ikiyüzlü insanlar..:((

bilemembremen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
46
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar.benim en büyük derdim bulunduğum ortamda riyakar insanların fazlaca olması.:(( bu beni aşırı rahatsız ediyor. okul bitince görüşmeyeceğim elbette ancak dünya iyilerle dolu değil maalesef. kısacası başkalarınınnın arkasından konuşup suratlarına gülen artniyetli insanlara karşı, nasıl davranmak gerekir.nasıl hareket etmeliyim.okul açılacak 1 hafta sonra kara kara düşünüyorum.çünkü gördüğümde tüylerim dikken diken oluyor.insanlara aldırış etmemeyi nasıl öğrenicem ben:(

merhaba arkadaşlar.benim en büyük derdim bulunduğum ortamda riyakar insanların fazlaca olması.:(( bu beni aşırı rahatsız ediyor. okul bitince görüşmeyeceğim elbette ancak dünya iyilerle dolu değil maalesef. kısacası başkalarınınnın arkasından konuşup suratlarına gülen artniyetli insanlara karşı, nasıl davranmak gerekir.nasıl hareket etmeliyim.okul açılacak 1 hafta sonra kara kara düşünüyorum.çünkü gördüğümde tüylerim dikken diken oluyor.insanlara aldırış etmemeyi nasıl öğrenicem ben:(

ben bu devırde dostlugun olduguna ınanmıyorum...aran iyiyken ii bozulunca butun sırlar meydana cıkıyo al sana rezıllık ve uzuntu kımseyle özel muhabbetlere gırme birini cekıstırıyosa sana sen yorumsuz kal yorum yaptıgın an suclu sen olursun kısaca uzak dur zararlı olabılecegını dusundugun kısılerden okuluna odaklan

Ben de nefret ederim ikiyüzlü insanlardan ve çok da rahatsız olurum ama artık bazı şeyleri sineye çekmeyi ve umursamamayı öğrendim. Bunu da daha iyimser bir bakış açısı kazandıktan sonra başardım. Herkesi olduğu gibi kabullenmeyi öğrendim. Aklımı, fikrimi başka şeylere yoğunlaştırdım, düşünmemeye çalıştım o insanları. Ve yanlarındayken ben de onlara uydum. Gülümsedim, konuştum, güldük, eğlendik görmezlikten geldim. İyi taraflarına odaklandım o insanların. Dediğin gibi okul bitince görüşmeyeceğim ben de o kişilerle ama her şeye rağmen kimseyi değiştiremeyeceğimi anladığım için anın tadını çıkarmaya bakıp, iyi yanlarını görmek için çaba harcıyorum o insanların. Bu kadar büyütme ve dert etme kendine bence.

bu sordugunu 31 yildir bende ugrastim bulamadim..tek suclu ailem.. benim bu kadar dürüst ve saf diyelim artik yetirtirmeselerdi..ama huy cikmiyor can ciksada..ben tek careyi cevremdekileri temizleyerek buldum.. fazla insanim kalmadi..zaten gerek te yok..okul durumun varsa hala sende herkesle samimi olma, konus ama icini sakinnn ama sakinnn acma..hele dostum dediklerine..aman haaa.. ben unv den kimseyle görüsmüyorum kacyil oldu mezun olali.. hic bir aile temiz dürüst cocuk yetistirmemis.madi manevi iligimi kuruttular..simdiki aklim olsaydi hayatalrinda kara bir ani olurdum ama salaktim o zamanlar..salakk..

Aynı şekilde . 1 hafta sonra açılıyor . Ben geçenn sene kaldığım yurtta kalmaacağım bi nebze olsun ortamımı değiştirmiş oldum aslında .
Diğerleriyle de merhaba merhaba . Dedikodu yapılırken tepkisiz kal . Ben ayıp değil mi 5 dk önce kardeşim diyordunuz dediğim için kötü oldum çünkü . Bence ben mantklısı bir kaç yakın arkadaş edinip belirli çerçevelerde onlarla olmak sadece . Annem hep der senn eyanında başka arkadaşının dedikodusunu yapıyorsa başkasının yanında da snn dedikodunu yapar diye

tatlım hiçte dert etme bunu yani sadece senin ortamında böyle insanlar yok değil. insanoğlunun yaradılışında bu var nefsin esiriri olanların acınası durumları bu malesef.

okul ortamında, iş hayatında, akrabalarında, hatta evlendikten sonra eşinin ailesinde bile bu tarz insanları göreceksin.. bunu yani ileriyi görmek için müneccim olmaya hiçte gerek yok.. melek dediğin bunu asla yapmaz arkamdan iş çevirmez kendime güvenmem ona güvenim sonsuz dediğin kişiler çok geçmeden bu düşünceleri sözleri sana attığı kazıklarla yutturur..

kimseye güvenmiyceksin. ve aranda herzaman samimi de görünsen bir mesafe olacak.. ilerde evlenirsen eşinle bile yüzgöz olmamaya özen göstermelisin.. ha böyle söyleyip insanlarla arama sınır koyup asosyal mı olayım diyebilirsin onu kasdetmiyorum kesinlikle ama gerçekler de bu ve klasik bir laftır ama doğrudurda bu söz; gerçeklerde insana acı verir..

