İkiz anneleri hep cılız doğurur sözünü çürütelimmm lütfenn

asiii8837

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
497
1
0
Konya
slm arkadaşlar ben 15 haftalık ikiz gebesiyim maalesef beni her gören sen cılız cılız doğurusun dio hepsini boğmak istiyorummm kayınvalidem hele görümcem de hamile onun son aylrı ii ce şişti kızım tombiş tombiş doğuracak sen kedi yavrusu gibi doğuracan diooo allahımmm çıldırtadack bu millet beni kurban olayım şuraya 3 kilonun üstünde sağlıklı doğurmuş ikiz annelri bir şeyler yazın ne olurr ne yapayımda bebklerim hem sağlıklı hem tombiş doğsunnn inanın deli ediyolar benii şunu yemezsen çocuk büyümez süt içmezsen çocuk kedi gibi olurr hayret milletin derdine bakkk

ben bulantılardan dolayı doru dürüst beslenemedim malesef ve 7. ayımka kadar hiç alamadım nerdeyse.. toplam 13 kg la bitirdim gebeliğimi beni gören ayyy senden 2 şer kilo çıkmaz bile diyolardı... bunalıma girmişdim resmen. ama3.050 gr bi kızım 2.220 bi kızım doğdu üstelik 35+5 de doğmalarına rağmen... hamdolsunçokda sağlıklı doğdular.. takılma bunlara elinden geldiğince dikkatli beslken yeter ben günde 2 bardak süt içiodum düzenli...

kizlarim 34+4 de hemde biri 3.040 diger kizim 2.840 dogdu.hic kuveze girmediler allaha sukur cok saglikliydilar.hic canini sikma senin ve onlar icin olmasi gereken kiloda dogacaklar insallah beslenmene dikkat et yinede ben iyi beslenmistim.

ben 3 kilonun üstünde doğurmadım ama yinede yazayım bide neden 3 kilo üstü anlayamadım. ikiz gebeliklerde kilodan çok bebeklerin zamanında ve ciğer gelişimi tamamlanmış olarak doğması önemlidir. yani yavrular sağlıklı olsun kilo zaten alıyorlar.zaten ikiz gebeliklerin en iyi gideni en fazla 37 haftada doğuruyor. çevremde bu tarz konuşan insan olmadı ama olsaydı kötü bozardım....bu sitede takip ettiğm kadarıyla 3 kilo üstünde doğuran yok gibi. ancak diyabetik anne çocuğu kilolu doğar o bebeklerdede ciddi sağlık sorunları olabilir. ben 35+3 te 2420 ve 2500 gr olarak iki kızımı dünyaya getirdim gayet sağlıklı doğduklar küveze girmediler...gebeliğimin ilk 4 ayı hiç birşey yiyemedim çünkü kusuyordum.5. aydan sonra hergün 1 yumurta,300 cc süt ve bir muz mutlaka yedim..protein ağırlıklı beslendim...13 kilo ile doğuma gittim. bence senin haftaların bunları düşünmek için erken sen gıda alımına, dinlenmene dikkat et protein ağırlıklı beslen ve etrafındakilerede çok takılma.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

canım ben 38 .haftada dogum yaptım benım kayınvalıdemde 9 ay boyunca ımalı ımalı ınsallah kuveze gırmezler premature olmazlar deyıp durdu dogumumu kameraya cektık orda bıle cocukları goturdulerı arabayı kuvez zannettı kuvezmı bu deyıp duruyodu seyredıp seyredıp guluyorum sımdı benım kızım 3060 kızım 2850 dogdu sana tavsıyem bol bol taze sıkılmıs meyva suyu tuket ben gunde 3 kere portakal suyu uzum suyu havuc suyu ıctım ve her aksam 1 kase yogurt yedım ve tabı bırde kırmızı et ye onunda faydası var sımdılık bunlar canım ve ne olursa olsun kafana takma.ben hamılelıgımın basından berı gorursunuz 3 kg dogurucam demıstım allahımın ıznıylede oyle oldu.

ikiz gebelikte3 kg doğurmaktan daha önemlisi düşük ve erken doğum yaşamadan sağlıklı doğurmak bence.Süt içtim,ceviz,muz,fındık,vitamin ne gerekiyorsa tükettim ilk 4 ay kanamalar yaşadım sonraki 3 ay hep evde yattım 28.haftada suyum geldi erken doğum yaptım 1050gr ve 1150gr iki kedi yavrusu doğurdum lütfen büyük konuşmayın insanın başına herşey gelebiliyor

slm arkadaşlar ben 15 haftalık ikiz gebesiyim maalesef beni her gören sen cılız cılız doğurusun dio hepsini boğmak istiyorummm kayınvalidem hele görümcem de hamile onun son aylrı ii ce şişti kızım tombiş tombiş doğuracak sen kedi yavrusu gibi doğuracan diooo allahımmm çıldırtadack bu millet beni kurban olayım şuraya 3 kilonun üstünde sağlıklı doğurmuş ikiz annelri bir şeyler yazın ne olurr ne yapayımda bebklerim hem sağlıklı hem tombiş doğsunnn inanın deli ediyolar benii şunu yemezsen çocuk büyümez süt içmezsen çocuk kedi gibi olurr hayret milletin derdine bakkk

