• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci olmanın kompleksini yaşıyorum

sabaeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
248
0
66
İzmir
merhaba kızlar, 22 yaşındayım ve iki yıllık bir ilişkim var. 6 ay dır nişanlıyız. ama nişanlım benden önce bir evlilik geçirmiş. çocuk yok neyseki ve ayrıldıktan sonra hiç konuşmamışlar. ama ben ikinci olmanın kompleksini yaşıyorum. yani benim yerimde benden önce biri vardı diye düşünüyorum. aynı heyecanı başkası için de yaşadı diye düşünüyorum ve üzülüyorum. onun artık eski eşine karşı hiç bir şey hissetmediğini biliyorum ama kıskanıyorum işte. saçma sapan bir kıskançlık için de çok sevdiğim kişiden de ayrılmak istemiyorum. yani ne yapacağımı bilmiyorum.

madem öyle birinci olacağın biriyle nişanlansaydın.nişanlanmadan önce böyle kurunturın yokmuydu

merhaba kızlar, 22 yaşındayım ve iki yıllık bir ilişkim var. 6 ay dır nişanlıyız. ama nişanlım benden önce bir evlilik geçirmiş. çocuk yok neyseki ve ayrıldıktan sonra hiç konuşmamışlar. ama ben ikinci olmanın kompleksini yaşıyorum. yani benim yerimde benden önce biri vardı diye düşünüyorum. aynı heyecanı başkası için de yaşadı diye düşünüyorum ve üzülüyorum. onun artık eski eşine karşı hiç bir şey hissetmediğini biliyorum ama kıskanıyorum işte. saçma sapan bir kıskançlık için de çok sevdiğim kişiden de ayrılmak istemiyorum. yani ne yapacağımı bilmiyorum.

dertmi arıyorsun kendine? ilginç...
olabilir ne var yani sende aynı durumda olabilirdin oda senin için aynı şeyi düşünseydi eminim böyle düşünmezdin.
kimseyi geçmişi ile yargılayamazsın!
çok takıyorsan kafana ayrıl, seviyorsan tadını çıkar.
nasıl fikir istiyorsun,neye ikna edelim seni?
yapma arkadaşım ne dertlerle uğraşanlar var,bak keyfine...

Son düzenleme:
doğru ne dertlerle uğraşanlar var ama işte bu da benim için dert... yani evet aslında öyle olmayan birini bulabilirdim ama bu kadar çok seveceğim birini bulamam...
sonuçta olmuş bitmiş diye düşünmeye çalışıyorum... yani bu kompleksin üstesinden gelmeye çalışıyorum... tek derdim bu... nasıl aşarım bunu diye düşündüğüm için paylaştım sizinle....

ona bakarsan senden önce yada o bayandan öncede pek cok ilişkisi olmuş olabilir. sana ve o eski eşine duyduğu ilk heyecanı duyguları baska biri içinde duymuş olabilir. seninle gittiği yerlerede belki öncekilerle gitmiştir. ve daha daha nice örnekler... neyse diyeceğim şu ki. eğer seni sevmese seninle hayatını paylasmak istemese zaten seninle evlenmek istemez. giderdi o bayana geri dönerdi. yada önceki beraber olduğu hatunlara . özellikle evlilik korkusuna sahip erkekler değilmi? bide şöyle düşün seni sevmese niye seninle evlensin. korkar kaçardı sen bahsedince bile evlilikten. değilmi? demekki korkmuyor ve eskide kalmış ne varsa silmiş . tamam kafasından silemezsin hiç bişeyi ama emin ol ufacık bişey yoktur o bayana karsı kalbinde. olsa seninle olmaz zaten. biraz karısık anlattım ama umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi :(

sonuc o ki ; takma kafana güzelim bunları. emin ol insan sevmediği biriyle aynı yuvayı kuramaz. biz bayanlar için çok zor olan bu şey erkekler içinde çok zordur. bir ev yapmak düğün yapmak kız istemek bunlar kolay şeyler değil? bu günlerinin tadını cıkar ne ona nede kendine zehir et .

Bunu kompleks yapmak için geç kalmadın mı ?
Bile bile nişanlandın şimdi dert ediyor olman garip canım.

daha önce evlenmiş ama anlaşamamışlar ayrılmışlar ve bitmiş gitmiş..her insanın başına gelebilir böyle bir şey..zamanında hepimizin aşık olduğu, eşsiz hisler duyduğumuzu sandığımız kimseler çıkmadı mı sanki.. senin düşüncene göre artık nişanlınla hiç kimsenin evlenmemesi lazım, sadece evlenip boşandığı kadın mı olabilir onunla bundan sonra..: ) o yüzden canım beraberliğinizin keyfini çıkar.. böyle şeyleri kafana takıp boşu boşuna ilişkinize zarar verme bence..