25 yaşındayım koca karı lafları gibi nerden bu kanıya vardın dıyebılırsın ve acıdırki bu kadar kısa süre de insanları tanıdım.. okuldan sonra kimseyle görüşmiycem sözüne gelince de inan canciğer dediğin kişiyle bile bir müddet sonra sen istemesen bile farketmeden uzaklaşacaksınız. bunların hepsini tecrübeyle, yaşayarak sana yazıyorum..

sana bir tavsiyem kimseyle kötü de olma canciğer kuzu sarması da.. hiçbir lafın altında kalma kavga tarzında değilde uygun bir lafla cevabını suratlarına yapıştır.. senin hakkında duyduğun dedikoduları da ima ederek herzamn yüzlerine vur.. hatta başkaları hakkında senin yanında konuşurlarsa yanlış bir hareket yaptığını tereddütsüz söyle

onlar okul sonunda yabancılardan, hiç tanımadğım insanlardan farksız durumda olacak neden onlar için kendimi kasayımki diye hafızanı sürekli bu tarz düşüncelerle yokla.. ve kendinden değerli hiç kimsenin olmadığını neden onlara karşı pasif kalacağım diye düşün..

ben de önceden meraba meraba dan daha ileri gitmiyodum,saf büyütmüş annemler beni bilmiyorum belki küçük yerde yaşadığımızdan. kazıkları yiedikçe artık onlar gibi davranıyorum yüzlerine gülüyorum arkalarından onlar gibi iş çeviriyorum dişe diş göze göz:47:

tatlım hiçte dert etme bunu yani sadece senin ortamında böyle insanlar yok değil. insanoğlunun yaradılışında bu var nefsin esiriri olanların acınası durumları bu malesef.

okul ortamında, iş hayatında, akrabalarında, hatta evlendikten sonra eşinin ailesinde bile bu tarz insanları göreceksin.. bunu yani ileriyi görmek için müneccim olmaya hiçte gerek yok.. melek dediğin bunu asla yapmaz arkamdan iş çevirmez kendime güvenmem ona güvenim sonsuz dediğin kişiler çok geçmeden bu düşünceleri sözleri sana attığı kazıklarla yutturur..

kimseye güvenmiyceksin. ve aranda herzaman samimi de görünsen bir mesafe olacak.. ilerde evlenirsen eşinle bile yüzgöz olmamaya özen göstermelisin.. ha böyle söyleyip insanlarla arama sınır koyup asosyal mı olayım diyebilirsin onu kasdetmiyorum kesinlikle ama gerçekler de bu ve klasik bir laftır ama doğrudurda bu söz; gerçeklerde insana acı verir..

25 yaşındayım koca karı lafları gibi nerden bu kanıya vardın dıyebılırsın ve acıdırki bu kadar kısa süre de insanları tanıdım.. okuldan sonra kimseyle görüşmiycem sözüne gelince de inan canciğer dediğin kişiyle bile bir müddet sonra sen istemesen bile farketmeden uzaklaşacaksınız. bunların hepsini tecrübeyle, yaşayarak sana yazıyorum..

sana bir tavsiyem kimseyle kötü de olma canciğer kuzu sarması da.. hiçbir lafın altında kalma kavga tarzında değilde uygun bir lafla cevabını suratlarına yapıştır.. senin hakkında duyduğun dedikoduları da ima ederek herzamn yüzlerine vur.. hatta başkaları hakkında senin yanında konuşurlarsa yanlış bir hareket yaptığını tereddütsüz söyle

onlar okul sonunda yabancılardan, hiç tanımadğım insanlardan farksız durumda olacak neden onlar için kendimi kasayımki diye hafızanı sürekli bu tarz düşüncelerle yokla.. ve kendinden değerli hiç kimsenin olmadığını neden onlara karşı pasif kalacağım diye düşün..

evet kesinlikle yaşayarak öğreniliyor herşey ve olgunlaşıyorsun zamanla. amann dert etme denilebicek kadar basit bi mevzu belki ama gerçekten birini gördüğünde tüylerin diken diken oluyosa kendi içimde halletmem gereken , aşmam gereken bazı şyler var diye düşündüm ve sizlerede danışmak için bu konuyu açtım.

canım her harfine katılıyorum. değmiyo. çok emek harcadım ben onlar için. ama çok bencillikler ve riyakarlıklarla karşılaştım.birinin annesi bile bencilliğinden şikayet ederdi kızının. ailesine karşı böyleyse ....:53: neyse işte kimsenin yüzüne bişey vurmaya niyetim yok ya. ben pek yanaşmıcam yanlarına , ortak arkadaşlarımız fazla elbet aynı ortamda bulunucaz ancak çok samimi olmayacam. sevmediğim birinin yanında laylay lom pek yapamıyorum. bakalım ne olacak :75:

Back
X