ikiz gebelikte hipertiroidi

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
merhaba 9 haftalik ikiz gebeliğim var. rutin testlerde tsh düşük serbest t4 yüksek çıktı. daha önceden defalarca tiroid kontrolum yapıldı ama ilk defa sonuçlar kötü çıktı. ilk gebeligimde böyle bir problem yasamamistim. bu ikiz gebeliğe bağlı oluşmuş olabilir mi? daha önce yaşayan var mı? sonuçları 3 gün sonra gostermeye gidicem

Merhaba, bende böyle bir şey çıkmadı ama hamileyken tiroid problemi yaşayan kadın çok, genelde doğumdan sonra geçiyor diyorlar ama net bilgim yok duyumdan ibaret

pek yaşayan yok sanırım ben yazayım yine. simdilik tiroide ultrasonla bakildi sıkıntı yok ikiz gebelikten bu değerler oynayabilir olur dendi. iki hafta sonra tekrar kan vericem. herhangi bir ilac vermedi

aradan iki hafta geçti ve bu sefer endokrinolojiye gittim. tekrar kan verdim sonuç bir değişiklik yok serbest t4 ve t3 yüksek tsh 0,01den düşük. propycil diye ilaç baslandi düşük doz günde bir tane. 2 hafta sonra tekrar kontrol edilecek. 13. haftada bhcg biraz düşmüş olursa insallah hormon değerim belki düzelir

Çoğul gebelikte hcg hormonu fazla salgılandığı için olabiliyor. İlk haftalarda gayet normal dedi doktor bana. Takip edildi 17. haftadan sonra hormon değerlerim düzene girdi.

20. haftada hormonlarim düzeldi cok şükür ilaci sadece 10 gün kadar kullandim sonra biraktirdi doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…