ya kesinlikle öyle düşünmüyorum... yani illa ki eski eşiyle birlikte olmalı diye bir düşüncem olsa zaten onunla birlikte olmazdım... aslında hepiniz söylediklerinizde haklısınız... yani beni seçmişse ve ben daha lafını etmeden bile bana evlenme teklifi etmiş ve nişanlanmışsak bu demek oluyor ki sadece ben varım... hepinize çok teşekkür ederim... ayrıca bunu kompleks haline getirmek için geç kaldığımı düşünmüyorum... önceden sadece çıkıyorduk sonra evine gittim ailesiyle tanıştım bunlar olmaya başlayınca biraz kompleks yaptım kendime... çünkü etrafındaki bazı insanlar benim yanımda onun eski eşiyle ilgili sorular soruyorlardı o cevap vermiyordu ama bu zamanla benim içimi yememe sebep oldu... çok teşekkür ederim kızlar

niye bu kadar üstüne gittiniz kızın?
biz sevgililerimizin bile eski ilişkilerini kıskanırken onun evlenmiş birini kıskanması çok normal.
bu ona saygı duymadığını göstermez ki.
aksine ne kadar sahiplendiğini gösterir...

tabii ki canım böyle bir ilişki ve evlilik yaşamış olabilir yani... ama benim kendimle ilgili sorunum var yani bunu çok kafama takıyorum ve bu benim ona karşı olan davranışlarımı etkiliyor... yani benim ne ona karşı ne de eski eşine karşı bir şeyim var... tek derdim bunu nişanlımı kaybetmeden aşabilmek... yani onu yıpratmadan kırmadan... o çünkü ben eski eşiyle ilgili her soru sorduğumda kızıyor onun adını bile duymak istemiyor... geçen annesi onların bir tane düğün fotoğrafını saklamış çok sinirlendi ve yırttı... yani aslında bende böyle birşey yoktu hem onun ailesi hem de yakınları böyle düşünmem için tetikliyorlar... ama aşacağıma inanıyrum çünkü onu çok seviyorum ve kaybetmekten korkuyorum...

ben de aynı durumdayım ve bir de üstüne çocuk da var vee en bomba ben ortaya çıktıktan sonra sevgilim kıymetli oldu ilk eşi tarafından. sana haksızlık yaptım falan diye mesajlar atıyor kadın. bizde de huzur kalmadı anlayacağın. ama nişanlına güveniyorsan ve koşulsuz inanıyorsan bu dönem daha rahat atlatılabiliyor. yaşayan biri olarak da sinir olmakta haklısın diyorum

evet tatlım... işte ben de bundan korkuyorum... hadi ayrıldıklarından beri hiç görüşmediler ama ya ararsa sorarsa ne bileyim birşey yaparsa... nişanlıma güveniyorum ama o kadının benim huzurumu bozacağına inanıyorum... yani çok zor bir durum... yaşayacağım ve göreceğim başka çaresi yok... allah sana da sabır versin canım

bu durumda birinci olsaydı ilk eşi zaten ayrılmazlardı öyle değil mi? ki sen onu tanıdın,sonrasında nişanlandın....bu kompleksi yaşamak için geç kalmışsın gibi geldi bana..bunları d üşünceğine neden evlilik hazırlıklarıyla kendini motive etmiyorsun? geçmişi arkanda bırakmadığın müddetçe hiç bir zaman mutlu olamayacaksın bence bunu düşün..o eskiyi silip,seninle temiz bir sayfa açmış belli ki, böyle düşünerek ancak gereksiz yere kendini hırpalarsın...en gibi eşinin ikinci eşi olan ,üstelik beş yaşında çocuğunu da 6 yıldır büyütüp ona anne olmuş çok yakın bir dostum var..o kadar akıllı bir kadın ki, zamanında aldatılmış eşinin bütün kıskançlıklarını bile tolere edebilmiş aralarında ki eğitim farkına da rağmen...sadece ufak bir örnek:34:

bu durumda birinci olsaydı ilk eşi zaten ayrılmazlardı öyle değil mi? ki sen onu tanıdın,sonrasında nişanlandın....bu kompleksi yaşamak için geç kalmışsın gibi geldi bana..bunları d üşünceğine neden evlilik hazırlıklarıyla kendini motive etmiyorsun? geçmişi arkanda bırakmadığın müddetçe hiç bir zaman mutlu olamayacaksın bence bunu düşün..o eskiyi silip,seninle temiz bir sayfa açmış belli ki, böyle düşünerek ancak gereksiz yere kendini hırpalarsın...en gibi eşinin ikinci eşi olan ,üstelik beş yaşında çocuğunu da 6 yıldır büyütüp ona anne olmuş çok yakın bir dostum var..o kadar akıllı bir kadın ki, zamanında aldatılmış eşinin bütün kıskançlıklarını bile tolere edebilmiş aralarında ki eğitim farkına da rağmen...sadece ufak bir örnek:34:

haklısın tatlım... böyle yaparak sadece kendimi hırpalıyorum... yorumun için çok teşekkür ederim... ayrıca arkadaşına da hayran oldum diyebilirim...

