İkiz gebelik + kısa serviks Tecrübelerinize ihtiyacım var

Cypriot1986

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2022
38
20
18
36
Merhaba hanımlar Şu an ikiz gebelik yaşıyorum ve 20. haftadayım. Doktorum serviks uzunluğumu 20 mm ölçtü. İlk haftadan beri çok dikkat ediyorum, çoğunlukla yatarak dinleniyorum ama buna rağmen kısalma olmuş. Doktorum serklaj önermedi, progesteron ve yakın takip ile ilerliyoruz. Açıkçası çok endişeliyim
Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış anneler var mı? Ne kadar süre taşıyabildiniz, neler yaptınız? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Reactions: dhn
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Ben de ikiz gebelik 13+5 teyim rahim agzi uzunlugum bir kac gun önce 27 mm olculdu haftaya tekrar kontrolum olacak ve sonucuna gore bir harita cizecegiz serklaja gidebiliriz dedi doktorum. Bende problem iceride kanama alanimin olmasi bu sekilde yapmaya cekiniyor serklaji doktorum anladigim kadariyla.Size keske tecrube aktarabilseydim ama basligi gorunce belki tecrubelerini paylasanlar olur diye ben de burda beklemek istedim.Hepimize saglikli bir surec diliyorum

Merhaba İlk gebeligimde tekildi 22. Haftada serviks kisaligindan bebeğimi kaybettim. Suan ikizlere hamileyim ve 13+6 da doktorum onlem amaçlı serklaj atti. Aynı zamanda günde 2 kere vajinadan progestan tedavisine devam ediyorum. Ona rağmen cok endişeliyim. Sürekli araştırıyorum kac haftalık kac gram dogarlarsa yaşama şansları daha fazla olur diye. Rabbım bizi saglikla evlatlarımıza kavustursun insallajhDoktorunuz neden onermedi acaba serklaj işlemi oldukça koruyucu bir işlem. Allah korusun daha da kisaliginda dikis atılması daha zor oluyor. Birkaç farklı doktor kontrolüne daha mi gitseniz acaba

Kesinlikle başka bir doktora gitmenizi öneririm serklaj dikiş hayat kurtarıyor benim de 19+5 de serviks 20mm ölçüldü acil dikiş yapıldı çok şükür bu haftaları gördüm sonradan pişman olmamak için başka bi doktora danışmanızda fayda var

Tekrar kontrole gittiniz mi bir daha ölçüm yapıldı mi acaba

Şuanda hastanede yatıyorum. 3 gün arayla yapılan ölçümde rahim kalınlığının 9 mm düştüğü söylendi. 1 hafta progestan fitille ve yatak istirahati ile 1.1 oldu, sonraki ölçümü bekliyoruz.

Merhaba bir daha ölçüm yapıldı mi ne durumdasınız

En son bir daha ölçüm yapıldı mi uzunlugunuz ne kadar çıktı
Bir de gün içinde hep yatıyor musunuz

En son bir daha ölçüm yapıldı mi uzunlugunuz ne kadar çıktı
Bir de gün içinde hep yatıyor musunuz
Dikişten sonra hep 20 mm ölçüldü dikişten önce 15mm falandı, dikiş sonrası genel olarak yattım evde yemeğimi yaptım bulaşığı yıkadım başka bişey yapmadım temizlik vs

Dikişten sonra hep 20 mm ölçüldü dikişten önce 15mm falandı, dikiş sonrası genel olarak yattım evde yemeğimi yaptım bulaşığı yıkadım başka bişey yapmadım temizlik vs
Benim de dikisten sonra 34 mm den 22 mm dustu ben de suan daha cok yatak istirahati yapıyorum

Merhaba, benım de 20. Haftada 20-21 mm lere düştü. Acil serklaj yapıldı. 35lere yükseldi. Belli haftadan sonra serklaj yapılmıyor diye hatırlıyorum. 31+0 da doğum yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…