Kedi gibi,cılız cılız hiç hoş tabirler değil bunlar:olmaz:,birce arkadaşıma katılıyorum kesinlikle kimse büyük konuşmasın ben 2 kilo tek bebek doğuran bayanlarda gördüm önemli olan zamanında ve sağlıklı kucağına almanız bebekleri....bence bu tarz tabirleri kullanıp insanın canını sıkmaya çalışan kişilerin içinde kıskançlıktan başka birşey olduğunu düşünmüyorum neden mi ikiz yada üçüz taşıyıp doğurmak hele ki birde büyütmek her yiğidin harcı değildir de ondan Allah bu güzelliği ve ayrıcalığı bize sunmuş o yüzden şükredip söylenenlere kulak tıkamak en güzelikaydirigubbakcemile2 Arıca mesela ben hamilelik öncesi 48 kilo 34 beden giyen biriydim pardon da benim gibi olan ve ikiz taşıyan arkadaşlar kalkıp 3er 4er kilo iki tane bebek nasıl doğurabiliriz ki...biraz iriysen içinde bol bol yer varsa bebeklerini belki 3 kilo yaparsın ne biliyimakannehir

anlamıyorum ben bu kayınvalideleri yaaaa..sağlıklı olsun demiyorlarda kilolu olsun diyorlar... sen dinlen ve beslemene dikkat et canım..karbonhidrattan uzak dur...bizim gibi çok kilo alma....günde 3 bardak portakal suyu içtim ben 9 ay... balık ve etimi hafatada en az birer kez yedim.... bebeklerin kilosuna gelince biri 3 kg diğeri 2.600 kg ....38.haftada doğum yaptım.. küvez müvez gmrmedik..celestonda vurulmadım..ama 7.aydan sonra yemek yapıp yemek hariç hiç ayağa kalkmadım... 7.aya kadarda temizlik gibi yorucu işler yapmadım...bence hedefin kilolu bebek değil.sağlıklı bebek olsun... o nedenle 36-38 haftalara gelebilmelisin çünkü ikiz gebelikte erken doğum çok görülür

daha uzun yazmak isterdim ama vaktim yok..öncelikle başlık çok itici,CILIZ ne demek ya..insan yavrusuna bu lafı yakıştırmamalı..bizim bebekelrimiz keyfinden CILIZ doğmuyor arkadaşım,erken doğuyolar..çok erken başlıyorlar hayat mücadelesine..hem önemli olan kilo değil,sağlıklı olmaları...

arkadaşlar öncelikle güzel kilolarını paylaşan arkadaşlarımı kutluyorum,fakat topiği açan arkadaşımın düşüncesine katılamyorum,
nedir bu hırs yaaa,
bugün cılız mış,
yarın geriymiş,
öbürgün karnesi şuymuş,buymuş,
biz anneyiz,
yarış atı matığına şimdiden bürünüyır ve büründürüyoruz,
lütfen sadece sağlık ve mutluluğa güdülenelim,
çocuklarım kedi gibiydiler evet,hatta fare gibiydiler,neye benzyirseniz o gibiydiler,
fakat 1 yaşına geldik,biri 10 kilo biri 12 nolcak şimdi,
gururmu duyayım kendimle,asla,
sağlık olsun,mutluluk olsun arkadaşlar...

benim 37.haftada kızım 3005 oğlum 2965 doğdu küveze girmediler.bende son ana kadar herşeimi yaptım işimde çalıştım.bir defa bulantımda olmadı kusmadımda

sağlığını düşünmüyorlarda kilosunumu düüşünüyorlar ne geri kafalılık,ne kendini bilmezlik,ne cahillik,daha yazacak çok şey var ama yüzlerine söylemek lazım....hiç muhatap olma dilenmene ve bebklerine odaklan kimseyide işine karıştırma arkadaşım.....allah hayırlı sağlıklı evatlarını kucağına almayı nasip etsin....
cahil insanlar değiliz okuyoruz uyguluyoruz.... ben 14 kilo aldım 38 haftada doğum yaptım allaha şükür 2540 ve 2830 kg 2 tane sağlıklı evladım oldu gerisi traş....

bazı arkadaşlarım beni yanlış anlamışş ben cılızz mantığı ile gitmiyorum farkındaysanız çürütelim bu tezi dedim tabiki herşeyden önce arayarak bulunmuş hasretle yolu gözlenmiş iki bebek bekliyorum o yüzden bu şansı yakaladığım için rabbime şükrediyorum allahım herkese nasip etmezz iki tane birden yavruyu bu yüzden çok şanslıyımm ama dediğim gibi bazı insanları benin çocuklarım acılız ve kedi yavrusu demedi hiç hoş değil ve hazmedilemez bir anne adayı olarak benim içind een önemlisi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak yavrularımı cevap yazan herkese çok teşekkür ederimmm hepinizden allah razı olsun

arkadaşım millete ne bakıyorsun sen .....kilosundan önce sağlıklı taşımayı güzel güzel hamilelik günlerini geçir.....
ikiz gebelik yaşayanların yüzde 80 zor geçiriyor gebeliğini....

