İkiz Bebeklerde normal doğum için doktor önerisi

Alrededordeneva

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
15
8
6
35
Merhaba arkadaşlar,
24 haftalık hamileyim. İkiz bebeklerim olacak nasipse :)
Normal doğum yapmak istiyorum eğer her şey yolunda giderse. Ancak görüştüğüm doktorlar daha risk yokken bile sezeryana alırız diyorlar.

Yani şunu söyleyen yok " Evet şu anlık bir sorun görünmüyor normal olabilir / yapabiliriz. Ancak son zamanlarda bir durum gelişirse sezeryana alırız." Bunu en azından söyleyebilecek bir doktor bulmak istiyorum.

İlk gebeliğim. Başakşehir 'de yaşıyorum.
Bana önerebileceğiniz doktor/hastane var mı?

Merhaba arkadaşlar,
Normal doğum yapmak istiyorum eğer her şey yolunda giderse. Ancak görüştüğüm doktorlar daha risk yokken bile sezeryana alırız diyorlar.

Yani şunu söyleyen yok " Evet şu anlık bir sorun görünmüyor normal olabilir / yapabiliriz. Ancak son zamanlarda bir durum gelişirse sezeryana alırız." Bunu en azından söyleyebilecek bir doktor bulmak istiyorum.

Merhaba öncelikle şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. İkiz gebeliklerde normal doğumda şöyle bir sıkıntı oluyor; sancı başlıyor sancıyla birlikte ilk bebek doğuyor fakat sonrasında sancı bitebiliyor ve diğer bebek azalmış suyla içerde kalıyor hayati riske giriyor biran önce sezeryana yetiştirmek gerekiyor hem anne hem bebek strese giriyor üstelik anne hem normal doğumun acısını hem de sezeryanın acısını aynı anda yaşamak zorunda kalıyor o yüzden ikiz gebeliklerde normal doğum için ısrar etmeyi pek önermiyoruz.

Söylediğiniz doğru olabilir fakat ikiz gebelikte normal doğum olmuyor değil. Tabiki tehlikeli bir durum gelişirse en başta sezeryana girilir. Ancak şu an görüştüğüm doktorlar uğraşmak istemiyorlar. Baştan ben yapamam, yapsam bile şöyle/böyle olur diyorlar.
İkizlerde normal doğum örnekleri mevcut.

Söylediğiniz doğru olabilir fakat ikiz gebelikte normal doğum olmuyor değil. Tabiki tehlikeli bir durum gelişirse en başta sezeryana girilir. Ancak şu an görüştüğüm doktorlar uğraşmak istemiyorlar. Baştan ben yapamam, yapsam bile şöyle/böyle olur diyorlar.
İkizlerde normal doğum örnekleri mevcut.
Merhabalar,
Ben de aynı konudan muzdaribim 😢 iki tane doktor var öğrendiğim birisi erkek Yusuf olgaç diğeri ise Özel bağcılar şafak hastanesnde Sema Hanım. Ama ikisi de bana çok uzak birde doğumda bayan doktor herzaman tercihim. Anadolu yakasın da bu şekilde doğum yaptıran doktor daha bulamadım malesef:( siz bulabildz mi? Hamileliğiniz basıl geçiyor?

Çoğul gebelikler riskli gebeliklerdir. Bu yüzden sezaryene alınırsınız. Ayrıca ilk gebeliğiniz. Hiçbir doktor dediğiniz cümleyi kurmayacak üzgünüm

Merhaba arkadaşlar,

annem bızı normal dogurmus resmen 40. haftada.. ben makat gelıstım .ilk olusan cocuk. dogamayabılırdım. solunum sıkıntısı cekmısım bı sure. nefes yoluma mukus dolmus morarmıs kalmısım. sezaryen deseydı dr u onu da yapardı. tabı sene 89 o zaman. her dr üşenip zamansız dogum olmasın dıye sezaryen onermıyor. cogul gebelık zaten baslı basına rısk. dogum sırasında bırbırını ıttırıyo bebekler yan bıle donebılır arkada kalan . kordon dolanabılır. ılkı normal dogmusken sezaryene donmek daha yıpratıcı ve kotu degıl mı vucut hem yorgun hem yaralı. ha hıc bısı de olmayabılır doguran var mı var. ama 3 can sorumlulugu sana kalıyor :)) o anda gelısen bısı ve son donem artan kılosuyla bebekler 2 tane zaten iyice zorlayacak senı cunku normal dogum dersen kacıncı hafta olacagı bellı degıl( ben 3.5 ikizim 2.5 kg dogduk tek bebek gbiymişim plesentalar da ayrıymıs yazık karnım çıt çıt yırtılıyodu içten kımıldadıkca derdı.. hakkını da nasıl öderım bılmem de yazıym dedım canım anam guzel anaam :) ) allah kolaylık versın cabucak kurtarsın sag saglım kavus evlatlarına ınsallah :)

Ben olsam çocuklarımın hayatını riske atmaz direkt sezeryan isterdim. Dr larda bebeklerin hayatını riske atmak istemiyor.

Back
X