da aldiririm diyemiyorum :)onun gunahina giremem...

Hmm bebeklerin cennetteler uzulme...sizin durum baya farkli.dedigin gibi bebeklerinizin kaybindan ustune dusuyor da olabilir..
Simdi bizim bir kizimiz var 2 yasinda Bende 6 aylik hamileyim ve Buda kiz.daha cinsiyetini ogrenir ogrenmez o zaman 3. Yu yapariz dedi bende sesimi cikarmadim baslarda.fakat o kadar kotu davrandi bana oyle kotu sozler sarfetti ki cocuklarim olmasa ayrilirdim.ki Boyle olacaksa ayrilalim dedim o da tmm o zamn falan dedi.sonra bakti ki Ben ciddiyim Birsey olmamis gibibarismaya falan calisti.biraz caba sarfedelim falan dedi.
AMA butun bu yasananlar uzerine 3. Cocuktan vazgectim.ama oyle kaza falan olursa da aldiririm diyemiyorum :)onun gunahina giremem...

anladım canım Allah sabır versin eşinin kalbine merhamet versin inşallah herşey yoluna girer düzelir:26: sende haklısın kötü davranıyorsa üçüncüyü düşünmemekte çok haklısın kızın daha küçükmüş keşke biraz daha bekleseydin zor oluyordur şimdi sana... bir kadın hamileyken lohusayken birde bebeğini büyütürken eşinden ilgi alaka anlayışlı olmasını bekliyor... insan beklediğini bulamayınca üzülür tabi pişman olur aslında erkek istiyor diye çocuk yapılmamalı ama işte biz kadınlar hayır demeyi bilmiyoruz bazen:31: benim eşimde ilk çocukta çok baskı yaptı hemen olsun istedi ben beklemek istedim ama ne yaptı etti ikna etti daha fazla diretemedim ve evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım yaşım küçüktü 20 yaşında hamile kaldım oğlumu nası büyüttüğümü anlamadım anneliği pek bilemedim yani oğlumla büyüdüm diyebilirim açıkçası şimdiki aklım olsa 2-3 yıl beklerdim diyorum mesela ama Allah var ilk çocuğumuzda da ilgiliydi her istediğimi yaptı hoş tuttu beni pişman etmedi merhametlidir anlayışlıdır o yönden hakkını yemem ama şimdi daha da bi bilinçliyiz ikimizde anne baba olmanın tadını çıkarıyoruz Allah isteyen herkese nasip etsin çocuklarımızın kıymetini bilmek lazım... bu arada sağlıkla hayırlısıyla kızlarımızı kucağımıza alırız inşallah:16: bebişlerimiz bütün sıkıntılarımızı unutturacak eminim:34:

Ya iyi davranmıyor ya kötü davraniyo.iyi davranmak gibi bir huyu yok.desende halime sukredecekmisim içip içip karısını dövenler varmis!canim biz ikisini de isteyerek yaptık.1.hamileligimin yarısında iyiydi.sonra annesi falan öldü ilgilenmez kötü davranır oldu.anlayış gösterdim halt ettim.alışkanlık yaptı kotu davranmak.2.yide kizim kardesli büyüsün istedik.yalniz buyumesin..oyle ışte ama 3.yok artik allahın izniyle

Sağol arkadasım, bazen ben de kendime şaşırıyorum nasil dayanıyorum diye. Ben de isterdim nazlatilmak, oksanmak, simartilmak ama nerdeeeee?! İyi günlerimizi düşünerek katlanıyorum. Bir de 4 yaşındaki oğlumun babam deyişini. Ona da cezalar, engeller yok değil ama o hala babam da babam diyor.

:43::43::43:canım benim ya Allah kolaylık versin kocana yuvasının kıymetini bildirsin.üzüntülerin geride kalır inşallah.çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı bu yaşlarda.onlar senin yaşadığını anlayamaz yada anne baba arasındaki olayları kavrayamaz.sadece annesini de babasını da sever.oğlun ve bebeğin için düşünmemeye çalışıp sözlerine takılmamayı deneyeceksin artık.inşallah kocan çok geç olmadan kıymetini anlar da üzüntüleri unutturur sana.Allahım sana güç versin...

Back
X