Ikiz bebek bekleyenler bana yardimci olabilirmi...

dbenrais

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
273
0
46
İsviçre
arkadaslar ikiz bebek bekleyenlerden cektikleri zorluklari, dogumun normal yada sezeryanmi, beslenme, bebislerin kilolari dogumda...bide bu ikili test yaptiranlar nasil gecti yaptirmali yada yaptirmamalimiyim?

kaç haftalıksın canım, kaçıncı gebeliğin,yaşın kaç..,biraz bilgi verirsen daha aydınlatıcı olur..ikili veya üçlü test yapılmıyor canım ikizlerde,yaptıran var ama ben yaptırmadım..yanlış sonuçlar çıkabiliyor..

arkadaslar ikiz bebek bekleyenlerden cektikleri zorluklari, dogumun normal yada sezeryanmi, beslenme, bebislerin kilolari dogumda...bide bu ikili test yaptiranlar nasil gecti yaptirmali yada yaptirmamalimiyim?

tek gebeliğe göre tabiki ikiz gebeliğin zorlukları var en basiti şuan taşıması bile bazen güç gelebiliyor yeri geldiğinde ikiz gebelikler sezeryanla doğum yapıyorlar normal doğum istesende olmuyor, henüz bebişlerim dünyaya gelmedikleri için kaç kilo olurlar onu bilemiyorum şuan için beslenme konusuna gelince benim dr. çiğ et (salam, sucuk vs.) ve asitli içecekleri yememem gerekitğini söylemişti çay, kahve az miktarda tüketebilirsin dedi bunlar dışında herşeyi yiyebiliyorum balık haftada bir kez sütü yarım kilo günde içiyorum böyle yani.. bana ikili ve üçlü test yapılmadı zaten yapılsada doğru sonuç vermeyebiliyor ama yaptıranlarda var elbet ben direk ayrıntılı ultrasyona girdim o kadar umarım yardımcı olabilmişimdir..

Vallahi arkadasım taşımasıda zor bakmasida hakikaten sabır ve özveri gerektiriyor her adımı,çok büyük bir ayrıcalık ama millet hoplaya ziplaya hayattan kopmadan hamilelik geçirirken tek bebekle,bizler adım adım yürüyerek yada son aylarımızı yataktan kalkmadan geçiriyoruz,geçirdik...ve genelinde erken dogum,kuvoz maceralarimiz var maalesef ama oyle iste......ve erken dogum olduğu için bebek kilolarida düşük oluyor....kuzucuklar doğduktan sonrada nasıl bakicazla birlikte bakıcı,anane,babanne yardımıyla çoğul yasama geciyosun...benim doğumum sezeryan oldu ikizleri normal doğuran pek nadir..34 haftalık doğurdum bebeklerim 2 kilo civarlarında doğdular yaklaşık 12 gün kuvozde kaldılar,ikili yada üçlü test yaptırmadım çünkü dr'um doğru sonuc vermeyeceğini düşündüğü için istemedi......

tek gebeliğe göre çok çok zor.. 6.aydan sonra hiç evden çıkmadım desem yeri var. sadece doktora ve evinde yatabileceğim kişilere... hiç bir test yaptırmadım..sonuç nolursa olsun doğurucaktım çünkü....38 haftada doğum yaptım. 3 er kilo doğdular..küvez de gerekmedi... kendine dikkat etmelisin .çok su içmelisin..

Arkadaslar, herkese cok tesekkur ediyorum verdiginiz bilgiler icin ama malesef, bebegimin birinin kalbi durmus ve gelismemis...neden oldugunu bilmiyorum ama benim tansyonum her kontrolde yuksek cikiyor, ben ondan supheleniyorum...RABBIM boyle istedi, uzuldum, ama simdi iyiyim cok sukur, obur bebegimi bana bagisladigi icin, ama bu tansyon olayina cok dikkat etmem gerekiyor, doktorumda randevum var, acaba ilac almam gerekicekmi diye, yasim 26, ilk gebeligim, normal yollardan kaldim. benim icin dua edin, Allah bu bebegime saglikla kavusmayi nasip etsin. Cok farkli bir duygu, cok farkli bir korku, cok farkli bir bekleyis...15inde ikili testimiz var, bu testler beni cok strese sokuyor, bir daha ucluyu felan yaptirmayi dusunmuyorum, bebegimi de strese sokuyorum...sizce ne olur yaptirmasam ikiz gebelik olmasa bile? Herkesin bayrami mubarek olsun...

Arkadaşlar merhaba...ben başlık açıp soru sormak istiyorum ama nasil yapılacağını bilmiyorum ?Yardımcı olabilir misiniz lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…