tatlım hiçte dert etme bunu yani sadece senin ortamında böyle insanlar yok değil. insanoğlunun yaradılışında bu var nefsin esiriri olanların acınası durumları bu malesef.
okul ortamında, iş hayatında, akrabalarında, hatta evlendikten sonra eşinin ailesinde bile bu tarz insanları göreceksin.. bunu yani ileriyi görmek için müneccim olmaya hiçte gerek yok.. melek dediğin bunu asla yapmaz arkamdan iş çevirmez kendime güvenmem ona güvenim sonsuz dediğin kişiler çok geçmeden bu düşünceleri sözleri sana attığı kazıklarla yutturur..
kimseye güvenmiyceksin. ve aranda herzaman samimi de görünsen bir mesafe olacak.. ilerde evlenirsen eşinle bile yüzgöz olmamaya özen göstermelisin.. ha böyle söyleyip insanlarla arama sınır koyup asosyal mı olayım diyebilirsin onu kasdetmiyorum kesinlikle ama gerçekler de bu ve klasik bir laftır ama doğrudurda bu söz; gerçeklerde insana acı verir..
25 yaşındayım koca karı lafları gibi nerden bu kanıya vardın dıyebılırsın ve acıdırki bu kadar kısa süre de insanları tanıdım.. okuldan sonra kimseyle görüşmiycem sözüne gelince de inan canciğer dediğin kişiyle bile bir müddet sonra sen istemesen bile farketmeden uzaklaşacaksınız. bunların hepsini tecrübeyle, yaşayarak sana yazıyorum..
sana bir tavsiyem kimseyle kötü de olma canciğer kuzu sarması da.. hiçbir lafın altında kalma kavga tarzında değilde uygun bir lafla cevabını suratlarına yapıştır.. senin hakkında duyduğun dedikoduları da ima ederek herzamn yüzlerine vur.. hatta başkaları hakkında senin yanında konuşurlarsa yanlış bir hareket yaptığını tereddütsüz söyle
onlar okul sonunda yabancılardan, hiç tanımadğım insanlardan farksız durumda olacak neden onlar için kendimi kasayımki diye hafızanı sürekli bu tarz düşüncelerle yokla.. ve kendinden değerli hiç kimsenin olmadığını neden onlara karşı pasif kalacağım diye düşün..