ben hamileliğim boyunca hiç doğru düzgün beslenemedim...
doğuma gidene kadar , kustum ....etmiş sütmüş,meyveymiş yiyemedim bile...

ama 33 +2 doğurdum 2440 2330 haftasına göre çok iyi bir rakamdı...
ama yaşadııklarımı bana sor.....

kilolu değil sağllklı taşıyıp sağlıklı doğurmayı düşün cnm

aynen öyle dırımın dediğ gibi yaşadıklarıma bak sen boşver kıloyu canım takılma bunlara bende 33.haftada doğum yaptım su azlığından bırı 2500 diğeri 2100 iki erkek canım.hamılelığim boyunca hıç sıkıntım olmadı doğumdan sonra 28gün hastande kaldık konya eğitim araştırma da o 28 günü hiç unutamıyorum hasta hasta daha dinlenemeden dogumun ertesı günü ayağa kalkıp iki çocuga küvezde baktım delırecektım neredeyse öldük öldük dirildik evlatlarımızı eve getırebılecekmıyız düşüncesiyle evladımın biri menenjit mikrobu kaptı hastande diğeri yoğde yoğun bakımdaydı ondan hiç umut yoktu doktorların demesı annesı sen sadece dua et gerısını allaha bırak buradan sağlam çıkan çocuklarımızda oldu vefat edenlerde.....bunu duydugumda hüngür hüngür ağlamıştım evet ömerımın yanında çok vefat eden bebekler oldu gözümün önünde ben bebiğimi emziriyorum yanı basımda küvezin içinde ölü bi bebek.....psikolojim bozulmuştu artık ve üzerınden neredeyse 1 yıl geçti ben hala o izleri taşıyorum en önemlısı evlatlarım benımle onun mutluluğu var işte

iki sıpam da 2 kilonun altında doğdular..
2 hafta küvezde kaldılar..
şu an düzeltilmiş 2 aylıklar,kronolojik ekimin 2 sinde 4 aylık olucaklar..ikisi de 5,5 kilolar...

arkadaşım en başta sen bunları kendine dert etmemeye bak bence. hırs yapıp kilolu çocuk doğurmaya çalışacağına her denileni takmadan , rahat bir hamilelik geçirmeye bak. Boşver çevrendekileri konuşsun dursunlar çürütme bu tezi.. zaten çürütemezsin .ikizlerin bilimsel çalışmalarla açıklanmış ortalama kiloları belli..Bebeklerinin sağlıklı doğmaları 3 kilonun üstünde doğmalarından daha önemli..

benim bebeklerim 35. haftada 2380-2170 doğdular ama sağlıklılardı ciğer gelişimleri felan herşeyiamdı küvöze felan girmediler sağlıkla aldık evimize geldik hala zayıflar mesela çocuklarım iştahsızlar özellikle kızım hala 6.5 kilo ama sağlıklımı sağlıklı maşallah önemli olan o kimseyle yarıştırmıyorum çocuğu benle dennk olanlar hatta benim bebekleirmden küçükler bile daha kilolu olsun herkese maşallahh
benim için hasta olmasınlar yeter gelişimleri normal düzeyde gitsin yeter motor hareketleirni zamanlı yapsınlar yeter
inan ağzı olan konuşuyo kaynana eltigörümce herkes bişi söylüyo onları takarsak ohooo ohooo

onemlı olan saglık bence kafana takmana degmez kayınvalıdeler veya cevre herseyı söler.........ne onemı var söylenen herseyı taksaydıkkk ooooo yasanmaz bu dunyada sen ıyı ol bebegın ıyı ols zayıf dogsun ne cıkar beslersın dogunca ınşş bol bol......sen söylenelere gul ve gec .....dua et saglıkla gelsınler ......bu tez curumez bı kere cogul gebelıkler her zaman rısk tır .....curutmek gıbı bı derdı kımsenınde olmadı ama kılolu douaranlarda nadıtren olsada var masallah onlara derım ama saglıkla gelsın butun bebeklere coooook sukur derım........dınlen ve uzme bebıslerı sen ne yesen ye onlar alıcakları kadar alır...yınede guzel beslen ....rabbım kolaylık versın

bıde dert dogmalarıylada kalmıyoo ay bu daha mı zayıf yoksa sen bubu dahamı cok sevıyoon ne buna az mı verdın ya bunu cok yedırdın hala aynı seyler....sımdıde herbırını bırbırlerıyle olçuyooolar yaaa sankı aynı makıneden cıkmış cıvcıv yavruları ........anne bılır herseyı bırakın yaaa ...................

Back
X