- 24 Mart 2009
- 3.258
- 4.547
- 658
Merhaba hanımlar sikintima hemen geçmek istiyorum.insanları kırmaktan çok üzülen bir insanım.ince düşündükçe de ben üzülen taraf oluyorum.insan ilişkilerinde ne yapmam gerektiği konusunda arada kalıyorum.örnekler çok ama bir kac tane paylaşalım.isyerine temizlik görevlisi girdi.yanlız bu kadından önce başka kadın çalışıyordu müdür onu istemeyip kendi tanıdığı bu kadını aldı.haliyle önceki kadına haksızlık oldu.yeni kadın iş bilmeyen ve isyerine uygun g iyinmeyen ( dekolte )maddi durumu kötü cocugu olan bir kadın.temizliği insan ilişkileri kötü ilk iş crubesi olmayan biri.eski kadın çalışkan iş disiplini tam yani iş için çok doğru bir kadındı.çalışanlar yeni kadını beğenmedi ve patronla konuştular.eski bayan için bende aynı şekilde arkadaşlarla düşüncemi dile getirdim.neyse patron bizi iplemeyince arkadaşlar yeni kadına kötü davrandılar aslında pes ettirmeye çalıştılar.ben de bu olayın onunla alakası olmadığı için ve ilk is tecrübesi olduğu için olması gerektiği gibi resmiyette ama nazik davrandım.sonra bu kadın la ilgili müşteriler şikayette bulununca kadın ve diğer çalışan ve müşteriler arasında tartışma çıktı.kadın yeter artık herkes benim üstüme geliyor gibisinden sinir krizine benzer bişey geçirdi ve etrafa vuranlar ayrılıp bayilmalar sakinleştirmeye çalıştıkça dellendi.tabi benim yanumda yapti bu hareketleri digerlerinin yaninda tartisti ben odama goturdum konusmaya calistim sakinlestirmeye cunku en yetkili bendim diger yetkili calisanlar gelmemusti henuz.musterilerle tartisinca kontrol altina almak istefim.tabi diger yetkililer gelince sakinlesti zaten hep benim yanimda horozlanirlar yuzim yumusak ya.neyse patron geldi ben o kadar uğraşmaya rağmen sakinlesmedigim için kriz anını yönetmiyor gibi oldum.daha sonra özür diledi tüm çalışanlardan ama ben çok kırgın olduğumu ve ona kizdigimi söyledim patronun yanında .daha sonrada artık ona guvenmedigimi ve çalışmasını istemediğimi söyledim.şimdi kızlar soruna gelirsek ben diğerleri gibi geçmiş kadının kinini tutamadım .saygı çerçevesinde olması gerektiği gibi davrandım.ama üzülen taraf ben oldum benim yüzü yumuşak görüp dellendi.ama kötü davrananlara gayet çekinerek hareket etti.bu bir örnekti.ne zaman birine iyi davransam kullanılıyor ve ya h aketmedigim şeyler yaşıyorum üzülüyorum.ne zaman birine kötü davransam saygı görüyor ama vicdan yapıyorum.Kotu favranmak zor değil yaparimda ama vicdan beni kemiriyor.ne yapmalıyım bu iş örneğiydi.ben hayat için soruyorum