• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci üniversite , bebeğim ve eşim...

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
konumu eğitim bölümüne açmam gerekiyordu biliyorum ama burada daha çok kişi cevaplar diye bu bölüme yazdım.kısa süre de olsa burada kalırsa sevinirim.
arkadaşlar ben üni. mezunu, 10 aylık bebeği olan evli biriyim. şuan çalışmıyorum.yemek fabrikasında çalıştım uzun süre.kpss ye girdim daha önce ama atanamadım.puanım iyiydi ama olmadı. şimdi tekrar össye ( ygs ve lys :)) ) girme düşüncesindeyim, ve kpssye. eşim denizci astsubay, sürekli görevlerde ve ben çoğunlukla yalnızım.eşim sonuna kadar destekliyor.dün netten soruları denedim, puanımı hesaplattım iyi çıktı.yani istedğim bölümler tutuyor ama eksiğim var tabi.sizce şansımı denemeli miyim ? bebeğim çok hareketli ne kadar vakit bulur çalışırım bilemiyorum. e bir de başka yer olursa nasıl gidicem sorusu var tabi.bilemiyorum kafam çok karışık.ben giriyim sınava en iyisi, iyice çalışıp, puana göre değerlendireyim.sizce yapabilir miyim?yapan var mı aranızda? CADIARZU

Şu sıralar benide aynı düşünce aldı Bende 2.ci ünv.sevdasına düştüm bu sene ama benim tek farkım oğlum 1.sınıfa gidiyor.Ayrıca çalışıyorum bu kadar emeğimi bırakıpta gidemem malesef örgün eğitime ben AÖF ye yazılmaya karar verdim ama senin yerinde olsam çalışmıyorsunda bulunduğun ildeki ünv.leri yazardım yada AÖF düşünürdüm.

aöf istemiyorum.hedefim hukuk veya eczacılık. yani ne bileyim.bir arkadaşım var, o biraz da yüreklendirdi.kendisi bekar çalıştı, diyetisyenlği kazandı, o da üni. mezunu. senin puanların daha iyiydi falan diye beni gaza getirdi. ben de bilemiyorum.yani istediğim bölümler kolay bölümler değil, aradan okadar sene geçmiş.27 yaşındayım. ama istiyorum, yani gitmesem bile dondururum, bebeğimle çok zorlanıcam.eşim tayinle gelemez başka il olursa.

vallahi siz heves etmişsiniz ne güzel yolun yarısını bitirmişsiniz bence... devam edin eğitimden zarar gelmez bebeğinize bile ne kadar faydanız olur

benim annemin bir arkadaşı vardı kadınında 7-5-2 yaşlarında 3 çocuğu vardı kadın 45 yaşından sonra össye hazırlandı ve marmara ünv. ilahiyat fakültesine girdi okudu bitirdi şimdi yüksek lisans yapacak, istedikten sonra insanoğlu herşeyi yapar.

ne güzel canım ya. ben de şansımı denemek istiyorum . istedikten sonra olur.benim tek sıkıntım kızım bensiz dakika durmaz kimse de . aileler uzak zaten gelemez. bilemiyorum tek engelim bu.

okumanın engeli ve yaşı yoktur bence...yok şu yaştayım veya yok işim gücüm var demek
bahane insan isterse her şeyi yapar ...denemekde fayda var dedğin gibi sınava hazırlanıp girersin
puanına göre tercih yaparsın bakarsın şehir dışına bile çıkmana gerek kalmaz kızında biraz
daha büyümüş olur çalışsan da bakıcı veya kreş olacak sende okurken bunları yaparsın;)

valla benim kızkardeşim 28'inden sonra tıpa girdi gerçi bekar ama tıp da çok kolay sayılmaz yinede yaşı itibariyle

biz üniversitedeyken bir teyzemiz vardı hukukta üstelik 4 yılda bitirdi valla helal olsun kadına biz beceremedik

hukuk yazarsan derslere devam etmeden bitirebilirsin genelde ders notları satılır kitaplardan takip eder sadece sınavlara gidebilirsin

sağolun arkadaşlar bu yorumlarınız bana daha çok istek ve güç verdi, çok teşekkür ederim :) deneyeceğim, en azından sonra içimde pişmanlık kalmasın.

İstedikten sonra başaramayacağınız bir şey yok,bence hiç vazgeçmeyin kararınızdan.
Bende ikinci üniv.okumak istiyorum,ikinci çocuğu doğurmak istiyorum.ama zamanlama konusunda pek kötüyüm:gitme:

Son düzenleme:
İstersen yaparsın. Bende ikinci üniversitemi okuyorum. 3. düşünüyorum. Aynı zamanda hamileyim. ama kendime güveniyorum, yapabilirim.:nazar:

Ben de istiyorum psikoloji okumayı hem de çok.
Lakin masraflı oluyor eğer çalışılmazsam aynı zamanda..
Ailemi zor durumda bırakmayacağını bilsem, hiç durmam..
Bence deneyin, çok güzel olur. Pek güzel olur.
Allah gönlünüze göre versin.

Benim arkadaşım şu anda okuyor hatta son sınıfta.
Kendisi öğretmen, öğlene kadar okulda.
Akşamları da üniversiteye gidiyor ve oğlu da 1.5 yaşında.
Elbette zorlanıyor ama sistemli bir çalışmayla hepsini hallediyor.
Sen en azından sadece üniversiteye gideceksin.
Bence yapılmayacak bir şey değil tabii yaşadığın şehirde olması kaydıyla.

aöf istemiyorum.hedefim hukuk veya eczacılık. yani ne bileyim.bir arkadaşım var, o biraz da yüreklendirdi.kendisi bekar çalıştı, diyetisyenlği kazandı, o da üni. mezunu. senin puanların daha iyiydi falan diye beni gaza getirdi. ben de bilemiyorum.yani istediğim bölümler kolay bölümler değil, aradan okadar sene geçmiş.27 yaşındayım. ama istiyorum, yani gitmesem bile dondururum, bebeğimle çok zorlanıcam.eşim tayinle gelemez başka il olursa.

İkisi de çok güzel ama ağır eğitimi olan bölümler. Eczacılık daha çok zorlar, hukuku derslere devam etmeden de bitirebilirsiniz. Yine de hangisine daha çok ilginiz varsa onu seçmenizi tavsiye ederim. Meslek olarak ikisinin de önü açık.

Ben ikinci örgün lisans eğitimine başladım, yıllardır düşünüyordum sonunda harekete geçtim. İşime şimdilik ara verdim, uyum sürecindeyim... Geçe bıraktığım için kendime kızıyorum bazen. Çocuk düşüncesi olmasa üçüncü üniversiteyi de okumak istiyorum(gönlümdeki mesleğin eğitimi çok ağır, çocukla beraber sürdüremem, kendimi biliyorum...). İlgi alanlarım çok geniş ve yaşı hiç sorun etmiyorum.

Siz de mutlaka bir adım atın, hazırlanıp sınava girin. Yaşı kesinlikle problem etmeyin.
Şimdiden başarılar dilerim.

Back
X