evet tatlım... işte ben de bundan korkuyorum... hadi ayrıldıklarından beri hiç görüşmediler ama ya ararsa sorarsa ne bileyim birşey yaparsa... nişanlıma güveniyorum ama o kadının benim huzurumu bozacağına inanıyorum... yani çok zor bir durum... yaşayacağım ve göreceğim başka çaresi yok... allah sana da sabır versin canım

bu biraz da kadının karakteriyle alakalı da olsa illaki huzur bozuyor canım. erkeğin hayatına ikinci bir bayan girmişse ve de ilişkide ciddilerse birden kıymete biniyor. aslında doğru olan hiç lafını sözünü etmeyip karpuz kabuğunu akla düşürmemek :1:

yani aslında bende böyle birşey yoktu hem onun ailesi hem de yakınları böyle düşünmem için tetikliyorlar
canım böyle bir şey olduğunu tahmin etmemiştim..yani durduk yere böyle aklına takılan bir şey olduğunu sanmıştım.. ama şu yazdığını okuyunca bugün üzüldüm.. açıkçası ben de hiç istemezdim böyle birilerinin çıkıp da eski karısını hatırlatmasından..hele de senin yanında..ne kadar saygısız insanlar varmış ya..ayıp yani..geçmiş gitmiş birinin adını senin yanında anmaları hiç hoş değil..

canım ben seni çok iyi anlıyorum,şimdi yepyeni heyecanlar yaşıyorsun ama nişanlın belkide senin kadar heyecanlı değil çünkü tüm bu evreleri önceden yaşamış geçirmiş,ama yapıcak birşey yok o heyecanlanmıyor diye sen ne yapabilirsinki,sadece tadını çıkar, boşver başkalarını düşünme,herzaman önce kendini düşün, sen mutluysan gerisi boş,senin yaptığın kıskançlığa giriyor desem hani nişanlın fotoğrafları falan yırtıyormuş adamın sevmediği belkide nefret ettiği birini neden kıskanıyorsun ki
bide çok özel olmazsa nişanlın neden boşanmış merak ettim,hani o mu istemiş yoksa eski eşi mi boşanmayı istemiş

yani aslında bende böyle birşey yoktu hem onun ailesi hem de yakınları böyle düşünmem için tetikliyorlar
canım böyle bir şey olduğunu tahmin etmemiştim..yani durduk yere böyle aklına takılan bir şey olduğunu sanmıştım.. ama şu yazdığını okuyunca bugün üzüldüm.. açıkçası ben de hiç istemezdim böyle birilerinin çıkıp da eski karısını hatırlatmasından..hele de senin yanında..ne kadar saygısız insanlar varmış ya..ayıp yani..geçmiş gitmiş birinin adını senin yanında anmaları hiç hoş değil..

evet sorma tatlım... bir keresinde hatta benim yanımda nişanlıma arzu (eski eşinin adı) ne yapıyor iyimi konuşuyormusunuz diye sormuşlardı... böyle olaylar olunca insanın içine kurt düşüyor... ama atlatacağıma inanıyorum... çünkü nişanlımı çok seviyorum ve onu kaybetmek istemiyorum... yorumun için teşekkürler canım

canım ben seni çok iyi anlıyorum,şimdi yepyeni heyecanlar yaşıyorsun ama nişanlın belkide senin kadar heyecanlı değil çünkü tüm bu evreleri önceden yaşamış geçirmiş,ama yapıcak birşey yok o heyecanlanmıyor diye sen ne yapabilirsinki,sadece tadını çıkar, boşver başkalarını düşünme,herzaman önce kendini düşün, sen mutluysan gerisi boş,senin yaptığın kıskançlığa giriyor desem hani nişanlın fotoğrafları falan yırtıyormuş adamın sevmediği belkide nefret ettiği birini neden kıskanıyorsun ki
bide çok özel olmazsa nişanlın neden boşanmış merak ettim,hani o mu istemiş yoksa eski eşi mi boşanmayı istemiş

evet kıskançlığa girdiğini biliyorum zaten... işte benim yapmak istediğim de bu kıskançlığı yenmek... eski eşinden anlaşamadıkları için boşanmışlar... daha doğrusu eski eşi pek ilgi göstermiyormuş hep hakaretler ediyormuş herşeye kavga ediyormuş onda var bizde niye yok diye hergün başının etini yiyormuş... nişanlımın o aralar da işleri kötü gidince dükkanları falan kapatınca kız bundan daha çok soğumuş ve 3 kez evden ayrılıp annesinin evine gitmiş... üçüncüsünde nişanlım gideceksen bir daha gelme o zaman demiş kız da zaten ertesi gün boşanma davasını açmış 2 gün içerisinde de tek celsede boşanmışlar... yani ikisi de istemiş boşanmayı...

Back
X