İkiz anneleri hamileyken saçını boyatan varmı?

candanote

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
2.169
1.059
448
Kizlar aranizda hamilelikte sacini boyatan oldumu ?

ben boyatmadım ama arkadaşlarım hep boyattılar. kimi doktor hiç boyatma diyor ama bir çoğu da ilk üç ay boyatma sonra boyatabilirsin diyor.
ama bazı okuduğum yazılara göre de tam kanıtlanamamış olsa da bebeklerde ileri zamanlarda katarakt olma riskini arttırıyormuş...

Ben beyazlarıma saç maskarası aldım kapatıcı gibi bi şey sanırım 3aydan sonra biraz boyarım çünkü şakaklarımda sadece beyaz var o kısma sürerim o kadar..

ya bende kararsiz kaldim.gecen bir video izledim bir doktor dediki ona bakarsaniz sacimizi yikadigimiz sampuanlardada kimyasal madde var o zaman onlarida kullanmamamiz lazim..mantikli geldi sonucta amonyaksiz organik boya nadil bir zarar verebilirki bebege?? doktorumada sorucam ama fikrinizi almak istedim...

Sorunca yazar mısın buraya..

Ben ilk hamileliğimde 4.5 aylıkken boyatmıştım, doktorum izin vermişti. Ancak şimdi ikizlerime hamileliğimde boyatmadım, çünkü ikiz gebelik zaten zorlu bir süreç daha da sıkıntılı hale getiremem.

Ben de bu hamilelikte saç boyatma işini çok düşünmüştüm ve soruşturmuştum ama net bir sonuca ulaşamadım çünkü kimse kesin zararı yok diyemiyor. Organik boyalar da bile daha az miktarlarda da olsa kimyasal madde var aksi takdirde sadece bitkilerle saçı kalıcı şekilde boyamak mümkün değil. Birkaç kadın doğum doktoruna sordum onlar da zararına dair kesin kanıtlanmış bir araştırma olmamakla birlikte boyatmasam iyi olacağını söylediler. İlk üç ay zaten en hassas dönem ilk aylarda daha hassas davranmak gerek. Valla ben şampuanı bile yves roche den bitkisel bazlı bir şampuan aldım ( bebeklere de kullanılabiliyormuş hatta) Duş jellerini bıraktım hamileyken sadece beyaz sabun kullandım. Makyaj yapmayı bıraktım. Hiçbirşey bebişlerin sağlığından daha önemli değil, 9 ay da bakımsız olayım önemli değil.

Nasıl bi boya peki ben henüz 3ayıgeçmedim..beyazlarım önlerde sadece o kısma değdiricem ben de bi sorcam doktoruma bakim ne dicek..
canim hangi marka dedi esim loreal dedi tamam sorun yok dedi yani anladigim kadariyla kalitesiz boyalar daha cok kimyasal iceriyor .ama ben loreal degil bitkisel amonyaksiz bir boya alicam en dogrusu onlar cunku..sende sor tabi doktoruna.ilk 3 aydan sonra cogu izin veriyor seninki ne der bilemem tabi...benim on ve sag tarafta toplu halde tutam halinde bayazlasmis kisimlar var onlar olmasa boyamama gerek kalmazdi ama o beyazlar cok cirkin gozukuyor gercekten yasindan 10 yas buyuk gozukuyorum boyle...bu son zamanlarda kimle karsilassam sokakta direk saclarimin o kismina bakiyor canim sikiliyor valla.doktor izin verdi boyuycam ben...

Merhaba kizlar bu konuyu bende cok arastirdim doktorlarda kendi aralarinda ikiye bölünmüs durumda.beyazim cok olmasina ragmen ben boyatmamayi tercih ettim.hamileligi gectim emzirirken bile sac boyandiginda kimyasallar süte geciyormus.ayrica bitkisel boyalarin icinde de kimyasal varmis..ama en tehlikelisi ojeymis kizlar toksik maddeler direkt bebegd gidiyormus bilginize

Aynen benim de öyle..amonyaksız al kokmuyomuş..bi arkadasım boyadı 2 bebeğinde de yası da 38di maşallahı var çocukların..

bende 14.haftada sadece şakak kısımlarından boyatmıştım zaten siyah oda çok belliydi .ama drumda boyatabilirsin dedi sorduğumdA ona göre boyattım.komple boyatmadım ama yinede :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…